Nagy a pomenit de un 7-0 înainte de derby. Mitu recunoaște că Pâncota nu e pregătită de un meci cu UTA

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 17:18 Liga 2
Nagy a pomenit de un 7-0 înainte de derby.** Mitu recunoaște că Pâncota nu e pregătită de un meci cu UTA

Mâine dimineață (ora 11), ar trebui să asistăm la cel mai dezechilibrat derby arădean de la nivelul primelor trei eșaloane. UTA dă piept cu o echipă a Pâncotei fără identitate, iar de aici pornesc și celelalte probleme. Teoretic, clubul ar trebui să fie în mâna italienilor Massone și Micari, dar – practic – el e tot la Pavel Piroș.

Degeaba s-au mai strâns jucători din stânga și dreapta, căci ei au venit total nepregătiți și mari progrese nu au făcut în condițiile în care antrenorii au ocolit gruparea din Podgorie. Dumitru Mitu și mai ales Călin Petrică, fizioterapeutul cu specializare de preparator fizic, au făcut ce au putut, dar e clar că echipa lor e de parte de nivelul ligii secunde. De altfel, Mitu recunoaște cu fair-play acest lucru: „Nu suntem pregătiți să înfruntăm niciun adversar, cu atât mai mult o echipă bună ca UTA, care a fost atât de aproape de Liga 1. Jucătorii noștri pot alerga maxim 60-65 de minute, ca să nu mai vorbim despre relațiile de joc ce lipsesc aproape în întregime. Astea sunt condițiile deocamdată, nu avem ce face, sperăm să limităm proporțiile scorului. Mai pe românește, să nu luăm multe și, poate, să marcăm și noi măcar un gol”, a precizat mijlocașul de aproape 42 de ani al „șoimilor”.

„Bebe” Mitu spune că a făcut o simplă glumă atunci când a spus că se lasă de fotbal dacă marchează împotriva echipei fanion. „De ce fotbal să mă mai las, consider că m-am lăsat de mult. Mai particip la antrenamente doar când îmi permite serviciul, adică foarte rar. Intru în teren fiindcă mai e sau cel puțin a fost nevoie de mine până acum. Am mai dat un gol împotriva UTA-ei acum trei ani în Cupa României și nu m-am bucurat nici atunci. De ce aș face-o acum sau aș face un scop din asta? Și așa avem șanse foarte mici, ca să nu zic nule, să scoatem un rezultat bun. Poate, doar dacă Dumnezeu își propune să nu lase mingile să intre în poarta noastră, sau cine știe…”, a adăugat fostul fotbalist al „alb-roșiilor”.

Neavând rost să vorbească despre un adversar ce nu are o formulă stabilă de joc, Roland Nagy s-a aplecat în discursul său spre echipa sa. „Chiar dacă nu ne-a picat deloc bine înfrângerea și mai ales maniera în care a venit ea, nu putem face o tragedie din asta. Fotbalul îți oferă șansa să-ți iei rapid revanșa, de la o săptămână la alta. Cel mai proaspăt exemplul e cel al Barcelonei, care a pierdut acasă cu nou promovata Alaves, iar apoi a câștigat cu 7-0 în Champions League. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că nu-mi plac astfel de jocuri, derby-urile județene, în care contează și alte lucruri. Sper, totuși, să nu fie cazul sâmbătă și să luăm cele trei puncte înainte de o săptămână ce ne mai propune două jocuri cu două echipe nou promovate. Luceafărul, care nu a început bine sezonul, dar are un grup valoros, un antrenor preocupat și conducători ce pun suflet și Afumați, o formație, din câte se vede, foarte incomodă”, a menționat „principalul” echipei fanion.

În afara fotbaliștilor aflați mai mult în circuitul „satelitului”, Gîrbiță și Lazăr (ambii suspendați) și Mandache sau Dobrean (accindetați), UTA nu are absențe. Probabil, o parte dintre tinerii din lotul lărgit, cei vizați fiind Stahl, Costin, Celea și Vlad, vor fi trimiși să joace cât mai multe minute la  UTA II contra Sebișului. Dincolo, Taider, Ianc și Vulpe sunt apți de joc, în timp ce ex. stelistul Dorinel Popa, incert.

Formații probabile:
UTA: Miron – David, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Tănase, Chindriș, Andor – Curtuiuș, Petre.
Pâncota: Horvat – Stelitano, Dulap, Vulpe, Țugulescu – Taider, Ianc – Stoichițoiu, Mitu, Copilescu – Stavarache.

Arbitri: Paul Unimătan (Zalău) – Marius Bălan (Dej), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Dorian Barzuca (Lugoj). Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Traian Marcu (Sibiu).

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă