„Muncă și ambiție”

05 Aug. 2009, 15:57 Liga 2

 

După ce a izbutit să promoveze Victoria Brănești în eșalonul secund, fostul antrenor al echipei din Crâng, Ilie Stan, se arată optimist în ceea ce privește noul sezon competițional. Buzoianul spune că deviza formației sale este: „Muncă și ambiție”. Asta fiindcă numai așa poate fi îndeplinit obiectivul propus, și anume menținerea în Liga a II-a.

 

Cum decurg pregătirile pentru debutul în eșalonul secund?
Până acum totul este așa cum ne-am propus, deci mă pot declara mulțumit, inclusiv de lot chiar dacă nu avem jucători cu nume. Pe lângă nucleul de fotbaliști care au contribuit la promovare am mai adus câțiva pentru a face o echipă competitivă.

 

Vă descurcați din punct de vedere financiar dat fiind faptul că în Liga a doua e nevoie de un un buget mai mare?
Normal că și la noi există probleme, de altfel ca peste mai tot în fotbalul românesc. Se fac însă eforturi substanțiale cu oamenii de aici și cei din conducerea clubului. Trebuie să depășim aceste momente critice cauzate de criza financiară. Mă bucură faptul că s-au făcut investiții serioase la baza sportivă pentru ca terenul să poată fi omologat.

 

Pentru Victoria Brănești se anunță un campionat dificil deoarece este o nou-promovată.
Suntem și noi conștienți de acest lucru, dar vom face totul pentru a rezista. Fotbalul este plin de surprize și trebuie să îți joci șansa până la capăt, indiferent din ce postură pleci. Eu unul sunt optimist și cred că ne putem îndeplini obiectivul. Contează și cum vom porni în tur.

 

Te vei duela și cu fosta ta echipă, Gloria Buzău. Cum va fi pentru tine?
Bineînțeles că este ceva special atunci când dai piept cu echipa ta de suflet. Asta mai ales când te numeri printre cei care au izbutit să o promoveze în Prima Ligă după o absență atât de mare. Trebuie însă să îți faci datoria acolo unde ești, ca un adevărat profesionist.

 

 

Plecat de ceva vreme din Buzău, Ilie Stan, unul dintre artizanii promovării Gloriei în Prima Ligă acum trei ani alături de cumnatul său Viorel Ion, este la curent cu tot ce se întâmplă în Crâng.

 

Situația în care a ajuns gruparea buzoiană nu îl lasă deloc indiferent pe actualul antrenor al echipei Victoria Brănești. Stan consideră că trebuie găsită urgent o soluție pentru ca Gloria Buzău să nu se prăbușească de tot.

 

În opinia sa, formația din Crâng va avea viață dură în noul sezon și va fi foarte greu să rămână în eșalonul secund. „Iliuță” are și o sugestie pentru cei din conducerea clubului. Deși mult timp nici măcar nu și-au vorbit, în ciuda faptului că sunt cumnați, Ilie Stan susține că soluția cea mai indicată pentru redresarea Gloriei o reprezintă aducerea lui Ion Viorel.

„Chiar dacă au existat acele neînțelegeri între noi, sincer, mă doare inima că nu este acceptat la club. În momentul de față este mare nevoie de el la Gloria Buzău fie în conducere, fie pe banca tehnică, deoarece poate atrage oameni cu bani lângă el la echipă și în afară de asta a demonstrat mereu că are capacitatea să realizeze multe. Mai ales, în momentele critice și nimic nu este întâmplător. Reconstrucția echipei nu se face cu mercenari ci cu oameni care pun mult suflet fiind devotați Gloriei. Trebuie să se termine odată cu mercenariatul la Buzău fiindcă altfel se bagă bani într-o gaură neagră. Întotdeauna a dovedit că este un om cu credibilitate, așa că trebuie lăsate la o parte orgoliile pentru binele fotbalului buzoian”, ne-a declarat Ilie Stan.
 

Articol scris de Adi Soare

05 Aug. 2009, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă