O eventuală ratare a promovării de către Dinamo, comentată de Ovidiu Burcă. Antrenorul este sigur de un alt lucru: ”Clubul și viitorul clubului nu trebuie să depindă de acest moment”

Marius ANGHEL, Dana CERVEANU 06 Apr. 2023, 22:46 Liga 2
O eventuală ratare a promovării de către Dinamo, comentată de Ovidiu Burcă. Antrenorul este sigur de un alt lucru: ”Clubul și viitorul clubului nu trebuie să depindă de acest moment”

Meciul cu SC Oțelul Galați este unul foarte important pentru Dinamo, care, în cazul unui succes, își va crește mult șansele să termine play-off-ului Ligii 2 pe un loc direct promovabil. Egalul menține suspansul, în timp ce un succes al trupei moldovene va face diferența și mai mare între ea și bucureșteni și o va apropia de SuperLigă.

Momentan, înaintea partidei programate pe stadionul ”Arcul de Triumf” din București, vineri, de la ora 20:30, în cadrul etapei a 3-a a play-off-ului ligii secunde, SC Oțelul, clasată pe locul 3, al doilea direct promovabil în condițiile în care Steaua (locul 2) nu are drept de accedere în elită, are patru punct avans față de Dinamo (39 față de 35), clasată pe locul 4, primul de calificare la barajul de promovare.

Ovidiu Burcă, despre unde se trage ”puterea lui Dinamo” din acest sezon

La conferința premergătoare jocului dintre Dinamo și SC Oțelul, Ovidiu Burcă, antrenorul ”câinilor”, a răspuns la întrebarea dacă este un atu pentru echipa sa, în lupta pentru promovare, faptul că a trecut prin foarte multe probleme, cauzate de retrogradarea din Liga 1 și insolvență, jucătorii fiind acum obișnuiți cu greul.

”Nu știu dacă neapărat, dar, cumva, în momentele grele, oamenii se coalizează. Noi asta am simțit. Faptul că am trecut prin perioade mai puțin ușoare, să le spun așa, chiar inconfortabile uneori, ne-au făcut să strângem rândurile și să ne apropiem unii de alții. Și cred că tocmai în asta a constat și constă puterea lui Dinamo în acest moment, în forța grupului. Această forță care a crescut atunci când lucrurile nu au fost tocmai în regulă aici”, a spus Ovidiu Burcă.

Burcă: ”Dacă nu vom promova, nu va fi o tragedie. Înseamnă că nu am fost pregătiți pentru lucrul ăsta”

Legat de faptul cât de pregătită este Dinamo în acest moment pentru o revenire în prima ligă, dacă și-a construit cu adevărat o echipă pentru această competiție, Ovidiu Burcă spune că rămâne de văzut. Antrenorul principal este, însă, de părere că pentru Dinamo nu ar fi o tragedie dacă nu ar promova, dar și că ”clubul și viitorul clubului nu trebuie să depindă” de îndeplinirea acestui obiectiv.

”Aici, cumva, toți vrem rezultate pe termen scurt, însă vom vedea ce se va întâmpla la finalul acestui sezon. Dacă nu vom promova, nu va fi o tragedie. Înseamnă că nu am fost pregătiți pentru lucrul ăsta. Dacă vom promova, atunci bucuria va fi imensă. Nu știm, vom vedea ce ne va rezerva viitorul, dar, încă o dată, lucrurile se întâmplă pentru că trebuie să se întâmple, iar clubul și viitorul clubului nu trebuie să depindă de acest moment.

Noi încercăm să ne batem pentru fiecare meci, cred că asta am făcut până acum, am avut spirit și am înțeles ce înseamnă presiunea tricoului, presiunea acestui club, istoria lui. Cred că ăsta e drumul. Nu știm unde o să ajungem, dar avem speranțe că dacă vom continua în aceeași direcție avem speranțe că, poate, la finalul acestui sezon vom ajunge în prima ligă”, a declarat Burcă, aflat în acest sezon la cea mai importantă echipă pe care a condus-o în scurta sa experiență ca antrenor. Până acum le-a mai antrenat pe Rapid 2 (Liga 3) și CSM Slatina (Liga 3), cu aceasta din urmă reușind în vara trecută promovarea în Liga 2, dar apoi a fost înlocuit cu Daniel Oprescu.

La prima participare din istoria sa în Liga 2, Dinamo a acumulat în 21 de jocuri 35 de puncte, din 10 victorii, 5 egaluri și 6 înfrângeri. Echipa are 31-19 golaverajul general, incluzând cele 19 jocuri din sezonul regular și cele două disputate în play-off.

Cu opt etape rămase de disputat în play-off-ul Ligii 2, Dinamo le are în fața sa pe Poli Iași (44 puncte), Steaua (43) și SC Oțelul (39). Sub ea sunt Gloria Buzău (33) și Unirea Dej (32).

Conferința de presă în care Ovidiu Burcă vorbește despre meciul Dinamo – SC Oțelul Galați:

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rtz-victorie-de-etapa-in-razboiul-insolventelor-cu-asociatia-controlata-de-nicolea-badea-judecatorul-a-acceptat-contestatia-dupa-ce-acsfc-dinamo-a-restituit-banii-primiti-de-la-apch-vezi-ce-urmeaz-19265681

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-are-numai-cuvinte-de-lauda-pentru-otelul-lui-dorinel-munteanu-despre-care-spune-ca-poate-sa-ia-decizii-si-din-fata-televizorului-la-dinamo-cu-presiunea-trebu-19265660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-vede-la-hotel-meciul-dintre-dinamo-si-sc-otelul-am-jucatori-care-stiu-sa-gestioneze-foarte-bine-situatia-antrenorul-echipei-galatene-e-de-parere-ca-in-acest-momen-19265620

Marius ANGHEL, Dana CERVEANU 06 Apr. 2023, 22:46 Liga 2
Pe aceeași temă