Moldovenii și-au făcut calculele! De câte victorii ar avea nevoie Poli Iași pentru a evita emoțiile pe final de sezon. Costel Enache: ”Sunt optimist. Ne uităm pe cine putem ajunge, nu la cei care vin din urmă”

Narcis POHOAȚĂ 29 Mar. 2022, 10:44 Liga 2
Moldovenii și-au făcut calculele! De câte victorii ar avea nevoie Poli Iași pentru a evita emoțiile pe final de sezon. Costel Enache: ”Sunt optimist. Ne uităm pe cine putem ajunge, nu la cei care vin din urmă”

Victoria obținută în amicalul cu prim-divizionara FC Botoșani, scor 2-0, le-a întărit ieșenilor convingerea că sunt capabili să risipească rapid emoțiile legate de retrogradare. Chiar dacă diferența față de locul de baraj este de doar două puncte, cu cinci meciuri înainte de finalul stagiunii, oficialii Politehnicii Iași sunt încrezători că echipa va scăpa de emoții înainte de ultima rundă.

Pentru ca meciul din ultima etapă, cu Poli Timișoara, să nu fie decisiv, ieșenii au nevoie de un parcurs perfect acasă și să obțină două-trei puncte în cele două deplasări pe care le mai au, la București, cu Metaloglobus, și la FK Miercurea Ciuc.

Costel Enache nu vrea ca Poli Iași să aibă un meci cu Poli Timișoara în ultima etapă a play-out-ului

Antrenorul Costel Enache este optimist că Poli poate obține punctele de care are nevoie pentru a sta liniștită în ultima rundă.

”Ne-am făcut și noi calcule, dar marja e destul de mare între punctele de care avem nevoie și cele care sunt reale. Cu șase puncte putem sta foarte liniștiți, iar cu șapte putem să nu stăm deloc liniștiți. Nu putem face un calcul, pentru că e foarte relativ. Noi trebuie să fim atenți pe ceea ce avem noi de făcut, să câștigăm meciurile, să obținem cât mai multe puncte din cele rămase. Ideea este să nu jucăm meciul decisiv cu Timișoara și pentru asta da, avem nevoie de puncte din deplasare. Măcar un succes în cele două meciuri sau două egaluri, cu două victorii pe teren propriu. Sunt încrezător și optimist, nu liniștit”, a declarat antrenorul Costel Enache în cadrul emisiunii Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

Enache: ”Nu sunt inconștient, nu am scos complet din minte butonul de avarie”

În ciuda optimismului, antrenorul Politehnicii rămâne precaut și spune că încearcă să-i mențină concentrați pe elevii săi și pe toți cei din club.

”Depindem de noi, eu am încredere în toți cei care muncim în club. Nu stăm la meciurile indirecte, eu mă uit în continuare în sus. Ne uităm pe cine putem ajunge, nu la cei care vin din urmă. Fotbalul e un sport periculos, știu foarte bine asta, nu sunt inconștient, nu am scos complet din minte butonul de avarie. E mereu aprins, încerc să țin concentrarea trează în rândul tuturor celor din club. Eu sunt destul de optimist pe ce văd la jucătorii mei. Muncim consecvent bine și dacă luăm ultimele 9 meciuri oficiale vedem că avem o singură înfrângere, patru victorii și cinci meciuri egale. Eu privesc din partea pozitivă, avem cinci egaluri din care patru de 0-0. Știm unde suferim, am încercat să corectăm lucrurile, dar nu e o rețetă. Nu putem să luăm seara o pastilă, ne trezim și dăm trei goluri. Muncim pentru asta și chiar lucrăm mult la finalizare”, a completat Enache.

Poli Iași ocupă locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 26 de puncte. În etapa a 2-a, ieșenii vor juca sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, echipă deja retrogradată matematic.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-pe-terenul-prim-divizionarei-fc-botosani-intr-un-meci-amical-camara-si-muratovic-au-marcat-in-debutul-celor-doua-reprize-19224743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-doua-a-play-out-ului-ligii-2-un-singur-meci-e-desprins-de-restul-acesta-urmand-a-fi-si-televizat-19224576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u18-esecuri-pe-linie-si-fara-gol-marcat-in-amicalele-din-turcia-toti-cei-10-jucatori-din-liga-2-si-liga-3-au-prins-minute-19224888

Narcis POHOAȚĂ 29 Mar. 2022, 10:44 Liga 2
Pe aceeași temă