FC Bihor a suferit, dar a obținut victoria cu CFC Argeș. Gustavo Aragolaza, după primul succes în Liga 2: ”Trebui să muncim mai mult şi să nu suferim atât”

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 12:29 Liga 2

La a treia încercare, a doua pe teren propriu, FC Bihor Oradea a obținut prima sa victorie în Liga 2, campionat în care joacă în sezonul 2024-2025 din postura de nou-promovată cu aspirații chiar la accederea în primul eșalon fotbalistic!

Trupa condusă de Gustavo Aragolaza îi poate mulțumi atacantului norvegian Erik Gronner pentru ratările sale incredibile din prima repriză a jocului cu Campionii FC Argeș, desfășurat marți, 20 august, pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea. În partea secundă a meciului, cele două echipe au avut acordări aproape de nerecunoscut față de prima parte, iar bihorenii, mai buni după pauză, au reușit să înscrie prin una dintre vedetelor lor, Ioan Hora, golul care avea să și decidă întâlnirea.

După joc, argentinianul Aragolaza a recunoscut că echipa sa a suferit în prima repriză și nu-și mai dorește să se repete asta în viitor.

Gustavo Aragolaza, după victoria cu CFC Argeș: ”Sunt foarte fericit şi foarte emoţionat”

La una dintre puținele baloane jucate cât a fost pe teren, 57 de minute, Ioan Hora a reușit să înscrie în minutul 51 al meciului de la Oradea, chiar în ziua dinaintea aniversării vârstei de 36 de ani. Un cadou pe care campionul cu CFR și l-a făcut singur, dar și suporterilor bihoreni, golul său aducând prima victorie în acest sezon de Liga 2 pentru trupa din Crișana.

Un gol care a adus descătușare, după o primă repriză controlată autoritar de Campionii FC Argeș, cu Gronner ratangiu din toate pozițiile, dar și cu un portar Accinelli spectaculos între buturi.

”Sunt foarte fericit şi foarte emoţionat, pentru că ştiu ce sacrificii s-au făcut pentru prima noastră victorie. Am suferit, dar campionatul va fi aşa. Astfel că va trebui să muncim mai mult şi să nu suferim atât cum am suferit astăzi, când am întâlnit însă o echipă foarte bună. Am ştiut că dacă nu eram atenţi, puteau să ne dea gol, dar am avut şi noroc în prima repriză, însă Accinelli a făcut un meci foarte bun.

Apoi, în repriza a doua am intrat mult mai motivaţi, mai convingători şi am reuşit să le dăm gol celor de la FC Argeş, care, repet, este o echipă foarte bună. Argeşul este o echipă care se bate la promovare, pe când obiectivul nostru este cu totul altul, dar pentru noi această victorie este un început care ne dă speranţe că putem să ne menținem în Liga 2. Mă aștept ca acest succes să ne dea încredere, să jucăm mai bine”, a declarat, după joc, directorul tehnic al echipei FC Bihor, Gustavo Aragolaza.

  • Interesant cum Aragolaza vorbește despre obiectivul menținerii în Liga 2, când toți jucătorii aduși în această vară au declarat că au venit pentru a lupta pentru promovare, iar inclusiv clubul transmitea, zilele trecute, că întâlnește CFC Argeș, o contracandidată în lupta pentru prima ligă!

FC Bihor Oradea, în meciul cu CFC Argeș: Accinelli – Seb. Cucu, Giafer, Băican, Ban (C. Jurj 28′) – Stahl (Gal 84′), I. Filip, Farcaș (Gunie 57′), Andr. Moga (Adl. Nica 84′) – Hora (cpt.)(A. Chirițoiu 57′), Sg. Jurj. Rezerve neutilizate: I. Rus – Sala, Gîdea, Curescu.

FC Bihor, pe locul 10 în Liga 2, la egalitate cu alte trei echipe

La finalul rundei a 3-a, dar ținând cont că sunt și trei restanțe de jucat, FC Bihor ocupă locul 10, cu 4 puncte și golaveraj 2-2.

Tot câte patru puncte au și CSC Dumbrăvița, Campionii FC Argeș și CS Mioveni, aflate pe locurile 8, 9 și 11.

În etapa a 4-a, FC Bihor joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Buzău, cu nou-promovata Metalul (locul 14, 3 puncte).

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 12:29 Liga 2
Pe aceeași temă