O vulpe dă târcoale de câteva săptămâni fotbalului timișorean! A fost inclusiv în tribunele stadionului ”Dan Păltinișanu”, la meciul în care ”lupii” Petrolului au pierdut cu ASU Poli | FOTO

Autor: Anda DELIU Publicat: 22 Nov. 2020, 14:20 Actualizat: 22 Nov. 2020, 14:22 Liga 2

Înainte de meciul dintre ASU Poli și Petrolul, desfășurat sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara a fost surprinsă o vulpe rătăcită. Liga2.ro a aflat că animalul a fost zărit în zona arenei de câteva săptămâni și chiar se pare că s-ar fi ”mutat” în perimetrul dintre stadion, Baza Sportivă 2 și Liceul cu Program Sportiv Banatul. Săptămânile acestea, vulpea a fost fotografiată chiar urcată pe gard!

În ultimii ani, în mai multe orașe din România, inclusiv în București, vulpile au început să apară în zonele unde locuiesc oameni. Ei bine, acum fenomenul se petrece și în Timișoara, și nu oriunde, ci chiar în locurile unde se concentrează activitatea fotbalistică din oraș.

Libertatea a scris că înainte de meciul dintre ASU Poli și Petrolul, vulpea a venit până sus la masa presei de la stadionul ”Dan Păltinișanu” și ulterior a coborat spre zona vestiarelor.

Cei care fac antrenamente la Baza 2 sau LPS Banatul s-au ”obișnuit” deja cu prezența vulpii. ”Am văzut-o acum două săptămânii pe drumul ce duce la stadion. Și într-o seară pe Baza 2”, a povestit, pentru Liga2.ro, un antrenor din fotbalul timișorean.

Orice pădure e foarte departe

Cel mai probabil, vulpea s-a rătăcit din habitatul său și a ajuns în zona de lângă stadion, unde pe un perimetru mai mare, nu sunt blocuri și e multă verdeață.

Pădurea Verdea, cea mai apropiată pădure de zona stadionului ”Dan Păltinișanu” se află la câțiva kilometri buni, iar pentru a ajunge aoclo, vulpea ar fi trebuit să străbată zone de cartiere ale orașului. Este cu atât mai interesant cu cât în parcarea stadionului se află câțiva câini, de care, teoretic, vulpea s-ar fi putut speria.

Oamenilor li se pare amuzant să întâlnească vulpi prin orașe, dar specialiștii spun că animalele pot transmite foarte multe boli. Printre acestea, inclusiv turbarea, care se trasmite inclusiv la câini.

Glumind, putem spune că vulpea le-a purtar ghinion ”lupilor” la Timișoara și noroc poliștilor. Petrolul a pierdut cu 1-0 meciul cu ASU Poli și a ajuns pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, în timp ce trupa preluată de Dan Alexa a urcat pe locul 2, la un singur punct în spatele liderului ”FC U” Craiova.

Foto: Cristian Chircă (Libertatea) și Anda Deliu

Autor: Anda DELIU Publicat: 22 Nov. 2020, 14:20 Actualizat: 22 Nov. 2020, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă