Nicolae Croitoru, la a doua victorie consecutivă pe banca Politehnicii, după succesul cu Steaua: ”Situația din clasament ne obligă. Publicul ne-a împins de la spate”

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 16:55 Liga 2

Poli Timișoara nu a avut un parcus grozav imediat după ce a fost preluată de Nicolae Croitoru, începând cu trei înfrângeri, dar acum, în ultimele două runde, alb-violeții au bifat succese cu FC Brașov (1-0 în deplasare) și Steaua (2-1 acasă). Antrenorul dâmbovițean spune că simte o creștere în jocul echipei sale și spune că i-a ”trezit” pe elevii si la pauză, când erau conduși.

Octavian Ursu (82′) și Ioan Mera (88′) au întors rezultatul în favoarea Politehnicii, după ce Steaua a condus din prima repriză, după reușita lui Rareș Enceanu, în minutul 29.

Galeria a contat foarte mult pentru Poli

Nicolae Croitoru a spus după victoria cu Steaua cât de mult a contat și aportul galeriei, revenită pe stadion după o absență de o lună, după ce autoritățile au interzis accesul spectatorilor la evenimentele sportive din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

”O victorie importantă pentru noi, pentru că discutăm de atâta timp, avem mare nevoie de fiecare punct pus în joc. Situația din clasament ne obligă. Pe de altă parte, cred că și nivelul jocului a fost superior. Cel puțin ultimele partide ne arată că suntem în creștere. Trebuie să menționez și faptul că, cel puțin în repriza a doua, publicul ne-a fost de mare ajutor. Efectiv ne-au împins de la spate. Au fost extraordinari!”, a declarat antrenorul polist.

Centenarul, factor motivațional

La 4 decembrie, Poli va sărbători 100 de ani de fotbal studențesc în Timișoara. De altfel, Croitoru spune că și în club se discută despre sărbătoare și de aceea echipa vrea să facă o figură cât mai frumoasă.

”În discuțiile pe care le avem și săptămâna aceasta discutăm, pentru că este un eveniment important în istorie clubului și cred că și noi putem să ne aducem contribuția la această sărbătoare prin evoluții bune și rezultate bune”, a precizat Croitoru.

Discuție motivațională la pauză, în vestiar

Antrenorul Croitoru a spus că la pauză a avut o discuție cu echipa, pentru a-i trezi pe jucători, când scorul era în favoarea Stelei.

”Se pare că ce le-am spus a fost bine, pentru că repriza a doua a fost una mult mai bună. Mai mult motivațional, pentru că din punctul meu de vedere, cred că aceasta a fost problema. Ne-am respectat prea mult adversarul, cu ghilimele de rigoare sau am respectat numele adversarului și noi ne propusesem altceva. Se pare că discuția a fost una pozitivă, pentru că nu numai că am întors rezultatul, dar și evoluția a fost mult mai bună ca în prima repriză”, a conchis Croitoru.

  • Poli Timișoara în meciul cu Steaua: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile (Oanea 67′) – Denis Radu (Oct. Ursu 64′), R. Lazăr, Ignea, D. Andrei – Bîrnoi (Bocșan 90+1′), Gerbi. Rezerve neutilizate: Murariu – D. Olariu, S. Costea, Rob. Hațegan.

Urmează meciul din sferturile Cupei României și apoi ultimul joc din 2021, la Giurgiu

Poli Timișoara rămâne tot pe locul 15 și după desfășurarea etapei a 15-a a Ligii 2, dar acum are 17 puncte, apropiindu-se la două de Unirea Dej.

Miercuri va juca de la 18:30 în sferturile Cupei României, acasă, cu Campionii FC Argeș. În campionat, chiar în ziua Centenarului clubului, în data de 4 decembrie, va juca pe terenul Astrei (locul 19, 2 puncte), la Giurgiu, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-foarte-suparat-dupa-ce-steaua-a-luat-bataie-de-la-poli-ar-trebui-si-ei-pentru-mine-sa-aiba-mai-mult-respect-schimbarile-facute-au-dereglat-jocul-19212167

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-renaste-timisorenii-au-intors-scorul-si-au-castigat-pe-final-meciul-cu-steaua-19212121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-steaua-se-joaca-de-la-ora-1200-pe-dan-paltinisanu-indiferent-de-rezultat-cele-doua-echipe-raman-pe-loc-in-liga-2-19212006

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-cinci-meciuri-se-joaca-astazi-toate-de-la-ora-1100-doua-dintre-echipe-favorite-sa-castige-pot-egala-steaua-19211672

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă