VIDEO | Marius Croitoru pregătește ”tiki-taka oltenească” după revenirea la FCU Craiova FC. Prima reacție a antrenorului și obiectivul trasat

Andrei PASCU 28 May. 2024, 19:12 Liga 2
VIDEO | Marius Croitoru pregătește ”tiki-taka oltenească” după revenirea la FCU Craiova FC. Prima reacție a antrenorului și obiectivul trasat

Marius Croitoru s-a întors, marți, 28 mai, la FCU Craiova FC! A oferit o primă reacție, noul antrenor al oltenilor precizând că obiectivul e unul singur: revenirea în SuperLiga României în vara lui 2025.

”Principalul” de la FCU Craiova FC a participat la un scurt interviu după semnarea contractului, în care le-a vorbit fanilor despre planurile sale și care va fi strategia clubului în primul sezon de după retrogradarea în Liga 2.

Marius Croitoru a venit la FCU Craiova FC cu un singur gând, promovarea!

Croitoru discuta de ceva timp cu patronul Adrian Mititelu, iar în aceste zile cei doi au bătut palma. El va încerca să obțină rezultate bune, dar și să pună pe teren un joc pe placul omului de afaceri, pentru ca FCU Craiova FC să impresioneze și la capitolul ”imagine”.

Marius Croitoru, stafful său și conducerea vor lua, de acum, deciziile necesare pentru conturarea lotului pe care va miza FCU Craiova FC, pentru că reunirea este programată în mai puțin de o lună. Rămâne de văzut ce achiziții va face gruparea din Bănie, dar până atunci trebuie să vadă în ce măsură poate convinge anumiți jucători cu pretenții de prima divizie să continue.

Aparent, Croitoru se va baza, în prima parte a pregătirilor cel puțin, și pe Juan Bauza, cel mai bun fotbalist al oltenilor în ultimele sezoane. Totuși, dacă argentinianul va putea aduce în conturile clubului o sumă importantă de bani, atunci cedarea lui va avea loc.

Juan Bauza, cu semnul întrebării. Dacă vine o ofertă bună, FCU Craiova FC îl vinde

Bauza putea pleca de la FCU Craiova FC pe câteva milioane de euro, dar Adrian Mititelu a cerut mereu mai mult și astfel transferul mijlocașului cumpărat de la FK Miercurea Ciuc a picat. Rămâne de văzut care va fi suma pentru care oltenii sunt dispuși să îl cedeze pe Bauza acum, pentru că de această dată nu mai pot solicita suma pe care o doreau chiar și în vara trecută, din cauza retrogradării în Liga 2.

Am venit, am semnat, trecem la treabă! Cu toții ne dorim să avem un joc frumos, dar mai importante sunt rezultatele. Dacă asta (n.r. – să joace tiki-taka) vrea domnul Mititelu, asta vom încerca să facem. Nu este ușor, vom avea mult de muncă. E clar că obiectivul este unul singur, acela de a promova.

(N.r. – Despre revenirea lui la FCU Craiova FC) Cu nea Adi am discutat cu mult înainte de acest moment, iar numai problema cu carnetul a făcut să nu vin mai devreme, din octombrie anul trecut. Probabil a văzut ce am făcut în primul mandat și de aceea m-a adus înapoi. Problema cu carnetul se rezolvă, săptămâna aceasta am ultimul modul și se va rezolva.

De pe 15 (n.r. – iunie) ne vom întâlni și vom veni la treabă cu un singur gând. Este păcat că s-a ajuns aici, dar asta e viața. E o competiție sportivă, există și învinși și din păcate Craiova a fost una dintre echipele învinse și trebuie să ne ridicăm.

Condițiile nu sunt un garant al succesului, important e ce fac jucătorii. Degeaba ai condiții bune și lot bun dacă lipsește dorința jucătorilor. Sunt echipe care nu au condiții asemănătoare și sunt în prima ligă, au obiective mai mari. Atunci când vii la antrenament trebuie să fii sută la sută, să fii disciplinat, să muncești, să fii serios!

(N.r. – Dacă va conta pe Juan Bauza) Din câte am discutat cu domnul Mititelu, e clar, da! Bine, asta nu înseamnă că, dacă va veni ofertă scrisă din partea unui club, noi ne vom împotrivi, nu! Trebuie să fie o ofertă care să-l mulțumească pe domnul Mititelu, iar apoi și pe jucător. Dacă părțile se înțeleg, asta este!”, a spus Marius Croitoru în cadrul unei conferințe de presă.

Marius Croitoru crede că sezonul următor va fi complicat

Cum vede Croitoru Liga 2? Este convins că va fi un sezon disputat cel care va urma, pentru că echipele din orașele cu tradiție în fotbal vor neapărat să promoveze și se vor investi mulți bani. Oricum, FCU Craiova FC va sta bine în continuare la capitolul finanțe, urmând să aibă unul dintre cele mai mari bugete din Liga 2, poate chiar cel mai mare.

Strategia va fi pusă la punct, pentru că la nivel intern se discută doar de revenirea rapidă în prima divizie.

”E o Liga 2 care acum câțiva ani era Liga 1. Orașele cu tradiție vor în prima ligă, competiția va fi foarte puternică. Noi suntem Craiova, iar un alt obiectiv decât promovarea nu poate exista. Lumea nu era încrezătoare în legătură cu ceea ce se va întâmpla, dar domnul Mititelu mi-a garantat că o să țină jucătorii care merită să rămână în club. Important e ca jucătorii să înțeleagă care este obiectivul nostru, acela de a promova.

(N.r. – Dacă îi e teamă de arbitraje) Nu, e normal să fie și greșeli, dar nu cred că va fi o problemă, important e ceea ce facem noi pe teren. Nu cred că FCU Craiova a fost mult dezavantajată, nu cred că de aceea a retrogradat Craiova, din cauza arbitrajelor. E clar că lucrurile trebuie să fie în normalitate, să fim serioși și e vorba și de devotament, e important.

Este o provocare imensă pentru mine să promovez, pentru că nu cunosc Liga 2, nu am mai antrenat în Liga 2. Va fi o provocare să readucem Craiova în prima ligă, oricine ar fi venit aici, nu exista un alt obiectiv decât promovarea.

(N.r. – Ce planuri are Adrian Mititelu) Noi discutam de ceva timp, chiar și săptămâna trecută am vorbit. Adrian Mititelu își dorește mult să se întoarcă în Liga 1, pentru că a investit foarte mult. Trebuie să găsim rețeta ideală pentru a promova”, a mai declarat Marius Croitoru.

FC Voluntari va avea și ea un buget consistent. Are același scop ca FCU Craiova FC

Cealaltă echipă retrogradată direct din SuperLiga României în Liga 2, FC Voluntari, chiar dacă nu comunică nimic la nivel oficial, în privința strategiei pe sezonul următor, va avea și ea un buget consistent!

Din informațiile Liga2.ro, finanțele vor fi unele la un nivel ridicat, pentru că și acolo se vorbește despre o strategie prin care să revină cât mai repede în SuperLiga.

Declarația oferită de Marius Croitoru după ce a fost prezentat de FCU Craiova FC:

Foto și video: FCU Craiova FC

Andrei PASCU 28 May. 2024, 19:12 Liga 2
Pe aceeași temă