Noi gafe la Poli Timișoara! Clubul și-a reclamat la comisii jucători ”under”, dar a pierdut

Anda DELIU 18 Apr. 2023, 16:53 Liga 2
Noi gafe la Poli Timișoara! Clubul și-a reclamat la comisii jucători ”under”, dar a pierdut

Din păcate pentru Poli Timișoara, relațiile clubului cu juniorii săi continuă să fie destul de tulburi, cel puțin în anumite cazuri.

În ultimele luni, trupa bănățeană și-a reclamat la comisiile Federației Române de Fotbal trei juniori. Cu unul dintre ei s-a renunțat la judecată, iar cu ceilalți doi, cărora dorea să le ”forțeze” cumva mâna să semneze contractele la 19 ani, a pierdut!

Poli Timișoara a gafat-o din nou la ”contracte”

Cei trei juniori reclamați sunt Narcis Popovici, cel cu care s-a renunțat la judecată, Cosmin Huminic și Tudor Moțiu (foto, în stânga).

Litigiile au fost deschise în luna februarie la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor. Ce au în comun cei trei? Vârsta de 19 ani, când, la expirarea primului contract de profesionist semnat la 16 ani, fotbaliștii sunt obligați să semneze din nou cu clubul formator, dacă li se propune, și, foarte important, dacă propunerea vine cu 6 luni înainte de aniversarea de 19 ani.

Ei bine, din informațiile noastre, acest lucru nu s-a întâmplat, căci Poli nu a respectat termenul calendaristic.

Am vrut să aflăm și lucrurile confirmate oficial. Managerul general Costel Pantilimon nu a răspuns la vremea respectivă apelurilor. Era perioada când a plecat Octavian Benga și este posibil ca de aceea, noul șef de la Poli să fi evitat presa. Nici astăzi, el nu a putut fi contactat. Între timp, Liga2.ro a cerut un punct de vedere al fostului președinte Ovidiu Cuc, deoarece litigiile au apărut după schimbarea de conducerea și nu era foarte clar cine le-a deschis. ”Nu, eu nu știu nimic despre aceste litigii. Știu doar de cel în care Moțiu ne-a reclamat pe noi și a pierdut”, ne-a transmis Cuc.

Clubul timișorean a pierdut litigiile cu Cosmin Huminic și Tudor Moțiu

De altfel, într-o conferință premergătoare unui joc oficial, Tudor Moțiu, legitimat sub formă de împrumut de CSC Dumbrăvița, tot în Liga 2, a confirmat presei că nu dorește să rămână la Poli.

Camera Națională de Soluționare a Litigiilor i-a dat dreptate jucătorului la data de 14 martie. ”Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Obligă reclamantul la plata către pârât a onorariului de avocat”, se arată pe site-ul FRF.

Moțiu a fost dezamăgit când, sezonul trecut, antrenorul Nicolae Croitoru a decis să nu-l mai folosescă, deși jucase bine cu ”principalul” anterior, Dorin Toma.

Cu Huminic a fost mai simplu, soluționat din 28 februarie. ”Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată pe site-ul FRF.

Ambii jucători sunt fundași centrali. Huminic s-a accidentat grav, vara trecută, la un antrenament. Aparent însă, din informațiile noastre, el ar dori să rămână la Poli.

Practic, aceste litigii ar fi obligat jucătorii să rămâne trei ani amatori, dar, pierzând, clubul nu mai are ”șansa” să facă asta.

Poli nu a mai făcut recurs de atunci, semn că a aceptat situația.

  • Huminic a evoluat 90 de minute pentru Poli Timișoara, în ediția 2021-2022 a Ligii 2, în eșecul din Copou cu Poli Iași (1-3). În același sezon, Muțiu a prins 100 de minute pentru alb-violeți, în două jocuri (1-4 la București cu Metaloglobus și 1-2 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii). Moțiu este acum la CSC Dumbrăvița, pentru care are 303 minute jucate în liga secundă în cinci partide.

Poli are noi litigii pe rol în speța interdicției la transferuri

Altfel, Poli a devenit o ”abonată” a comisiilor.

Nicu Văduva, cel care conduce clubul Kids Tâmpa Brașov, i-a reclamat pe Mirel Albon și club din nou. Sursele noastre spun că, după ce a semnat să meargă la turneele brașovenilor timp de câțiva ani, pentru a scăpa de interdicția la transferuri după ce echipa de fete a luat două surori gemene de 13 ani la un turneu fără acordul Kids, poliștii s-au dat la ”fund”, din cauza numărului mare de turnee.

Cu Mirel Albon, comisiile au suspendat temporar litigiul. Rămâne de văzut dacă nu cumva Poli va fi bună de plată, căci în contract era prevăzută o sumă aparent mare în cazul în care nu-și trimite juniorii la turneele organizate de clubul brașovean!

Anul trecut, tot în urma unor gafe, Poli Timișoara l-a pierdut pe Doru Andrei. Ulterior, clubul a primit o sumă de compensatorie de la FC Voluntari, unde a ajuns internaționalul român.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicio-minune-de-paste-pentru-poli-timisoara-a-pierdut-meciul-cu-selimbar-si-sansele-de-mentinere-in-liga-2-sunt-doar-teoretice-paul-codrea-acestia-suntem-acestia-mergem-pana-la-capat-19266733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

Anda DELIU 18 Apr. 2023, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă