Nae Constantin, nervos după victoria la limită a Petrolului cu Unirea Constanța: ”Chiar m-am răstit un pic la ei în vestiar. Probabil că unii dintre ei se văd deja promovați”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2022, 12:56 Liga 2

Petrolul a tremurat, atât la propriu, cât și la figurat, pentru victoria cu modesta Unirea Constanța, a spus la finalul jocului de la Buftea, desfășurat joi seară și câștigat cu 3-2, antrenorul echipei ploieștene, Nicolae Constantin. Acesta a mai declarat că, după fluierul final, în vestiar, s-a ”răstit un pic” la jucători, nemulțumit de fotbalul prestat.

Liderul Ligii 2 își făcea planuri de o victorie la scor în ultima etapă din sezonul regular, în deplasare la Unirea Constanța, însă a terminat jocul apărându-și avantajul la limită după ce a încasat două goluri de o formație ca și retrogradată, după ce în precedentele 18 partide din acest sezon încasaseră doar cinci goluri.

Petrolul a primit două goluri de la o echipă ca și retrogradată. Liderul Ligii 2 arată prost înainte de startul play-off-ului

Diarra și Saim Tudor s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Udrea, în timp ce Adrian Niță (16) l-a executat pe Raul Avram cu o finalizare superbă, un lob trimis aproape de pe linia de fund peste portar, la colțul lung, sub transversală. Petrolul a avut reacție imediată și a egalat prin golgheterul Sory Diarra (18), iar apoi s-a stins nocturna la Buftea, în al doilea meci consecutiv în deplasare al ”găzarilor” în acest an, cel de la Timișoara, de pe ”Dan Păltinișanu”, nemaîncheindu-se pe teren, după ce nocturna a picat și a doua oară.

La scurt timp după reluarea jocului de la baza federației, Diarra (24) a marcat din nou după o pasă de la Tucaliuc. Ocaziile au continuat la poarta lui Udrea, însă cei care au marcat au fost tot juniorii FCSB-ului împrumutați la Unirea Constanța. Rareș Trif (49) a trecut lejer de Huja și l-a învins pe Avram cu un șut plasat.

O fază fixă a adus golul izbăvitor pentru Petrolul. Țicu a centrat la bătaie, în careu, mingea respinsă greșit de mai multe ori a ajuns la Măzărache (58), care a împins-o cu noroc din 5 metri, după ce inclusiv de acolo a lovit-o prost, acum a făcut-o mai mereu în acest joc când s-a aflat în poziții de finalizare. Trupa ploieșteană a încercat să marcheze și golul desprinderii, n-a reușit, iar minutele de final au găsit-o în propria jumătate, apărând avantajul minim în fața unei echipe ca și retrogradate. Noroc că Gogor (90+2) s-a pierdut cu firea când a avut mingea la picior în careu și a finalizat execrabil, mult în dreapta porții, deși era într-o poziție de neiertat.

Nae Constantin, după victoria la limită cu Unirea Constanța: ”Am făcut cadouri adversarilor cele două goluri și noi nu făceam acest gen de cadouri”

După joc, antrenorul Nae Constantin a spus că și-a certat puțin jucătorii în vestiar, i-a criticat pentru faptul că se cred deja promovați în Liga 1, pentru că au făcut cadouri adversarilor și crede că presiunea clasării pe locul 1 se simte.

”Sunt nervos, dacă vreți să știți, chiar m-am răstit un pic la ei în vestiar. Era un meci pe care l-am avut la îndemână, un meci pe care puteam să-l tranșăm mult mai repede și mult mai categoric. A trebuit să tremurăm, și la propriu, și la figurat până la fluierul final. Probabil că unii dintre ei se văd deja promovați și e o mare greșeală. Am făcut, practic, cadouri adversarilor cele două goluri și noi nu făceam acest gen de cadouri. Nu-mi explic de ce, pentru că de lucrat lucrăm în continuare la fel de mult. Nu știu, probabil presiunea primului loc, gândul că am putea să promovăm, nu știu, mă depășește în momentul ăsta, mi-e greu să-mi găsesc cuvintele. E o presiune, e clar că e o presiune, și ar trebui să nu fie, dacă mă întrebați pe mine, pentru că am arătat de fiecare dată că suntem o echipă bună, chiar și astăzi, în ciuda jocului mai puțin reușit, dar care a avut o grămadă de ocazii, din punctul meu de vedere, am fi putut să ne desprindem mult mai repede.

Așteptăm primul meci cu adevărat important, primul meci din play-off, vedem cu cine picăm și atunci trebuie să arătăm că suntem caractere, că merităm să evoluăm în prima ligă”, a spus antrenorul Petrolului despre meciul cu Unirea Constanța.

Petrolul în meciul cu Unirea Constanța: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Boțogan 37′), Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – M. Bratu (Mih. Constantin 74′), Tucaliuc (Pashov 46′), Saim Tudor (Măzărache 46′, Cioiu 86′) – S. Diarra. Rezerve neutilizate: Moroz – Vrjovac, Velisar, M. Chindriș.

Antrenorul Petrolului nu voia o victorie la ”masa verde” și cu Unirea Constanța

Despre căderea nocturnei pentru al doilea meci consecutiv disputat în deplasare în acest an, Nae Constantin a surâs puțin, însă s-a declarat mulțumit de faptul că echipa sa a terminat meciul pe teren și l-a câștigat, fiindcă asta îl interesa în primul rând, nu să câștige din nou trei puncte la ”masa verde”, cum a făcut-o cu Poli Timișoara.

”Mă bucur că s-a reaprins și nu s-a mai stins, pentru că avem nevoie să ducem un meci până la sfârșit, avem nevoie să câștigăm un meci, chiar dacă nu l-am câștigat de maniera la care noi ne doream. E totuși bine că, pentru noi, pentru încrederea noastră, am reușit să câștigăm meciul pe teren”, a comentat Nae Constantin.

Pîrvulescu și Măzărache au ieșit accidentați, Dragoș Gheorghe are fractură de peroneu

În meciul cu trupa lui Leo Strizu, Sergiu Pîrvulescu a ieșit accidentat în prima repriză, după o intrare dură a lui Chirițoiu, în minutul 37, fiind înlocuit de Boțogan, iar Simon Măzărache, introdus la pauză, a fost schimbat și el în minutul 86, după ce a acuzat dureri. Pîrvulescu are o lovitură urâtă deasupra gleznei drepte și încă nu are un verdict exact, în timp ce accidentarea lui Măzărache nu e gravă.

Pe lângă aceștia, Petrolul l-a pierdut cel puțin pentru o lună pe Dragoș Gheorghe, golgheterul echipei în perioada de pregătire de iarnă. Ieșit accidentat în prima repriză a jocului trecut, cu FC Buzău, fostul mijlocaș al Astrei a aflat, după ce a efectuat două radiografii, că are o fractură de peroneu. Lovitura a primit-o chiar la ocazia în care FC Buzău a reclamat penalty la intrarea lui Gheorghe asupra lui Chică-Roșă, în careul lui Avram, fază în care arbitrul a lăsat jocul să continue.

”Dragoș Gheorghe știu că are o fisură, o fractură. Pîrvulescu are o plagă destul de urâtă la gleznă. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a spus antrenorul Petrolului, care nu pare așa de îngrijorat în urma acestor accidentări: ”Suntem mulți, o să găsim soluții.”

Altfel, Petrolul are 49 de puncte în clasamentul Ligii 2 la finalul sezonului regular, după 19 meciuri, și e lider în Liga 2. Cu aceleași puncte va intra și în play-off, programul celor zece jocuri decisive pentru promovarea în Liga 1 urmând să-l afle luni, după efectuarea tragerii la sorți de către FRF.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Declarațiile date de Nicolae Constantin după Unirea Constanța – Petrolul Ploiești 2-3:

https://www.youtube.com/watch?v=PBCeEW6wu2E

Rezumatul meciului Unirea Constanța – Petrolul Ploiești 2-3:

https://www.youtube.com/watch?v=2DpPI0NVp9c

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1930-la-buftea-in-deschiderea-ultimei-etape-a-sezonului-regular-al-ligii-2-19222550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-se-stabilesc-in-ultima-runda-a-sezonului-regular-patru-cluburi-se-lupta-pentru-acest-obiectiv-toate-calculele-de-reusita-ale-acestora-19222455

Marius ANGHEL 11 Mar. 2022, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă