Neluț Roșu anunță că Dinamo e pe cai mari înaintea partidei cu Poli Iași: ”Arătăm mai bine de la meci la meci. Trebuie să câștigăm fiecare partidă”. Mijlocașul, despre atmosfera din vestiar

Andrei PASCU 24 Nov. 2022, 17:10 Liga 2
Neluț Roșu anunță că Dinamo e pe cai mari înaintea partidei cu Poli Iași: ”Arătăm mai bine de la meci la meci. Trebuie să câștigăm fiecare partidă”. Mijlocașul, despre atmosfera din vestiar

Cele șapte meciuri la rând fără înfrângere din Liga 2 a crescut serios moralul în tabăra lui Dinamo, iar jucătorii cred că pot finaliza anul cu o surpriză foarte mare, clasarea pe unul din primele șase locuri. Ar fi cu adevărat o performanță, mai ales că sezonul a fost început foarte prost și echipa era pe ultimele locuri în clasament.

Neluț Roșu, 29 de ani, unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Ovidiu Burcă, a analizat situația lui Dinamo din acest moment, una foarte bună, la numai patru puncte de locul 6, de play-off. Un meci capital va avea Dinamo în runda a 15-a, cu Poli Iași, iar un succes ar consemna și mai clar intrarea în lupta pentru top șase.

Neluț Roșu, încrezător cu două etape rămase de jucat în Liga 2, în 2022: ”Avem un grup și o echipă bună”

Neluț Roșu a confirmat ceea ce se vede din exterior, anume că starea de spirit din vestiar e una excelentă, iar la Dinamo s-a format un mediu prielnic rezultatelor pozitive, din jucători cu experiență, dar și din jucători tineri, cu mare potențial.

În momentul acesta s-a format un grup și o echipă bună, se vede pe teren că echipa arată de la un meci la altul tot mai bine. Am avut un început mai greu de campionat, puțini știu care a fost starea de spirit și cum am început campionatul.

Cu câteva zile înainte de începerea campionatului nu știam dacă vom începe sezonul, nu știam ce antrenor avem, Iulică și Nea Oni erau pe bancă, ne-au ajutat cu ce au putut, era incertitudine totală și nu știam dacă pornim la acest drum sau nu. Se vede o îmbunătățire a jocului, a echipei, Dinamo arată mult mai bine.

La Dinamo toată lumea are așteptări foarte mari, așa a fost mereu, la Dinamo nu s-a jucat pe apărare sau la egal, tot timpul se dorește victoria, este o anumită presiune, trebuie să trecem peste această presiune. Avem și presiunea rezultatelor, suntem doar la mâna noastră, nu prea depindem de nimeni, trebuie să scăpăm de ea și să reușim să câștigăm fiecare meci, noi jucăm doar finale.

Eu cred că totul depinde doar de noi, nu cred că vom avea probleme, am arătat o formă bună, am început să marcăm din ce în ce mai multe goluri, celor de la Iași o să le fie puțină frică de Dinamo, apoi ne vom gândi la meciul cu Brașov, dar cred că cel mai important este cel de la Iași.

Am colegi tineri extraordinari, trebuie să demonstreze că merită să joace, au nevoie de meciuri, la o vârstă fragedă continuitatea e cea mai importantă, sunt foarte talentați, dacă se vor pregăti bine, pot să joace și afară unii dintre ei”, a spus mijlocașul pentru Radio Dinamo 1948.

Neluț Roșu a jucat în 13 din cele 14 meciuri de Liga 2

Doar un meci a ratat Neluț Roșu în acest sezon de Liga 2, evoluând în 13 din cele 14 meciuri disputate. A ratat doar confruntarea cu FK Miercurea Ciuc, când a rămas pe banca de rezerve.

Mijlocașul născut la Cluj-Napoca a venit la Dinamo chiar în vară, de la FC Voluntari, dar sezonul trecut a evoluat tot în Liga 2, la Concordia Chiajna, unde a fost împrumutat de formația din SuperLigă.

Dinamo, la patru puncte de locurile de play-off

Dinamo este pe locul 8 în Liga 2, cu 21 de puncte, la patru puncte de locul 6, Unirea Dej. Runda următoare, a 15-a, Dinamo va întâlni, după cum aminteam, Poli Iași, în deplasare.

Pe lângă duelurile din Liga 2 din 2022, Dinamo va evolua și în Cupa României, în etapa a 3-a a fazei grupelor, cu Unirea Slobozia, pe teren advers.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Dinamo a jucat o partidă de verificare în pauza competițională, cu Gloria Buzău, în deplasare, cu care a remizat, scor 2-2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iasiul-mizeaza-pe-un-public-numeros-la-meciul-cu-dinamo-florin-briaur-speram-sa-incheiem-anul-cu-o-victorie-in-copou-19254515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/disputa-dinamo-david-tone-dintr-o-alta-perspectiva-un-fost-antrenor-al-bucurestenilor-face-dezvaluiri-puternice-nu-pot-sa-mint-am-avut-probleme-mari-cu-el-19254489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-absente-pentru-poli-iasi-la-meciul-cu-dinamo-cu-ce-probleme-se-confrunta-antrenorul-leo-grozavu-in-zilele-premergatoare-ultimului-joc-de-acasa-din-2022-19254459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-doua-finale-pentru-dinamo-cainii-fac-strategia-de-iarna-in-functie-de-rezultatele-cu-poli-iasi-si-fc-brasov-analiza-lui-ovidiu-burca-si-care-e-situa-19254441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

 

 

 

Andrei PASCU 24 Nov. 2022, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă