Opt jucători din Liga 2 au fost convocați la naționala U18. Petrolul și-a amânat deja meciul cu Turris, Rapid și Csikszereda au și ele cale liberă

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 18:14 Campionat
Opt jucători din Liga 2 au fost convocați la naționala U18.** Petrolul și-a amânat deja meciul cu Turris, Rapid și Csikszereda au și ele cale liberă

Echipa națională Under 18 a României se pregătește de două meciuri de verificare împotriva naționalei similare a Slovaciei. Partidele se vor disputa în România, prima având loc marți, 22 octombrie, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, începând cu ora 15:00, iar cel de-al doilea meci va fi două zile mai târziu, dar locul de disputare va fi anunțat ulterior. Ambele jocuri vor fi transmise în direct de FRF TV.

Opt jucători convocați din Liga 2

Până atunci, selecționerul Daniel Oprescu și-a ales jucătorii pe care să-i cheme la lot. Printre aceștia se numără și opt de la cluburi din Liga 2.

Rapid, Petrolul, UTA, Csikszereda și Ripensia sunt acestea, iar cum Rapid, Petrolul și Csikszereda au câte doi convocați, pot solicita federației să își amâne meciurile oficiale din Liga 2 din perioada în care nu-i au la dispoziție pe respectivii juniori.

Petrolul chiar a făcut acest lucru și și-a amânat meciul cu Turris-Oltul.

Alexandru Tătaru, Ștefan Pănoiu (ambii de la Rapid), Raul Opric (UTA), Bako Casiadi Soma, Botond Szondi (ambii de la Cszikszereda), Ianis Stoica (foto), Mario Bratu (ambii de la Petrolul) și Ion Vasluian (Ripensia) sunt jucătorii convocați din Liga 2 la naționala U18.

Opt meciuri deja amânate în Liga 2 din cauza convocărilor

În acest sezon de Liga 2, din care s-au desfășurat 12 etape, au fost amânate până acum opt meciuri: Petrolul – Csikszereda (etapa 5), „U” Cluj – UTA (etapa 6), Rapid – UTA (etapa 10), Argeș – Reșița, Buzău – ASU Poli, UTA – Chiajna, Călărași – Rapid (toate patru din etapa 11) și Turris-Oltul – Petrolul (etapa 14).

A devenit o modă ca echipele să profite de schimbarea de curând a regulamentului și să solicite imediat amânarea meciurilor din campionat, chiar dacă pe respectivii jucători se bazează sau nu. Un exemplu este cel al clubului UTA, campioana amânărilor în acest sezon, care în partida de ieri seară cu Turris nu i-a utilizat pe Miculescu și Isac, jucători reveniți de la naționala U19, pentru care a solicitat reprogramarea ultimele două meciuri din campionat, cu Rapid și Chiajna.

Rapid joacă în etapa a 14-a cu Ripensia (acasă), iar Csikszereda are meci la Chiajna și, dacă vor, și le pot amâna.

Lotul convocat de Daniel Oprescu pentru aceste partide:

portari: Alexandru Tătaru (Fotbal Club Rapid București), Raul Opric (UTA Arad);
fundași: Andrei Iana (LPS Cetate Deva), Mădălin Pascu (Unirea 04 Slobozia), David Tălmaciu (SR Municipal Brașov), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Daniel Vita (Akademia Pușcaș), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Adrian Ilie (CFR Cluj), Ștefan Ștefanovici (Juniorul Vaslui);
mijlocași: Ovidiu Perianu (FCSB), Bako Casiadi Soma (Cszikszereda Miercurea Ciuc), Ioan Derbac (CFR Cluj), Botond Szondi (Cszikszereda Miercurea Ciuc), Ianis Stoica (Petrolul Ploiești), Florin Bălan (FC Voluntari), Ahmed Bani (FC Dinamo București), Mario Bratu (Petrolul Ploiești), Ion Vasluian (Ripensia Timișoara), Ștefan Pănoiu (Fotbal Club Rapid București);
atacanți: Toni Suciu (Akademia Pușcaș), Andrei Tanasă (Politehnica Iași).

Foto: FRF

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă