Nici Rapid nu e mulțumită în totalitate de play-off. Victor Angelescu: ”Am văzut că UTA nu acceptă înjumătăţirea punctelor. Noi am fi vrut să jucăm tur-retur, dar aşa s-a stabilit”

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2020, 17:05 Liga 2
Nici Rapid nu e mulțumită în totalitate de play-off. Victor Angelescu: ”Am văzut că UTA nu acceptă înjumătăţirea punctelor. Noi am fi vrut să jucăm tur-retur, dar aşa s-a stabilit”

În urma voturilor exprimate miercuri de cluburile din Liga 2 într-o nouă videoconferință cu FRF, Rapid a fost una dintre câștigătoare și va merge în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1. Giuleștenii sunt avantajați și de o altă regulă impusă în cazul acestui mini-turneu de cinci etape, acela al înjumătățirii punctelor. Astfel, dacă în cazul punctelor întregi diferența față de locul 1, UTA Arad, era de 13, după aplicarea regulii, între Rapid și ”Bătrâna Doamnă” mai rămân doar șase.

Victor Angelescu: ”Am văzut că UTA este nemulţumită de înjumătăţirea punctelor. Noi am fi vrut să se joace toate meciurile sau măcar să jucăm tur-retur, dar aşa s-a stabilit”

Victor Angelescu, acționarul majoritar al clubului Rapid, s-a declarat împăcat pe jumătate cu varianta aleasă de echipe. Spune că ar fi făcut o modificare, pe care giuleștenii și Petrolul au și propus-o pe finalul videoconferinței: ar fi vrut să se joace în sistem tur-retur meciurile din play-off.

Totuși nemulțumirile sunt multe în rândul echipelor care au ajuns în play-off. De exemplu, UTA Arad dorea ca punctele să nu se înjumătățească, iar Turris Oltul Turnu Măgurele voia același lucru și să dispute meciul în minus pe care îl are față de celelalte adversare din mini-campionatul de șase, care se preconizează că va începe la începutul lunii iulie.

”Am văzut că UTA este nemulţumită de înjumătăţirea punctelor. Noi am fi vrut să se joace toate meciurile sau măcar să jucăm tur-retur, dar aşa s-a stabilit. De ce șase echipe? Dacă am înţeles bine, doar acestea şase au depus dosare de licenţiere. Dacă e aşa, consider că e mai bine să jucăm doar aceste şase echipe pentru că altfel se putea interpreta.

E păcat că meciurile vor fi fără spectatori pentru că eram echipe cu fani mulţi, dar nu ai ce face. Săptămâna viitoare vom intra în carantina de două săptămâni într-un hotel din Bucureşti şi vom începe în Regie antrenamentele, conform protocolului stabilit de FRF cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Sportului. Am mare încredere în echipă şi sper să sărbătorim promovarea în Liga 1”, a declarat Victor Angelescu la DigiSport.

Florin Manea îi ironizează pe utiști

Un alt conducător al Rapidului, directorul sportiv Florin Manea, cel care în urmă cu doi ani de zile bătea la porțile echipei UTA, în speranța că-i va deveni patron… pe promisiuni, a ironizat acum clubul arădean printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Ce se vaită UTA atât? S-au înjumătățit punctele, dar sunt cinci meciuri. Dacă în cinci meciuri nu poți menține un avans de cinci puncte, nu meriți să fii în Liga 1”, a scris impresarul conducător de club, fiul regretatului Nicolae Manea.

Rapid nu și-a mai plătit jucătorii din luna februarie și i-a băgat în șomaj tehnic 

Rapid are probleme financiare în această perioadă, iar jucătorii au de suferit pentru că nu și-au primit la zi salariile. Aceștia nu au mai văzut banii în conturi din luna februarie și au fost băgați în șomaj tehnic la începutul lunii aprilie, după cum a anunțat președintele Ovidiu Burcă și conform comunicatului emis de club.

Problemele au fost remarcate de mai mult timp, de Ioan Becali, cel care deține o agenție care reprezintă fotbaliști și care are în portofoliu câțiva jucători din lotul giuleștenilor.

”Zilele trecute m-a sunat un jucător că nu mai are bani de chirie. Am vorbit cu Burcă şi a spus că în două-trei zile le vor da jumătate din salariul pe ianuarie jucătorilor, cât şi lui Pancu, care este în continuare angajatul lor. Pancu nu a fost demis şi este în continuare plătit. Le vor plăti chiriile, asta a fost înţelegerea. Când se vor linişti aceste probleme ale lumii, probabil clubul şi Pancu vor ajunge la o înţelegere, până acum nu s-a rezolvat, declara Ioan Becali, la începutul lunii aprilie.

Rapid începe play-off-ul de pe locul 6, la șase puncte de UTA Arad 

Rapid traversa, înaintea suspendării campionatului, un moment slab în Liga 2. În singurele trei meciuri din 2020, nu a reușit să câștige. A făcut 0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele pe teren propriu, același scor cu ASU Politehnica Timișoara, în deplasare, și a cedat în Regie, scor 0-1, în fața celor de la CSM Reșița. De altfel, eșecul a condus la schimbarea de pe banca tehnică a lui Daniel Pancu. Acesta a fost înlăturat, iar în locul său a fost ales Dan Alexa.

Rapid are așadar un mic avantaj în play-off-ul pentru deciderea celor două promovate și echipei care va merge la barajul pentru Liga 1. Datorită înjumătățirii punctelor înaintea primei etape din cele cinci, Rapid va porni de pe ultima poziție, 6, dar cu o diferență de șase puncte față de UTA Arad, liderul.

  1. UTA Arad – 25 puncte
  2. CS Mioveni – 20 puncte*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele –  20 puncte*
  4. Campionii FC Argeş – 19 puncte
  5. Petrolul Ploieşti – 19 puncte
  6. Rapid – 19 puncte*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Foto: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-decis-modul-in-care-se-incheie-sezonul-de-liga-2-sase-echipe-vor-lupta-pentru-promovare-cu-punctele-injumatatite-iar-restul-intra-in-vacanta-si-nu-retrogradeaza-19132400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagit-de-decizia-frf-antrenorul-liderului-ligii-2-face-declaratii-razboinice-inainte-de-intrarea-in-play-off-laszlo-balint-suntem-motivati-si-decisi-sa-demonstram-ca-suntem-cei-mai-bun-19132454

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-decizia-frf-de-inghetare-a-sezonului-ligii-2-pentru-majoritatea-echipelor-a-multumit-u-cluj-am-fost-de-aceeasi-parere-sustineti-ne-sa-nu-capot-19132490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-vazut-luminita-de-la-capatul-tunelului-si-s-a-salvat-calin-cojocaru-in-culmea-fericirii-13-este-numarul-meu-norocos-tot-timpul-a-fost-si-numarul-la-casa-tot-13-este-a-iesit-bi-19132506

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2020, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă