Nicolae Dică i-a pus gând rău liderului Ligii 2. Antrenorul Argeșului, înaintea meciului cu Ciucul: ”Trebuie să fim pregătiți pentru a reuși un rezultat pozitiv”

Andrei PASCU 23 Aug. 2024, 16:56 Liga 2
Nicolae Dică i-a pus gând rău liderului Ligii 2. Antrenorul Argeșului, înaintea meciului cu Ciucul: ”Trebuie să fim pregătiți pentru a reuși un rezultat pozitiv”

Partidă foarte dificilă pentru Campionii FC Argeș, care va primi vizita celor de la FK Miercurea Ciuc în etapa a 4-a din Liga 2. Întâlnirea cu liderul întrecerii va avea loc pentru piteșteni luni, 26 august, de la ora 17:00.

CFC Argeș a organizat o conferință de presă înaintea întâlnirii cu ciucanii, de distanță foarte lungă pentru trupa lui Robert Ilyeș, în cadrul căreia au vorbit Nicolae Dică și Yanis Pîrvu.

Înaintea jocului de luni, cele două echipe au intrat într-un scandal iscat de o reacție a primarului Hunedoarei, Dan Bobouțanu, care a transmis că una dintre Campionii FC Argeș și FK Miercurea Ciuc au contactat pentru trântirea unui meci / unor meciuri din sezonul trecut. Echipa lui Dică a intervenit cu un comunicat, s-a dezis de acuzațiile care o pot incrimina și a cerut intervenția FRF-ului.

Nicolae Dică a prefațat partida CFC Argeș – FK Miercurea Ciuc

Nicolae Dică a atenționat, fiind convins FK Miercurea Ciuc este o echipă bună, omogenă, cu un joc ofensiv, în ciuda achizițiilor reduse din această vară, dorind Robert Ilyeș să aibă la dispoziție un lot conturat, în foarte mare măsură, de câteva sezoane. Dică a numit un fotbalist venit în această vară în lotul ciucanilor, pe care, se pare, îl consideră foarte periculos.

Este vorba de vârful ceh Jozef Dolny (32 de ani), care a marcat câte un gol în toate cele trei etape scurse până acum din Liga 2. ”Principalul” formației din Pitești a văzut meciurile disputate până acum de FK Miercurea Ciuc și a rămas impresionat nu numai de Dolny, ci și de exprimarea în sine a echipei.

Nicolae Dică așteaptă de la jucătorii săi să trateze cât se poate de serios întâlnirea, așa cum au făcut-o și până acum, și să forțeze pentru încă un succes, pentru a rămâne în rândul primelor clasate ale clasamentului la zi al Ligii 2. CFC Argeș vine după o înfrângere în campionat, 0-1 pe terenul FC Bihor Oradea.

Ne așteaptă o partidă grea, cu cea mai în formă echipă din această ediție de campionat, de până acum. O echipă foarte bună, cu jucători care evoluează de mulți ani împreună, ei joacă de trei-patru ani împreună. A și adus în vară doi-trei jucători noi FK Miercurea Ciuc, iar aici mă refer și la atacantul Dolny, din Slovacia, un jucător care a marcat în ultimii doi ani 40 de goluri. E un jucător important, iar până acum a marcat trei goluri pentru Ciuc.

FK Miercurea Ciuc e o echipă care joacă un fotbal ofensiv, căreia îi place să aibă posesia, o echipă agresivă defensiv, care face presing sus, o echipă bună! Trebuie să fim pregătiți pentru acest joc, să fim bine defensiv și ofensiv pentru a reuși un rezultat pozitiv.

La fiecare meci ne dorim cele trei puncte, dar sunt și adversarii, care își doresc și ei. Noi trebuie să avem o atitudine bună și să câștigăm. Noi nu suntem omogeni acum, cei de la Miercurea Ciuc au făcut o echipă în trei-patru ani, iar acum se luptă pentru promovare.

În primii ani nu au ajuns în play-off, anul trecut au fost acolo, iar cu trei transferuri în această vară au reușit să facă o echipă! O echipă omogenă nu o poți face în două luni de pregătire, noi vrem să fim la rândul nostru o echipă omogenă. (…)

La fiecare meci contăm pe galerie, sperăm să fie în număr cât mai mare și acum la meci suporterii. Ne pare rău…. că au venit la Oradea, ne-au încurajat, iar la final s-a întâmplat același lucru. Nu ne-a înjurat nimeni din galerie, așa s-a spus în anumite părți. Acei băieți chiar ne-au încurajat, au înțeles că sunt și meciuri în care nu poți câștiga.

Îmi pare rău că nu am câștigat și pentru ei, pentru că a fost o deplasare lungă, dar se întâmplă! Trebuie să fie alături de echipă, nu trebuie să fim alături de echipă doar când sunt rezultate. Ei au fost mereu alături de noi și o să reușim împreună rezultate pozitive. (…)”, a spus Nicolae Dică.

CFC Argeș vine după un eșec

Dacă prima etapă din noul sezon al Ligii 2 a adus o deplasare pentru CFC Argeș, cu Steaua (scor 0-0), în etapa a 2-a piteștenii au avut primul duel acasă, contra CSM Focșani (scor 2-0). Runda trecută, piteștenii au cedat întâlnirea cu FC Bihor Oradea din deplasare (scor 0-1).

În etapa a 4-a vor întâlni FK Miercurea Ciuc (acasă), iar apoi va urma un duel cu CSM Slatina (deplasare).

Pentru trupa lui Dică a fost, la fel ca și pentru alte formații de Liga 2, o perioadă destul de încărcată, pentru că între partida cu CSM Focșani și duelul cu FC Bihor a jucat și în turul 3 din Cupa României, contra Aro Muscelul Câmpulung Muscel, joi, 15 august. Întâlnirea s-a terminat cu un succes la limită pentru CFC Argeș, scor 2-1.

Piteștenii, fără Vlăduț Morar cu FK Miercurea Ciuc

În play-off-ul Cupei României, Campionii FC Argeș va avea un meci foarte greu, cu Corvinul Hunedoara, pe teren propriu. Până atunci, se concentrează pe duelul cu FK Miercurea Ciuc, în care are o absență importantă, după cum a mai spus Nicolae Dică în conferința de presă:

Vlad Morar este accidentat, în rest, până astăzi, nu au fost probleme”.

Conferința de presă organizată de Campionii FC Argeș înaintea partidei cu FK Miercurea Ciuc:

Foto: Gabriela Neacșu (Sport Pictures) și FC Bihor Oradea
Video: CFC Argeș

Andrei PASCU 23 Aug. 2024, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă