Niciun meci fără „pinalti”, la Ceahlăul

Mihai Andries 15 Nov. 2008, 20:36 Liga 2

Ceahlăul este mai mult ca oricând echipa lui „Pinalti“ în drumul spre Liga I. Echipa patronată de Gheorghe Ștefan și manageriată de Florin Marin este pe cale să stabilească un record incredibil, ajungând la opt penalty-uri primite în doar 13 partide. Un simplu calcul matematic arată că, o dată la 150 de minute, arbitrii au indicat punctul cu var în favoarea echipei nemțene și de fiecare dată, exceptând meciul cu Sportul, au fost obținute puncte importante pentru Ceahlăul.

După scandalul de la Suceava, de acum câteva etape, soldat cu agresarea centralului Bocăneală și suspendarea din fotbal timp de un an a jucătorilor Bolohan și Liviu Pavel, nemțenii sunt din nou în centrul atenției.
Meciul de ieri, netelevizat, a fost marcat de incidentul din minutul 66, când la un contact în careu între Teușan și un jucător nemțean, mingea a ajuns la portarul celor din Buftea și cu mare întârziere s-a dictat penalty pentru Ceahlăul. În semn de protest față de decizia centralului Florescu, ilfovenii au părăsit terenul. Referitor la acest incident, Zimmermann, portarul oaspeților, a declarat pentru ProSport: “A fost o decizie impulsivă venită după un meci în care nu am fost lăsați să jucăm. A fost un joc fragmentat. De ce credeți că nu a fost televizat? Așa cum știam noi ce ne așteaptă, așa au știut și ei și și-au luat măsuri.”

Readuși cu greu pe teren de antrenorul Ioan Balaur, oaspeții au încercat să treacă peste golul primit din penalty-ul care a declanșat scandalul. Meciul s-a terminat în cele din urmă la egalitate, rezultat care îi avantajează pe cei de la FC Ploiești. Etapa viitoare vine momentul adevărului, cu derby-ul de la Ploiești dintre liderul FC, care nu a primit niciun penalty în acest sezon, și ocupanta locului doi, Ceahlăul, care a primit prea multe…

 

Fotbaliști în scaune cu rotile

Căpitanul Progresului, Dobre, și doi coechipieri, Rusu și Ives (foto), au intrat pe teren la meciul cu FCM Bacău în scaune cu rotile. Tehnicianul Marius Șumudică și echipa lui s-au alăturat astfel campaniei „Accidentele se pot întâmpla oricui. Ai mai multă grijă în trafic!”, inițiată de Poliția Capitalei și susținută de Sport.ro, PRO TV, Acasă, Pro Cinema și MTV.
"Sunt alături de toți cei care susțin astfel de campanii. Am avut și eu un accident de mașină anul acesta. Am tras și eu o sperietură mare, însă am avut mare noroc. Sunt mulți cei care nu au această șansă”, a declarat antrenorul Progresului, care nu l-a uitat pe Ibrahim Dossey, ieșit din comă după accidentul suferit în urmă cu două luni: „Bineînțeles că ne bucurăm de vestea că Dossey și-a revenit. Este unul dintre noi și trebuie să îl susținem în aceste clipe grele din viața sa.”
Numai de la începutul acestui an, în București au avut loc peste 1.000 de accidente grave. 950 de persoane au fost rănite grav, iar 118 au murit. În toate emisiunile și programele lor, Sport.ro, PRO TV, Acasă, Pro Cinema și MTV vor sprijini campania inițiată de Poliția Capitalei și vor atrage atenția asupra faptului că oricine poate fi victima unui accident cumplit de circulație.

 

"Arbitrajul a fost unul bun. Jucătorii de la Buftea au întrerupt partida mai bine de trei minute. Conform regulamentului, arbitrul trebuia să dea 3-0 pentru Ceahlăul" – Viorel Mestecăneanu. președinte CA Ceahlăul

"Nu știu de ce nu a fost un meci televizat, noi am avut toate meciurile de acasă de până acum televizate, mă gândeam că poate asta a fost o măsură de precauție pentru ceva" – Ion Balaur, antrenor CS Buftea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Andries 15 Nov. 2008, 20:36 Liga 2
Pe aceeași temă