O nouă achiziție pentru Poli Iași. Moldovenii au împrumutat un jucător de la campioana CFR Cluj

Narcis POHOAȚĂ 30 Jun. 2022, 12:41 Liga 2

Politehnica Iași continuă să caute soluții pentru regula jucătorilor cu limită de vârstă impusă de federație. După portarul Dohotariu, fundașii stânga Ștefanovici și Ciaun (în probe) și atacantul Ciubăncan, oficialii clubului din Copou au adus joi încă un tânăr ”under”.

Este vorba de Alin Răzvan Fică (21 de ani), aflat sub contract cu campioana CFR Cluj.

Alin Fică, împrumutat de Poli Iași de la CFR Cluj

Născut în data de 14 iunie 2001, mijlocașul central Alin Fică va juca în sezonul viitor de Liga 2 la Poli Iași sub formă de împrumut. Fică aparține de campioana CFR Cluj, însă în ultimele sezoane a fost împrumutat în ligile inferioare, la Rapid, Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

În ediția 2020-2021 a Ligii 2, în prima parte a fost legitimat la Rapid, pentru a prins doar 186 de minute în 7 meciuri, în timp ce în partea a doua, când a fost la Fotbal Comunal Recea, s-a simțit mai bine, drept dovadă cele 12 partide în care a evoluat (980 minute), în 11 intrând ca titular.

Pentru CFR Cluj a jucat în două meciuri în sezonul 2019-2020 de Liga 1, iar în campionatul trecut, 2021-2022, a prins minutele de prelungiri ale ultimului joc al sezonului, 1-3 cu FCSB.

Mai vor jucători

Alin Fică este al 11-lea jucător adus de Poli Iași în această vară, însă campania de achiziții nu se va opri aici.

Oficialii clubului din Copou vor să mai aducă jucători sub limită de vârstă pe posturile de fundaș stânga, fundaș dreapta și mijlocaș dreapta, pentru a fi acoperiți pe regula FRF. În plus, moldovenii mai caută de urgență un portar experimentat, doi mijlocași centrali și un vârf de atac.

Lista jucătorilor achiziționați de Poli Iași în această vară: Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni), Mădălin Martac (fundaș dreapta, Chindia Târgoviște), Torino Hunte (mijlocaș de bandă olandez, Den Bosch), Alin Fică (mijlocaș central, CFR Cluj, împrumut).

Pe lângă aceștia, Poli îi mai are în probe și pe tinerii Denis Ciaun, fundaș stânga de la Știința Miroslava, și Octavian Cracea (mijlocaș central), de la Sporting Juniorul Vaslui.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-despartit-de-portarul-teodor-axinte-clauza-din-contract-care-i-a-permis-sa-plece-liber-si-prima-reactie-a-jucatorului-19236052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-noul-sezon-de-liga-2-editia-2022-2023-se-va-desfasura-exact-in-acelasi-mod-ca-precedentul-campionat-cand-incepe-echipele-care-ar-trebui-sa-ia-startul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-r-19236034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-semnat-cu-un-mijlocas-olandez-venit-de-la-den-bosch-nicandro-breeveld-l-a-recomandat-clubului-din-copou-19235846

Narcis POHOAȚĂ 30 Jun. 2022, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă