Steaua își păstrează invincibilitatea și după jocul cu Concordia! Acum a revenit pe tabelă și s-a impus. Daniel Oprița: ”Când se termină cu bine e liniște”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2024, 23:52 Liga 2

Steaua nu a avut o misiune facilă în fața Concordiei Chiajna, în Ghencea, în meciul care a deschis etapa a 10-a a Ligii 2. Trupa bucureșteană a avut posesia în debutul partidei, a scăzut ritmul cu timpul, a primit gol pe final de primă repriză, însă a reușit egalarea destul de repede, în prelungiri. În partea secundă a trecut rapid în avantaj, iar finalul de meci a găsit-o apărându-se pentru a menține avansul minim de pe tabelă. Cu 2-1 s-a impus formația ”militară” și își continuă seria de invincibilitate: 10 meciuri fără eșec în acest sezon de Liga 2, ba chiar 17, cu partidele din sezonul trecut.

După joc, antrenorul Daniel Oprița a spus că toate greșelile se șterg atunci când rezultatul este unul pozitiv. Totodată, a continuat să reclame starea terenului și a spus că o va face până când nu va fi schimbat.

Steaua a câștigat meciul cu Concordia și continuă să fie invincibilă în campionat. Oprița: ”Până la urmă, sunt mulțumit”

Giovani Ghimfuș (39′) a deschis scorul pentru Concordia, în Ghencea, iar Steaua a întors rezultatul și s-a impus cu scorul de 2-1 după reușitele lui Daniel Iglesias (45+1′) și Bogdan Chipirliu (61′).

”Sunt mulțumit de rezultate, importante sunt cele trei puncte. Nu am făcut o primă repriză bună, am avut ceva probleme, am făcut greșeli neforțate, nu am fost primii la minge, ne-am pierdut duelurile și asta a fost. Ei au stat, au așteptat pe contraatac. Așa am și luat golul, pe spațiile lăsate. Dar am fost echipa care a știut să facă presing. Până la urmă, sunt mulțumit că am reușit să revenim în repriza a doua, am fost o altă echipă. Și Drăghici a intrat bine, a venit cu plusul de care aveam nevoie. Până la urmă, felicit jucătorii pentru că au crezut și cum au luptat, pentru că nu e ușor, chiar dacă terenul se vede cu iarbă.

Ce este sub iarbă este destul de greu, chiar vorbesc cu oamenii care îngrijesc terenul și până nu se schimbă o spun în continuare, pentru că e greu să-ți ții echilibrul. E un mâl, care se rupe. Și jucătorii de la Chiajna au alunecat. La fiecare meci avem probleme, sunt jucători care se plâng de inghinali. Chiar i-am avut pe Iglesias, Beța și Kereki, care au stat accidentați, au făcut infiltrații, pentru că au aceste probleme.

Gazonul arată mai bine că e mai multă iarbă, a crescut, dar vedeți cum vin jucătorii, cum își scutură ghetele. E greu să-ți păstrezi echilibrul. Te consumă foarte mult. De aia îi felicit foarte mult, pentru că au tras de ei, chiar dacă pe final am fost puțin înghesuiți, am avut ceva probleme, dar e important că am câștigat”, a spus Oprița după joc, la flash-interviu, transmis de DigiSport.

Steaua a primit gol al doilea meci la rând, dar continuă să aibă cea mai bună defensivă din Liga 2

Steaua a primit al patrulea gol în acest sezon, în zece meciuri, și continuă să aibă cea mai bună defensivă. Următoarea clasată în această ierarhie este CS Afumați, cu cinci goluri încasate.

”Când primește gol nu poți să fi mulțumit. De aia suntem o defensivă bună, care greu primim gol. În ultimele două partide am primit câte un gol, dar e important că am reușit să câștigăm. Când câștigi treci peste lucrurile astea. În a doua repriză am fost puțin mai exacți și am reușit până la urmă să câștigăm. Când se termină cu bine e liniște”, a mai spus Daniel Oprița.

În cele zece meciuri disputate până acum în acest sezon de Liga 2, Stelei i-au dat gol doar ACSM Reșița (2-2 în Ghencea), CSM Slatina (1-1 la Slatina) și Concordia Chiajna (2-1 în Ghencea). Trei partide le-a terminat la scorul de 0-0, cu CFC Argeș, FCU Craiova și FK Miercurea Ciuc, toate desfășurate la București.

Dani Iglesias, la prima reușită pentru Steaua. Chipirliu, decisiv cu toate golurile sale din acest sezon

Contra Concordiei, Steaua a bifat abia al doilea joc în acest sezon în care înscrie de două ori. A mai marcat doar o dată de două ori, în remiza 2-2, în Ghencea, cu ACSM Reșița.

Spaniolul Daniel Iglesias Gago (29 ani) a fost la prima sa reușită pentru Steaua în Liga 2, în 10 meciuri disputate, toate începute ca titular.

În schimb, Bogdan Chipirliu (32 de ani), golgheterul Ligii 2 în ultimele trei sezoane și al Stelei în ultimele patru sezoane, a fost abia la a 3-a reușită în această ediție de campionat, în 10 meciuri în care a evoluat, opt începute ca titular. A mai punctat câte o dată în jocurile cu CSC Dumbrăvița (1-0) și CSM Focșani (1-0), deci de fiecare dată a fost decisiv.

”Mă bucur pentru ambii jucători. Iglesias a reușit să marcheze. Vine după o perioadă în care s-a antrenat doar două zile și a jucat chiar două meciuri. La Chipirliu trebuie mai mult. Cred că putea să-l dea și pe al doilea gol, dar s-a grăbit. Trei goluri sunt puține pentru el. De la el așteptăm mai mult, fiindcă este un marcator. S-a văzut asta în anii trecuți, a fost golgheterul campionatului, iar sezonul ăsta a scăzut puțin, dar fiecare îi dă încredere și sper ca de acum să marcheze la fiecare partidă”, a declarat antrenorul Stelei.

Oprița, după o nouă victorie în fața Concordiei, în campionat: ”Nu e o revanșă, pentru că în campionat nu am pierdut niciun meci cu ei”

Steaua și Concordia s-au mai întâlnit o dată în acest sezon. S-a întâmplat în Turul 3 al Cupei României, la Chiajna, unde Concordia s-a impus la lovituri de departajarare, cu 4-1, după 0-0 pe durata celor 120 de minute de joc.

În meciurile oficiale directe dintre cele două echipe, opt la număr, șase au avut loc în Liga 2 și două în Cupa României, în acestea din urmă Concordia având de fiecare dată câștig de cauză. În 2019, când bucureștenii erau în Liga 4, Concordia se impunea abia în reprizele de prelungiri cu 2-1, pentru ca acum, în 2024, să câștige la loviturile de departajare. În campionat au fost înregistrate următoarele rezultate: 0-0 în Ghencea, 2-2 la Chiajna, 3-0 pentru Steaua acasă, 1-0 pentru Steaua în deplasare, 0-0 la Chiajna și 2-0 pentru Steaua în Ghencea. În total, în Liga 2, Steaua are trei victorii, iar alte trei partide s-au încheiat la egalitate.

Oprița nu a considerat acest succes ca o revansă față de eliminarea din Cupă.

”Nu e o revanșă, pentru că în campionat nu am pierdut niciun meci cu ei. Am câștigat de fiecare dată. Dar în Cupă, e adevărat, chiar atunci când eram în Liga a 4-a, am pierdut în prelungiri. Chiar mă gândeam astăzi că am jucat de două ori și de două ori am fost eliminați. O dată în prelungiri și o dată la penalty-uri. Na, era un obiectiv pe care l-am pierdut în fața lor, acela de a merge în grupele Cupei României. Dar nu știu dacă e o revanșă. Erau importante cele trei puncte”, a mai Oprița după partida disputată joi seară.

  • Steaua, în victoria cu Concordia: Raf. Munteanu – Kereki, Vîrtej (cpt.), Beța – Răsdan, Dani Iglesias, Rober Sierra, A. Raicu (M. Roman 58′), Nedelea (St. Drăghici 46′) – Chipirliu (Ad. Pop 90+1′), Ad. Popa (Hacho Heras 70′). Rezerve neutilizate: Frănculescu – Maeschi, Dav. Matei, Dav. Păcuraru, Dane.

Steaua a urcat pe locul 2, unde va rămâne, indiferent de rezultatele Slatinei și Metaloglobusului

Cu acest succes, Steaua a acumulat 20 de puncte și a urcat, momentan, de pe locul 4 pe 2, unde va rămâne după ce rezultatele celor de la Viitorul Pandurii vor fi anulate, săptămâna viitoare. Bucureștenii nu au apucat să joace cu gorjenii falimentari, spre deosebire de liderul FK Miercurea Ciuc, CSM Slatina și Metaloglobus, celelalte echipe aflate pe podium înainte de debutul etapei 10.

Etapa viitoare, Steaua joacă în deplasare la CS Mioveni (locul 18, 8 puncte), sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11:00. Până atunci, CS Mioveni, care și-a reprimit punctele scăzute inițial de FRF, joacă sâmbătă, în deplasare la CSC Dumbrăvița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 17 Oct. 2024, 23:52 Liga 2
Pe aceeași temă