Nedisputarea meciului cu FCSB, marele regret al lui Ilie Stan pe 2020: ”Îi băteam. Ascultă la mine!” SCM Gloria Buzău a jucat la cinci zile distanță în campionat

Marius ANGHEL 08 Dec. 2020, 13:03 Liga 2
Nedisputarea meciului cu FCSB, marele regret al lui Ilie Stan pe 2020: ”Îi băteam. Ascultă la mine!” SCM Gloria Buzău a jucat la cinci zile distanță în campionat

Cel mai mare regret al lui Ilie Stan pe anul 2020 este faptul că echipa pe care o antrenează, SCM Gloria Buzău, nu a mai putut juca partida din șaisprezecimile Cupei României, cu FCSB, liderul Ligii 1. Meciul trebuia să aibă loc la Buzău, la 20 noiembrie, dar nu s-a mai disputat din cauza focarului de COVID-19 cu care s-a confruntat formația din Liga 2.

Ilie Stan este de părere că SCM Gloria Buzău ar fi fost capabilă să producă marea surpriză și să elimine FCSB din competiția KO.

”E regretul meu din 2020. Că n-am putut juca meciul ăsta. Eu zic că-i băteam. Ascultă la mine. Ei ar fi abordat probabil meciul mai ușor, iar pentru ai mei era meciul vieții. Știți cum s-ar fi mobilizat la meciul ăsta? Cât ar fi alergat? Eram și în formă. Mare păcat că am avut problemele astea, cu virusul ăsta…”, a declarat Ilie Stan pentru buzoienii.ro.

SCM Gloria Buzău a pierdut la ”masa verde” meciul cu FCSB din 16-imile Cupei României

Cu trei zile înaintea meciului cu FCSB din 16-imile Cupei României, SCM Gloria Buzău a anunțat federația, organizatoarea competiției, că are 13 noi cazuri de COVID-19, cât și unul neconcludent, după ce deja avea câțiva jucători în izolare, astfel că e în imposibilitate de a juca. În consecință, jocul nu a avut loc, iar liderul Ligii 1 a câștigat la ”masa verde” și a obținut calificarea în fața optimilor fără să joace.

Dacă în campionat meciurile pot fi amânate o dată, în Cupa României această regulă nu se aplică, iar echipa care întâmplină probleme cu noul coronavirus și nu are cel puțin 13 jucători apți de joc pierde la ”masa verde” cu 3-0.

Echipa buzoiană era ”lovită” la momentul respectiv pentru a cincea oară în acest sezon de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Pentru noi a fost o durere sufletească, cel puțin pentru mine, cât și pentru jucători, pentru faptul că eram pe un trend bun și din punct de vedere al jocului și al rezultatelor și pentru că jucam cu Steaua București, pardon cu FCSB. În condițiile în care suntem în liga în care suntem, nu joci în fiecare an cu FCSB. Pentru noi era un eveniment extraordinar de important, spunea Ilie Stan.

SCM Gloria a jucat la cinci zile distanță de la partida cu FCSB și a remizat acasă cu Aerostar Bacău

La cinci zile distanță după ce nu putea să joace cu FCSB din cauza cazurilor de COVID-19 din lot, SCM Gloria Buzău a primit aviz favorabil din partea DSP Buzău că poate juca în campionat cu Aerostar Bacău, meciul din ultima etapă programată în 2020, dacă are minimum 13 jucători la dispoziție.

Ilie Stan a avut la dispoziție chiar 18 jucători la partida de pe teren propriu cu Aerostar, însă rezultatul obținut a fost unul de egalitate, scor 1-1.

Pentru băcăuani a marcat în minutul 41 un buzoian, Dorin Burlacu, fost jucător la vechea Gloria Buzău, iar SCM gloria a egalat în minutul 66, prin Cristian Ciobanu.

Ilie Stan i-a utilizat în jocul cu Aerostar pe: R. Stoian – Perju, Al. Popescu, Cip. Petre, Ghinga, Ghe. Anton, Cr. Ciobanu, Balgiu, Piftor, Dr. Lazăr (Cl. Ionescu-Racovițeanu 62′), C-tin. Stoica (Huiban 81′). Rezerve neutilizate: Andr. Toader – G. Ionică, Al. Pațurcă, Șoaită, G. Dima.

La finalul primei părți a sezonului Ligii 2, SCM Gloria Buzău se află, momentan, pe locul 9, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri jucate în 15 etape. Momentan, deoarece mai sunt de disputat trei meciuri în acest an, iar clasamentul va suferi modificări.

Campionatul Ligii 2 e programat să se reia în jurul datei de 20 februarie, iar SCM Gloria are meci în deplasare la Timișoara, cu ASU Poli.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 08 Dec. 2020, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă