Nedelcu îl vrea pe Napoli la Farul: „Ne vedem la București”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2014, 17:09 Liga 2
Nedelcu îl vrea pe Napoli la Farul:**

Giani Nedelcu, patronul FC Farul, continuă căutările pentru postul de antrenor principal. Nedelcu a tratat până acum cu Eugen Trică, Petre Grigoraș și Ioan Sdrobiș, însă niciuna dintre aceste variante nu s-a concretizat.
 
Actualul antrenor al FC Farul, Ștefan Petcu, nu va mai continua pe banca „marinarilor”. Ultimul tehnician care a intrat pe lista posibililor înlocuitori este italianul Nicolo Napoli, ultima dată la U Craiova. Sâmbătă, Farul a disputat la Călărași ultimul meci amical înaintea începerii campionatului, iar partida a fost una cu peripeții. „Marinarii” au testat în această confruntare un mijlocaș brazilian.
 
Giani Nedelcu, patronul Farului, căzuse de acord cu Eugen Trică pentru preluarea postului de principal, însă tehnicianul de 37 de ani nu a putut semna din pricina litigiului pe care îl are cu echipa UTA. Următorii doi antrenori cu care Nedelcu a discutat au fost Petre Grigoraș și Ioan Sdrobiș, foști principali ai Farului. Nici aceste încercări nu au avut sorți de izbândă, astfel că patronul clubului constănțean s-a îndreptat către italianul Nicolo Napoli, despărțit recent de U Craiova, al cărei antrenor a fost în trei mandate.

„Am discutat telefonic cu Napoli și ieri (n.r. sâmbătă), și azi (n.r. ieri), iar mâine (n.r. astăzi) ne vedem la București”, a declarat Giani Nedelcu.

Deocamdată, până când situația băncii tehnice a Farului va fi lămurită, de echipă se va ocupa tot Ștefan Petcu, cel care a condus Farul și la partida amicală de sâmbătă, din deplasare, cu Dunărea Călărași (Liga a III-a), ultima confruntare susținută de „marinari” înaintea începerii Ligii a II-a. Scorul a fost 1-1 (0-0), golul constănțenilor fiind marcat de Silviu Igiroșanu, în minutul 80, după ce gazdele deschiseseră scorul în minutul 65.

Echipa Farului a fost: Vl. Neagu (46 Puia) – Ghinea, Buzea (46 Băjan), Bumbac, Mansur (46 Nițescu) – Scărlătescu, D. Stan (46 Vanila), I. Florea II (70 Tudor), V. Apostol (70 Tothăzan) – Cr. Cristea (70 Butoi), Coteanu (70 Igiroșanu).

Vanila Lira de Santos este un mijlocaș brazilian de 26 de ani, care a jucat ultima dată la o echipă din Polonia. A ajuns la echipă, la Călărași, chiar în ziua meciului, când „marinarii” erau la încălzire, astfel că nu a început titular, fiind trimis pe teren însă din minutul 46. „Este tehnicuț, are execuții și protejează bine mingea. Se cunoaște însă că e în urmă cu pregătirea, dar vreo 15 minute a arătat ceva”, a declarat Ștefan Petcu.
 
A vrut să retragă echipa de pe teren
 
Tehnicianul constănțean a fost nemulțumit însă de arbitraj, fosta glorie a Farului intenționând, la un moment dat, din această cauză, să retragă echipa de pe teren! Și jucătorii Farului s-au plâns de arbitraj, spunând că au avut probleme cu acest „cavaler” și la un alt amical de la Călărași, cu Dunărea, când, printre altele, la 2-0 pentru constănțeni, le-a acordat gazdelor un penalty. Și acum călărășenii au primit o lovitură de la 11 m.

„Penalty foarte ușor acordat, în minutul 88, la scorul de 1-1. Cel care a bătut a ratat însă, iar arbitrul mai-mai să-l repete, la presiunea gazdelor. În schimb, nouă nu ne-a dat un 11 m, ca să nu spun două”, a arătat un jucător al Farului.

„Lăsând la o parte arbitrajul, echipa noastră a jucat mai bine ca în ultimele meciuri. Am dominat, iar golul Dunării a venit pe o greșeală de marcaj. Am avut mai multă prospețime, posesia a fost mai bună, iar ritmul de joc mai alert. Păcătuim în schimb în continuare la fazele ofensive, care sunt rare și lipsite de claritate”, a spus Ștefan Petcu.
 
Când se prescriu datoriile
 
Cristinel Dragomir, vicepreședinte al Consiliului Județean, s-a prezentat ieri la Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Județene de Fotbal Constanța și le-a vorbit celor prezenți de un proiect al CJC în ce privește fotbalul juvenil, plan prezentat ca unul care ar urma să vină în sprijinul FC Farul. „Avem o hotărâre prinsă în bugetul pe 2014 prin care să creăm 12 centre, doar în județ (municipiul Constanța e altă discuție), fiecare cu câte 80 – 100 de copii. Un centru poate fi format din una sau mai multe comune. Vrem să-i legitimăm pe copii, să le dăm echipament și instructori și să joace între ei într-o competiție distinctă. Scopul este ca jucătorii care se vor remarca să ajungă numai la FC Farul, singura echipă care ne interesează în județ. Am mai avut discuții cu șefii Farului, dar nu ne-am putut implica până acum la club din pricina încurcăturilor extraordinar de mari care există în ce privește litigiul dintre actualul și fostul patron. Însă, din noiembrie 2014, există toate premisele ca Farul să nu mai aibă datorii, pentru că cele vechi se vor prescrie. Pentru ștergerea datoriilor, fostul finanțator a vrut să facă o donație, însă clubul ar fi trebuit să plătească 16% impozit, astfel că această soluție a picat. Suma alocată de CJC pentru proiectul juvenil e de șapte miliarde de lei. Am vrea ca activitatea, care se va desfășura prin AJF, să fie coordonată de școala de fotbal Farul 2010. Încercăm să deschidem măcar două centre pe săptămână”, a spus Cristinel Dragomir.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 24 Feb. 2014, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă