Momentul decisiv al promovării Stelei în Liga 2? Cum l-a convins Florin Talpan pe Daniel Oprița în ultima clipă să continue în Ghencea și de ce voia neapărat să-și dea demisia. Ce salariu solicită să continue ca antrenor | EXCLUSIV

Liga2.ro 02 Jun. 2021, 12:41 Liga 2
Momentul decisiv al promovării Stelei în Liga 2? Cum l-a convins Florin Talpan pe Daniel Oprița în ultima clipă să continue în Ghencea și de ce voia neapărat să-și dea demisia. Ce salariu solicită să continue ca antrenor | EXCLUSIV

27 noiembrie 2020. George Ogăraru semna contractul cu CSA Steaua la dorința comandantului de atunci Mădălin Hîncu. Fostul jucător de la FCSB avea să vină în funcția de team-manager pe un salariu lunar de 4.000 de euro.

În aceeași zi, conform surselor ProSport, antrenorul Daniel Oprița a vrut să-și dea demisia de la cârma echipei, el nefiind de acord cu venirea lui George Ogăraru, om cu care nu s-a înțeles bine niciodată.

La momentul acela, echipa ocupa locul 1 în Seria 4 din Liga 3, cu 26 de puncte din 10 meciuri, la două lungimi peste urmăritoarea FCSB 2.

Florin Talpan l-a oprit pe Daniel Oprița să-și dea demisia!

Sursele ProSport din rândul oamenilor de la birourile CSA ne-au povestit că cel care l-a întors pe Oprița (39 de ani) din drum a fost colonelul Florin Talpan.

”Oprița n-a mai vrut să stea. El știa de atunci de salariul lui Ogăraru. Nu știu dacă și ăsta a fost un motiv, dar pur și simplu le-a transmis celor din club că el își dă demisia și a plecat către mașină. Totul s-a întâmplat aici în complex la noi (n.r. – în complexul sportiv Steaua). S-a dus domnul colonel Florin Talpan după el la mașină, l-am văzut cum s-a urcat în mașină și a vorbit cu antrenorul. Apoi am aflat discuția dintre cei doi din mașină și că domnul Talpan i-a spus că are tot sprijinul său și că-l roagă să rămână să promoveze echipa”, susține oficialul CSA.

Oprița, nemulțumit de oferta venită după promovarea în Liga 2

Daniel Oprița s-a arătat dezamăgit de prima ofertă venită din partea CSA Steaua pentru prelungirea contractului. Din informațiileProSport, oferta este de 3.000 de euro, însă antrenorul își dorește cu 500 de euro mai mult, în condițiile în care George Ogăraru primește 4.000 de euro ca team-manager al echipei, iar din spusele lui Oprița fostul fundaș nu a făcut prea multe la club: ”Eu am făcut mai multe decât face un antrenor.”

”Am primit o ofertă verbală, mai mult cerută de mine, ca să spun așa. S-a întâmplat acum o lună. Asta m-a deranjat cel mai mult, au făcut-o (n.r. – oferta) mai așa, să se vadă. Nu e în regulă, eu am făcut mai multe decât face un antrenor. M-am ocupat de jucători, să le fac contracte, să îi conving să vină”, a spus Oprița zilele trecute, în cadrul unei emisiuni pe YouTube.

Oprița a declarat pentru ProSport că peste o săptămână va reveni la club pentru o nouă rundă de negocieri și a explicat în ce condiții va semna prelungirea cu Steaua!

Daniel Oprița a vorbit și despre situația clubului și spune că nu crede că va fi rezolvată problema privatizării pentru a putea promova în Liga 1, însă acest lucru nu-l împiedică să-și continue activitatea ca antrenor la Steaua.

”Am avut o discuție cu domnul comandant, cu George. Vreau să lămuresc pe toată lumea că nu există aceste lucruri (n.r. conflicte între el și Ogăraru). Am vrut doar să spun poziția mea față de ceea ce am eu de făcut la clubul Steaua și ce trebuie să facă colaboratorii mei. Am înțeles că va fi și George Ogăraru să semneze contractul, am lămurit lucrurile și cu el. Eu am un contract, un obiectiv, dacă nu-l realizez, contractul meu se va încheia. Eu mă ocup de tot ce înseamnă echipa mare. Vreau să am o colaborare bună cu George Ogăraru. Îi urez bun venit și să ajute clubul”
Daniel Oprița, antrenor Steaua, în momentul în care George Ogăraru a semnat cu CSA

Articol scris de Gabi Marin

Liga2.ro 02 Jun. 2021, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă