Condițiile puse de Daniel Oprița pentru a continua la Steaua: ”Contractul trebuie să fie făcut profesionist!” Ce i s-a propus și când vor avea loc negocierile

Daniel VLAD, Marius ANGHEL 02 Jun. 2021, 10:16 Liga 2
Condițiile puse de Daniel Oprița pentru a continua la Steaua: ”Contractul trebuie să fie făcut profesionist!” Ce i s-a propus și când vor avea loc negocierile

Daniel Oprița (39 de ani) își dorește să continue la Steaua chiar dacă echipa nu va avea drept de promovare în Liga 1, dar o va face doar în anumite condiții. Antrenorul care a reușit a doua promovare consecutivă cu echipa din Ghencea a plecat și vacanță și va discuta cu șefii CSA peste o săptămână.

Steaua a promovat în Liga 2, iar conducerea clubului ”militar” și-a manifestat interesul să continue cu Daniel Oprița ca antrenor. Acesta din urmă a devăluit pentru ProSport că a stabilit să se vadă cu șefii Stelei peste o săptămână, atunci când revine din vacanță.

Daniel Oprița vrea contract ”făcut” profesionist pentru a semna prelungirea cu Steaua

Daniel Oprița a spus că nu îl deranjează foarte tare faptul că Steaua nu va avea drept de promovare în Liga 1 și acest lucru nu îl va impiedica să continue la echipă dacă acordul pe care îl va face pentru sezonul viitor va fi unul profesionist din toate punctele de vedere.

”Conducerea m-a anunțat că dorește să continuăm și din sezonul viitor și a rămas să ne auzim peste o săptămână, după ce mă întorc eu din vacanță.

Nu mă împiedică să semenez un nou contract cu Steaua, dacă nu avem drept de promovare din primul sezon, dar trebuie să discut extrem de clar cu cei din conducere. Să stabilim foarte bine lucrurile. Mă refer din punct de vedere financiar, clauze, condiții, staff și lucruri legate de întărirea lotului.

Evident că sunt și jucători de care ne vom despărți… Doresc să am un contract făcut profesionist din toate punctele de vedere”, a spus Daniel Oprița pentru ProSport.

Oprița a promovat Steaua din Liga 4 în Liga 3 și din Liga 3 în Liga 2 în doi ani consecutivi.

Oprița, la final de contract cu Steaua: ”A fost o propunere, dar mă fac că nu am văzut-o, că am auzit-o”

La finalul meciului retur de baraj de promovare în Liga 2 cu CS Afumați, câștigat duminica trecută cu 2-1, Daniel Oprița spunea că așteaptă o nouă propunere din partea clubului pentru un contract profesionist, după ce prima ofertă primită se face că nu a văzut-o.

”Mi se termină contractul, mai am o lună, și nu știu ce va fi mai departe. Eu am îndeplinit ceea ce mi s-a cerut. Mai departe nu mai contează. Dorința mea e normală, dar să fie și așa cum trebuie, să mi se propună un contract profesionist. Dacă nu, nu e nicio problemă. Sunt bucuros că am reușit să îndeplinesc obiectivul și mai departe nu mai contează. A fost o propunere, dar mă fac că nu am văzut-o, că am auzit-o”, spunea Daniel Oprița.

”Ne dorim să rămână alături de noi, cum să nu?”, a fost reația managerului George Ogăraru, întrebat despre situația antrenorului Daniel Oprița.

O bună perioadă de timp, Daniel Oprița nu a avut contract cu Steaua, fiindcă încă era legat de CS Mioveni, club cu care a fost în litigiu după ce a fost dat afară.

Tudorel Stoica îl recomandă lui Oprița să fie mai modest: ”o echipă ca Steaua nu se refuză. Nimeni nu a fost de neînlocuit”

Declarațiile făcute de Oprița la finalul meciului de la Afumați l-au deranjat pe Tudorel Stoica, legendă a clubului Steaua. Acesta e de părere că nimeni nu e de neînlocuit și îi recomandă antrenorului să fie mai modest.

”Eu vreau să îi spun lui Oprița în felul următor, că o echipă ca Steaua nu se refuză. Iar eu, atâta timp cât am jucat la Steaua, am jucat vreo 15 ani, nimeni nu a fost de neînlocuit la echipă. Părerea mea este că ar trebui să fim puțin mai modești, a fost momentul ales prost, ca să facă anunțul că nu mai vrea să fie antrenor la Steaua, a declarat Tudorel Stoica la DigiSport.

Oprița: ”Am primit o mică mărire față de liga a treia”

Daniel Oprița a recunoscut că mărirea salarială la care spera nu a fost una substanțială.

”Poate nu trebuia să vorbesc atunci de contract. N-am zis că vreau să plec, dar am fost dezamăgit în ultima lună, mai mult eu am făcut discuțiile. Nici măcar un jucător nu îl lași până în ultima zi, dar eu zic că lucrurile se vor rezolva până la urmă. Am vorbit cu domnul comandant, nu e o singură persoană acolo. Am fost întrebat de ofertă, eu vreau să continui munca, e normal. Am primit o mică mărire față de liga a treia.

Orice om vrea să meargă mai departe, aș vrea a treia promovare consecutivă, dar dacă nu se poate, continui și așa. Am obținut o performanță normală, nu știu dacă foarte mare. Nu mulți s-au înghesuit să preia echipa din Liga 4, închipuiți-vă ce se întâmpla dacă ratam această promovare”, a spus, la DigiSport, Oprița, care a vorbit și despre ce planuri de transferuri are: Aș avea nevoie de doi-trei juniori și, în rest, patru-cinci jucători cu experiență ar fi de ajuns. Cu lotul pe care îl am acum, sigur aș fi intrat în play-off în Liga 2.”

”Trebuie să mă duc acum, la finalul acestui sezon, să îmi fac și eu o revizie, să văd cum stau cu sănătatea, că în acești doi ani sau mai ales în această lună, cu barajele, nu a fost ușor. Sincer, sunt epuizat”
Daniel Oprița, după ce a obținut promovarea în Liga 2 cu Steaua

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/steaua-companii-promovare-asociere-19272796

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-trebuie-sa-se-reorganizeze-in-scurt-timp-pentru-a-avea-drept-de-promovare-in-liga-1-daniel-oprita-din-cate-am-inteles-nu-prea-mai-este-timp-sa-demaram-toate-procedurile-pr-19187842

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-oprita-s-a-temut-la-afumati-de-un-episod-middlesbrough-si-se-pregateste-de-revizie-antrenorul-nu-stie-daca-va-continua-la-steaua-astept-sa-mi-se-p-19187747

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-steaua-ultimul-meci-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-jocul-incepe-la-ora-1730-iar-echipa-lui-daniel-oprita-porneste-cu-prima-sansa-19187567

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-steaua-a-promovat-in-liga-2-in-ghencea-a-fost-show-noua-arena-a-vibrat-pentru-prima-data-pe-ritmul-galeriei-capitanul-valentin-barbulescu-mesaj-emotionant-pentru-martin-tudor-19187801

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-incepe-pregatirile-pentru-liga-2-imediat-dupa-promovare-george-ogararu-a-facut-primele-promisiuni-dupa-meciul-cu-cs-afumati-vom-face-tot-posibilul-sa-aliniem-o-echipa-care-sa-se-bata-19187748

Daniel VLAD, Marius ANGHEL 02 Jun. 2021, 10:16 Liga 2
Pe aceeași temă