Nedelcu se retrage azi de la Farul dacă Bosînceanu nu renunță în scris la suma pe care o are de primit

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 13:13 Liga 2
Nedelcu se retrage azi de la Farul** dacă Bosînceanu nu renunță în scris la suma pe care o are de primit

Giani Nedelcu, patronul FC Farul, ar putea renunța astăzi la a mai finanța clubul, în caz că fostul patron, Gheorghe Bosînceanu, nu renunță oficial la suma de 9 milioane de euro pe care o are de primit de la gruparea constănțeană, printr-o hotărâre judecătoarească definitivă, suspendată însă pe perioada cât Farul se află în insolvență.

Într-o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, Bosînceanu a spus că nu s-a gândit și nu se gândește niciun moment să execute clubul, însă Nedelcu așteaptă (până astăzi) și o hârtie oficială în acest sens.

În caz contrar, a declarat că se retrage de la club, Farul urmând a intra în faliment. „Nu e o formă de amenințare sau de șantaj. Dacă se poate, bine, dacă nu, nu. Însă, dacă nu primim hârtie, eu nu mai continui la Farul”, a spus Nedelcu.

În ultimele zile, în mediile fariste s-a avansat următorul scenariu: după ce Farul va intra în faliment și se va desființa, în acest fel dispărând toate datoriile, va fi înscrisă în competiție o altă echipă (eșalonul și modalitatea de înființare fiind încă neclare), însă fără numele FC Farul, culorile sau palmaresul clubului care are o istorie de peste 90 de ani în spate.

O asemenea variantă este însă exclusă din start, categoric, de suporterii „marinarilor”, iar Giani Nedelcu a declarat că nici el nu o îmbrățișează. „Nu mă gândesc la nicio altă soluție. Ori Farul, ori nimic. Cel puțin din partea mea. E urât să fac un asemenea lucru”, a punctat patronul Farului.

Totuși, în eventualitatea în care situația se va rezolva, echipa își urmează programul de pregătire sub conducerea antrenorului Ion Răuță, iar ieri președintele Neculai Tănasă a înscris echipa în Liga a II-a, la Adunarea Generală de la București a Federației Român de Fotbal.

De asemenea, în această săptămână, „marinarii” plănuiesc să dispute două amicale. unul mâine (pe teren propriu) și unul sâmbătă (în deplasare, ținând cont că în această zi Săgeata Năvodari are meci în Liga 1 pe stadionul „Farul”).

Sursa: Ziua de Constanța

Foto: Alexandru RAITA

 

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă