Laszlo Balint face declarații războinice după ce UTA a fost inclusă în play-off. ”Suntem motivați și deciși să demonstrăm că suntem cei mai buni. Vom lupta pe teren împotriva acestei decizii discriminatorii”

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 11:56 Liga 2
Laszlo Balint face declarații războinice după ce UTA a fost inclusă în play-off. ”Suntem motivați și deciși să demonstrăm că suntem cei mai buni. Vom lupta pe teren împotriva acestei decizii discriminatorii”

Lupta la promovare din campionatul Ligii 2 se va încheia după un scenariu potrivnic echipei UTA. Federația Română de Fotbal a ținut cont de votul majorității cluburilor din cel de-al doilea eșalon, care au votat pentru „înghețare” de la locul 7 în jos, respectiv pentru disputarea unui play-off între primele șase echipe, cu înjumătățirea punctelor acumulate în 24 de etape, pentru a se stabili cele două echipe promovate direct și cea care merge la barajul pentru accederea în Liga 1.

UTA este prinsă în această competiție împotriva celor de la CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid, însă cu marea diferență că-și reduce avansul de 11 puncte avut la vârful competiției la doar cinci! Și numărul etapelor rămase de desfășura până la finalul sezonului s-au redus de la 14 la cinci.

Laszlo Balint: ”Suntem extrem de dezamăgiți, chiar frustrați, dar trebuie să mergem mai departe și avem și de la ce pleca”

Antrenorul liderului Ligii 2, Laszlo Balint, și-a spus dezamăgirea față de decizia luată de FRF și cluburi și a transmis că jucătorii săi sunt dispuși să lupte pe teren pentru a demonstra tuturor că echipa sa merită să promoveze.

„Sunt foarte dezamăgit de această decizie total discriminatorie, care avantează cinci echipe și dezavantajează total una, pe UTA. Să spunem că Turris a ridicat problema meciului în minus, dar, chiar și așa, nu pierde nimic în clasament. În schimb, UTA pierde șase puncte câștigate prin muncă, sacrificii umane și financiare. Mai departe, conducerea clubului știe ce are de făcut, dacă va acționa legal împotriva acestei decizii, însă, noi, în vestiar, nu trebuie să acumulăm frustrări. Astăzi, suntem extrem de dezamăgiți, chiar frustrați, dar trebuie să mergem mai departe și avem și de la ce pleca. În videoconferința pe care am avut-o cu jucătorii în această seară (n.r. – miercuri seară, după decizia luată prin vot de cluburile din Liga 2), i-am simțit foarte motivați și deciși să demonstrăm că suntem cei mai buni, chiar dacă azi ni s-a făcut o mare nedreptate. Nimeni nu a băgat capul în pământ, dimpotrivă, toți s-au arătat dispuși să lupte pe teren împotriva acestei decizii discriminatorii”, a declarat, pentru Sport Arad, Laszlo Balint.

Trei puncte din cele 11 pe care le avea UTA în plus față de ocupantele locurilor 2 și 3 erau obținute la ”masa verde” cu Sportul Snagov, club exclus în retur din competiție. Dintre echipele care intră în play-off, doar Campionii FC Argeș avea și ea trei astfel de puncte obținute la ”masa verde”. Restul cluburilor urmau să le ia în etapele viitoare, care nu vor mai avea loc.

Arădenii intră de luni în cantonament. ”Față de alte echipe, vom respecta toate măsurile impuse de autorități”

UTA și-a programat reluarea antrenamentelor începând cu ziua de luni, 18 mai, pentru început în grupuri de patru jucători. Balint a descris ceea ce va urma pentru echipa sa.

„Reunirea va începe cu testarea pentru COVID-19 și intrarea în acel cantonament strict. Cel mai probabil, vom sta cu toții, împreună, la Hotel Subcetate și ne vom deplasa pentru antrenamente în condițiile solicitate în protocolul pe sănătate la >. Aici, avem două terenuri la dispoziție pentru a organiza antrenamentele pe grupuri de câte patru jucători la început, sperând ca de la începutul lunii viitoare să ne pregătim să nu putem pregăti în grup. Față de alte echipe, vom respecta toate măsurile impuse de autorități, de la igienă, dezinfecție și acel circuit închis ce include toți membrii staffului sau personalului ce va avea grijă de noi. Suntem conștienți că urmează o perioadă grea, inedită din multe puncte de vedere, dar datoria noastră este să ne pregătim cât mai bine, să arătăm de ce suntem în stare în cele cinci finale care ne așteaptă în luna iulie”, a mai spus Balint pentru Sport Arad.

UTA va intra în play-off de pe prima poziție, cu 25 de puncte, cu cinci mai multe decât CS Mioveni și Turris și șase față de Argeș, Petrolul și Rapid. Arădenii, la fel ca CS Mioveni și Turris, vor avea trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare în cele cinci etape de play-off pentru stabilirea promovatelor în Liga 1.

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă