Mult optimism la Ripensia înainte de partida-restantă cu ”U” Cluj. Cosmin Petruescu: ”Arătăm din ce în ce mai bine. Sunt foarte multe lucruri comune între cele două echipe”

Anda DELIU 10 Dec. 2020, 12:31 Liga 2
Mult optimism la Ripensia înainte de partida-restantă cu ”U” Cluj. Cosmin Petruescu: ”Arătăm din ce în ce mai bine. Sunt foarte multe lucruri comune între cele două echipe”

Ripensia Timișoara va juca vineri, 11 decembrie, de la ora 16:00, cu Universitatea Cluj, pe Cluj Arena, un meci amânat din etapa a 13-a a Ligii 2. După ce chiar el a declarat că echipa s-a prezentat jenant în prima repriză a recentului meci pierdut de la Reșița, antrenorul Cosmin Petruescu pare însă destul de optimist înaintea de confruntarea cu ”strudenții” clujeni.

Pentru acest meci, la Ripensia e indisponbil doar Adrian Neacșu. Cosmin Petruescu este optimist în ceea ce privește echipa sa, deși la Reșița s-au prezentat slab și au cedat cu 0-2.

”Chiar dacă venim după un rezultat negativ în campionat, în această săptămână am făcut o analiză obiectivă a ultimului nostru joc. Cred că, în mare parte, am reușit să corectăm din greșelile pe care le-am făcut. Din punct de vedere fizic suntem într-o creștere vizibilă de formă. Am terminat a doua săptămână din punct de vedere al pregătirii. Începem să arătăm din ce în ce mai bine. Suntem optimiști, mai ales că avem o echipă tânără care în debutul campionatului a avut rezultate oscilante, dar care și-a revenit pe parcurs. Cred că putem trece relativ bine peste rezultatul din campionat cu Reșița și putem să facem o figură frumoasă la Cluj”, a precizat antrenorul ripensiștilor.

”Conferențiarul” vede similarități între Ripensia și ”U” Cluj

Antrenorul roș-galbenilor a făcut o comparație între parcursul echipei sale și al viitorului adversar. ”Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă foarte dificilă, în compania unei echipe care a avut un parcurs asemănător cu al nostru. Sunt foarte multe lucruri comune între cele două echipe începând cu debutul campionatului, când ambele echipe au avut niște rezultate oarecum fluctuante. Ulterior și-au revenit și au avut o serie de victorii, de rezultat pozitive. În momentul în care se aflau pe un trend ascendent, ambele echipe au fost lovite de coronavirus. După carantina forțată în care au fost obligate ambele echipele să stea niciuna nu a avut rezultate pozitive. Nu știu dacă mai este vreo altă echipă, probabil Slobozia, care am avut atât de mulți jucători în același timp afectați de acest virus”, a mai precizat Petruescu.

Meciul cu ”U” Cluj a fost amânat la solicitarea Ripensiei, care la momentul inițial la care trebuia să joace avea aproape tot lotul infectat cu COVID-19 și nu a putut evolua.

Ripensia a căzut pe locul 19, ”U” Cluj e pe poziția a 11-a

FRF a omologat înfrângerea la ”masa verde” pentru Ripensia, în restanța nedisputată cu CS Mioveni, așa că timișorenii au căzut de pe locul 18 pe 19 în clasamentul Ligii 2, cu 15 puncte, din cauza golaverajului. În schimb, meciul restant dintre ”U” Cluj și Farul nu are încă trecut vreun rezultat pe site-ul FRF. Ardelenii au 20 de puncte și sunt pe locul 11.

Jocul restant dintre ”U” Cluj și Ripensia e reprogramat să aibă loc vineri, de la ora 16:00, pe Cluj Arena. ”U” Cluj a evoluat marți pe același stadion și a câștigat cu 2-1 în etapa a 15-a cu Dunărea Călărași.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-terminat-anul-cu-brio-dupa-un-derby-al-banatului-in-care-ripensia-i-a-asigura-o-misiune-usoara-cosmin-petruescu-am-facut-o-prima-repriza-jenanta-19161379

Anda DELIU 10 Dec. 2020, 12:31 Liga 2
Pe aceeași temă