„Nu-mi va ridica nimeni statuie dacă voi muri, dar am sufletul împăcat că nu am lăsat Farul la greu”

Marius ANGHEL 11 Aug. 2013, 21:06 Liga 2

Devotamentul suporterilor constănțeni față de FC Farul nu are limite. Mai mulți fani ai „marinarilor” au intrat încă de vineri seară în greva foamei, protestând astfel față de situația Farului, club amenințat cu falimentul și care și-ar putea închide porțile în câteva zile.

Suporterii fac greva foamei la stadion, stând într-un cort amplasat în părculețul de lângă parcarea clubului. Dintre greviști nu lipsește Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter al Farului, care a declarat că este hotărât să meargă până la capăt. „Nu cred că se mai poate face ceva pentru salvarea clubului. Nu cred nici că demersul noastru va avea vreo influență asupra lui Gheorghe Bosînceanu, fostul patron al Farului, astfel încât acesta să renunțe oficial la datoria pe care o are clubul la el. Eu nu îmi văd viața fără Farul. Am făcut tot ce a fost omenește posibil: mitinguri, acțiuni de sensibilizare, am strâns bani, dar totul a fost în zadar”, a declarat Sorin Mihăilescu.

În vârstă de 45 de ani, constănțeanul este suporter al Farului de la 11 ani. Sorin are doi copii, o fată de 23 de ani, Evelina, și un băiat de 15 ani, Sorin jr.  „Este cel mai nebunesc gest pe care l-am făcut nu numai pentru Farul, dar și în întreaga mea viață. De altfel, soția mi-a și spus: Ai făcut o grămadă de nebunii la viața ta, dar asta le întrece pe toate. Soția se roagă la Dumnezeu să fiu într-o stare în care medicii să mă mai poată salva, pentru că, la cât de nebun sunt după Farul, nu mă opresc decât după ce ajung la spital. Sunt ferm convins că nu-mi va ridica nimeni statuie dacă voi muri, dar sunt cu sufletul împăcat că nu am fost un laș și că nu am lăsat echipa la greu”, a mai spus Mihăilescu.

Marți, acesta ar fi trebuit să-i ia moțul unui finuț, iar pe 8 septembrie sunt programate alte două evenimente la care trebuie să participe, nuntă și botez, însă toate acestea au trecut acum pe plan secund. În momentele de față, gândul îi e numai la Farul. Sorin a declarat că a mâncat ultima dată cu șapte ore înainte de a intra în greva foamei. Cei care participă la acest protest vor bea doar apă, nu vor consuma alimente.

„Poate luăm moțul copilului la stadion”

Tatăl copilului de care vorbește Sorin Mihăilescu că marți, 13 august, i se va lua moțul, se află și el în greva foamei. Andrei Boef, de 21 de ani, este liderul uneia dintre brigăzile din galerie, „Baricada”, și spune că va rămâne în grevă cât va rezista. „Sper să mă țină corpul cât mai mult. Nu cred că demersul nostru extrem va avea un rezultat, însă era de datoria noastră să recurgem la el. Abia am putut pleca de acasă, din sânul familiei, dar iubirea care mă leagă față de Farul este prea mare ca să fi rămas indiferent la situația actuală. Copilul meu împlinește un an și s-ar putea să nu fiu prezent la luarea moțului. Sau, glumind, poate îl vom aduce la stadion și vom îndeplini acest ceremonial aici, doar e și nașul său de botez cu mine. Până acum, nu a venit nimeni de la club la noi”, a declarat Andrei.

„Voi sta aici până când organismul nu îmi va mai permite. Nu contează dacă acțiunea noastră va avea vreo influență asupra cuiva. Totuși, cred în continuare că Farul mai poate fi salvat. Însă, nu mai dau crezare zvonurilor până nu văd scris negru pe alb. Și poate nici atunci”, a declarat un alt fan care a intrat în greva foamei, Alexandru, în vârstă de 28 de ani, al doilea sosit, după Sorin Mihăilescu, la stadion.

Au venit Poliția și Salvarea

Greviștii au pus în apropierea cortului și două mesaje: „Farul mi-e viața” și „Dacă vă pasă, salvați o istorie frumoasă / 1920 (n.n. – anul înființării clubului) – 2… (n.n. – anul desființării)”. De asemenea, pe unul dintre pereții centralei termice a clubului, a fost scris „Iubim doar Farul” și „Farul” și a fost desenat un simbol al Farului. Aseară, suporterii și-au anunțat intrarea în grevă la Poliție și la Salvare, iar câte un echipaj de la fiecare instituție a venit la ei la stadion. Fanii au fost consultați medical, iar valorile au ieșit bune, cu excepția tensiunii unuia dintre ei, care era cam mare, 15 cu 8.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 11 Aug. 2013, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă