Noua conducere a clubului Politehnica Timișoara, la prima analiză a situație: ”Repornim iarăși de la zero. Suporterii echipei nu mai simt că numele de Poli Timișoara este brandul cu care trebuie să se mândrească bănățenii”

Anda DELIU 07 Oct. 2022, 18:22 Liga 2
Noua conducere a clubului Politehnica Timișoara, la prima analiză a situație: ”Repornim iarăși de la zero. Suporterii echipei nu mai simt că numele de Poli Timișoara este brandul cu care trebuie să se mândrească bănățenii”

Noul Consiliu de Administrație al clubului Politehnica Timișoara punctează, indirect, că Asociația Suporterilor Timișoreni – Druckeria a fost scoasă din conducere, într-un comunicat în care se spune că majoritatea oamenilor din capitala Banatului nu mai rezonează cu echipa, îmbrățișată de galerie acum peste 10 ani.

Cei care au preluat acum frâiele le mulțumesc suporterilor druckeri, dar spun că echipa trebuie ”redată” tuturor bănățenilor, în contextul în care în jurul clubui se crease un caracter aproape sectar.

Noua conduce a Politehnicii Timișoara punctează că abordările Druckeriei au fost greșite

Conflictul mocnit dintre taberele din club se resimțea demult, dar după rezultatele și jocul dezastruos al echipei cu Bogdan Andone antrenor, plus transferurile cu iz de penibil, precum cele ale lui Marco Andone (fiul antrenorului) sau Adrian Țangulea (venit din Liga 4 Giurgiu), a fost mai ușor ca cei din zona universității și a privatului să le reproșeze druckerilor deciziile.

De altfel, conducerea punctează că abordarea fanilor care au condus clubul a fost bine intenționată, dar eronată.

”Dragi suporteri timișoreni și bănăteni,
Timișoara trebuie sa îmbrace din nou tricoul alb-violet! Suntem astăzi cu toţii aici exact pentru acest lucru.
Din păcate, Clubul de fotbal Politehnica Timișoara a ajuns astăzi să fie nevoit să repornească iarăși de la zero – acest fapt nu se datorează lipsei de implicare sau devotament a celor care au condus clubul în ultima perioadă, ci doar abordării mult prea sincere, simpliste și subiective a realităților financiare, a vremurilor noastre și a percepției pe care publicul larg o are despre lumea fotbalului. Dorim să multumim pe aceasta cale membrilor Druckeria pentru toate eforturile, uneori supraomenești, pe care le-au făcut pentru a face posibilă continuarea frumoasei povesti a echipei Poli Timișoara și ne dorim ca și în continuare să fie parte din aceasta poveste, atât ca acționari, dar mai ales ca suporteri înfocati ai echipei noastre”, se arată în comunicatul emis la o zi distanță după ce noua conducere a fost prezentată într-o conferință de presă.

Pe arena Știința vin tot aceiași puțini oameni

Conducătorii actuali spun și că timișorenii nu s-au apropiat de acest proiect fotbalistic. Într-adevăr, în ultimii ani, în special președintele Druckeriei, Sebastian Novovic, acum demisionar din această funcție, avea replici total nepotrivite față de oricine avea o părere pe pagina de Facebook a echipei. Iar prioritățile au constat în a aduna like-uri pe pagina socială, în timp ce în viața reală, pe stadion, bătea tot mai mult vântul și s-a ajuns și la asistențe ridicole, de 250 de oameni!

”Foarte multă lume se întreabă unde sunt cei peste 30.000 de suporteri ce umpleau stadionul Dan Păltinișanu și care este motivul pentru care Poli nu joacă acolo unde îi este locul, în vârful fotbalului românesc și în cupele europene.
Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de greu de explicat: suporterii echipei nu mai simt această echipă ca fiind a lor, nu mai simt clubul ca fiind un bun de interes public al Timișoarei și al judeţului Timiș, nu mai simt că numele de Poli Timișoara este brandul cu care trebuie să se mândrească bănățenii. Suporterii simt că povestea Poli Timișoara nu mai are legătură cu ei și că nu mai sunt parte din aceasta”, se mai arată în comunicat.

Poliștii, invitați să cumpere acțiuni

Conducătorii le transmit bănățenilor să cumpere acțiuni, căci ei le vor putea valorifica financiar.

”Dar acești suporteri există, vor să faca parte din poveste, iubesc în continuare clubul, iar noi nu trebuie să facem altceva decât să îi chemăm înapoi, convingându-i de bunele noastre intenții, de devotamentul și dragostea pentru club și de transparența deciziilor luate în interesul lor și a echipei.
În acest moment, să faci parte din povestea Poli Timisoara devine foarte simplu, prin cumpărarea de acțiuni. Însă, ca aceste acțiuni să fie cu adevărat valoroase, ele trebuie să reflecte profesionalismul celor care conduc clubul, cu singurul scop de a readuce performanța sportivă acolo unde ne dorim cu toții, cu obiectivul evident de a reda bănățenilor echipa înapoi”
, mai transmit cei din Consiliul de Administrație.

Banatul, din nou alb-violet?

Altfel, conducătorii par să se raporteze la vremurile în care doar orașele mari aveau echipe importante de fotbal, în principal. Or, în România prezentului, lucrurile stau mult mai nuanțat, cu multe comune care au jucat în prima ligă.

”Misiunea noastră, a tuturor – a clubului, autoritătilor locale, a presei și a suporterilor, nu va fi îndeplinită până când nu vom vedea iarăși pe stadion fanii noștri bănățeni din Lugoj, Vinga, Caransebeș sau Pojejena, până când străzile Timisoarei nu vor fi iarăși pline de oameni îmbrăcați în alb-violet, până când toti cei ce reprezintă și se identifică cu Timișoara și Banatul nu vor simți că sunt responsabili să sprijine Renașterea echipei Poli Timișoara.
Politehnica Timișoara

Cel mai cunoscut nume din Banat
Să-l sustinem să redevină mândria noastră.
Fă și tu parte din această poveste
Cumpără acțiuni la Poli!
Mai multe detalii in curand.”, se arată în încheierea counicatului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-are-infirmeria-plina-inaintea-meciului-cu-steaua-octavian-benga-sper-sa-nu-mai-facem-aceleasi-greseli-sa-dam-cadouri-19248405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-poli-timisoara-are-o-noua-conducere-ovidiu-cuc-a-fost-prezentat-ca-presedinte-iar-clubul-are-si-un-director-general-tot-un-fost-jucator-19248380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curge-cu-demisii-din-tabara-suporterilor-noi-plecari-de-la-poli-timisoara-printre-care-si-romonita-si-moza-doi-dintre-sponsorii-clubului-19246117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-novovic-si-a-dat-demisia-de-la-poli-timisoara-dar-si-din-asociatia-suporterilor-timisoreni-druckeria-19245941

Anda DELIU 07 Oct. 2022, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă