„Nu căutăm vinovați, dar e bine să fie conștienți că în principal vina este a lor”

Publicat: 03 Nov. 2011, 18:29 Actualizat: 03 Nov. 2011, 18:30 Liga 2
„Nu căutăm vinovați,  dar e bine să fie conștienți că în principal vina este a lor”

Costel Orac, noul antrenor al FC Botoșani spune că la prima vedere noii săi elevi au calități și pot progresa. El le-a transmis jucătorilor să uite de parcursul din primele 11 etape și să se concentreze strict pe ultimele patru meciuri rămase de disputat din acest tur de campionat.

„Nu sunt cu moralul la pământ și nici nu au de ce. Sunt tineri. La fotbal poți să prinzi o perioadă mai bună apoi o perioadă mai proastă. Important este să ai un moral bun și să reușești. Ce a fost în spate nu ne mai interesează. Nu mai putem face nimic. Nu căutăm vinovați, dar e bine să fie conștienți că în principal vina este a lor pentru că ei au jucat. Să lase cât mai repede în spate ceea ce a fost până acum, să privească înainte și să pregătim cu atenție jocul de la Bacău. Vrem să scoatem puncte cât mai repede posibil pentru a ne îmbunătăți cât de cât moralul și pentru a aborda cu încredere jocurile pe care le mai avem până la finalul turului”, a spus Costel Orac.

„Au calități. Acum depinde de ce le cere fiecare antrenor în parte, modul cum le explică. Trebuie să-i simt, să văd unde se află, dacă sunt cât de cât aproape de cerințele mele iar dacă nu trebuie să-i corectez din mers. Sunt convins că vor reacționa pozitiv”, a adăugat tehnicianul.

„Voi comunica la fiecare care sunt cerințele mele vis-avis de posturile pe care joacă. Dacă o să facă ceea ce le cer eu sunt mulțumit. Dacă vin cu ceva în plus sunt mai mulțumit. Primul lucru mă intereasează să facă ceea ce le cer eu pentru că fără disciplină tactică nu se poate”, a mai precizat Costel Orac.

Orac impune disciplina la FC Botoșani

Tehhnicianul Costel Orac le-a transmis jucătorilor ceea ce dorește de la ei și totodată i-a anunțat că trebuie să respecte orice indicație venită de la el sau de la secunzii lui. De asemenea, Costel Orac vrea să elimine orice dispută dintre jucători și să-i determine pe aceștia să fie un grup unit.

„Ieri am intrat în pâine. Am luat lista jucătorilor ca să le rețin fizionomia, ca să pot comunica cu ei la antrenamente. Le-am comunicat ce aștept de la ei, care sunt pretențiile mele. Eu foarte important ca ei să știe modul meu de gândire, ce doresc și ce trebuie să facă pentru a putea colabora. Mi s-au părut destul de receptivi. Puțin cam rezervați dar e normal în momentul în care apare o schimbare. Le-am cerut să existe concentrare maximă și să lucreze la intensitatea pe care o cerem noi antrenorii”, a spus Costel Orac.

„Mă refer și la colaboratorii mei Vali Bordeanu, Alin Bejan și Prisacă. Să înțelegă că nu există nicio diferență între mine și colaboratorii mei vis-a-vis de respect, de modul cum trebuie să lucreze. În momentul în care antrenorul respectiv le cere un anumit lucru trebuie să se conformeze. Trebuie să respecte staff-ul tehnic. De asemenea, un alt lucru foarte important este modul de comunicare dintre ei, respectul”, a adăugat tehnicianul botoșănean.

Sursa: btonline.ro

Publicat: 03 Nov. 2011, 18:29 Actualizat: 03 Nov. 2011, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă