„N-avem timp să ne plângem, ne așteaptă un joc extraordinar de greu la Bacău”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 16:05 Liga 2

FC Farul susține meciul din etapa a treia a Ligii a 2-a mâine, în deplasare, cu SC Bacău, de la ora 17.00. Lotul „marinarilor” a plecat din Constanța în această dimineață, la ora 08.00, direct la Bacău, urmând a efectua acolo, după-amiază, de la ora meciului, un antrenament.

Antrenorul Ion Răuță a programat o sesiune de pregătire, urmată de refacere, și aseară. „N-avem timp să ne plângem după remiza cu Unirea Tărlungeni, întrucât ne așteaptă un joc extraordinar de greu la Bacău. Însă abordăm acest meci cu încredere, să ne recuperăm punctele pierdute cu formația brașoveană. Dacă vom reuși să refacem fizic jucătorii, sunt sigur că vom obține cel puțin un egal, pentru că jocul nostru de sâmbătă nu a fost așa de slab încât să ne îngrijoreze. Sperăm să avem mintea limpede și să abordăm altfel jocul de la Bacău”, a declarat Ion Răuță.

De ce au fost „marinarii” mai ușor de contracarat

Principalul Farului a remarcat că, la meciul cu Unirea Tărlungeni, acțiunile echipei constănțene din preajma careului oaspeților au fost mai ușor dejucate din pricina lipsei de prospețime a „marinarilor”. „Am avut construcție bună în jumătatea noastră de teren, undeva pe la mijlocul terenului, dar nu am avut prospețime pe atac. La 16 m nu am schimbat ritmul, acțiunile au fost mai lente și mai previzibile, iar execuția mai târzie. Când gândești mai greu și îți lipsește viteza de execuție, adversarul are timp să te blocheze.

Pe de altă parte, și nervozitatea prea mare afectează jocul, nu mai ești clar în gândire. Am încercat și la pauză să le explic, să fim mult mai calmi, să punem mingea jos, să construim, să nu mai jucăm cu baloane lungi și să nu mai protestăm la deciziile arbitrului, pentru că oricum nu mai putem să le întoarcem. Lipsa de prospețime a făcut ca nervozitatea să fie mai ridicată. Însă, chiar și așa, am avut ocazii mari, dar portarul lor a fost imbatabil. După informațiile noastre, în ultimele două meciuri a fost extrem de ezitant, iar cu noi a prins o zi de grație. Nu numai la penalty (unde a fost foarte inspirat, plecând direct pe șut), dar și la celelalte ocazii ale Farului. La lovitura de pedeapsă, stabilisem trei jucători care să bată, fără Coconașu, care a ratat la Buzău. Le spusesem ca cine se simte mai bine acela să execute. Silvășan era unul dintre ei. Și-a asumat responsabilitatea. Nu putem să-i reproșăm ratarea, dar, la semiînălțime, la nivelul brațului portarului, e cel mai ușor de apărat lovitura. Cel mai bine e să dai jos sau sus”, a spus Răuță.

Sursa: Ziua Constanța

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă