Poli Iași, victorie pe terenul prim-divizionarei FC Botoșani, într-un meci amical. Camara și Muratovic au marcat în debutul celor două reprize

Narcis POHOAȚĂ 26 Mar. 2022, 15:57 Liga 2
Poli Iași, victorie pe terenul prim-divizionarei FC Botoșani, într-un meci amical. Camara și Muratovic au marcat în debutul celor două reprize

FC Botoșani și Politehnica Iași, singurele echipe moldovene rămase în primele două eșaloane fotbalistice din România, s-au întâlnit sâmbătă, într-un meci amical disputat pe stadionul Municipal botoșănean.

Surprinzător, Iașiul lui Costel Enache, echipă situată pe locul 3 în Seria A din play-out-ul Ligii 2, s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Sekou Camara (foto)(minutul 1) și Belmin Muratovic (48).

Poli Iași a învins FC Botoșani într-un amical. Sekou Camara a marcat împotriva echipei de care aparține

În primul minut al partidei de pe terenul prim-divizionarei (locul 1 în play-out), atacantul Sekou Camara, jucător împrumutat de Poli chiar de la FC Botoșani, bine găsit cu o pasă în adâncime, a deschis scorul după ce a rămas singur cu portarul Eduard Pap.

Până la pauză, potrivit oficialilor din Copou, Poli Iași a dominat jocul și și-a creat alte câteva ocazii mari prin Francisc Cristea sau același Camara.

Iașiul s-a desprins pe tabelă în debutul reprizei secunde, când mijlocașul luxemburghez Muratovic a înscris pe un contraatac.

Antrenorul gazdelor, Marius Croitoru, a început meciul în formula Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Dragu – Papa, Florescu, David – Mailat, Roman I, Jaja. În repriza secundă, la FC Botoșani au evoluat Contra – Patache, Haruț, Șeroni, Filip – Târcoveanu, Florescu, Petkovski – Mateus, Roman II, Tisdell.

De cealaltă parte, antrenorul Costel Enache a trimis pe teren următorii jucători: Axinte (Brînză 67) – Tib. Serediuc (Defta 78), Cană, Fl. Plămadă (I. Pop 83), Ad. Ilie (Kouadio 67) – Kamara (Pușcaș 55), Chiorean (Vanzo 67) – Al. Stan (Aftanache 67), F. Cristea (Mărieș 55), Muratovic (Asăvoaei 67) – Camara (Plokhotnyuk 55).

Costel Enache: ”A fost un test foarte bun pentru noi”

În afară de Okan Chatziterzoglu (accidentat), Pelivan și Ungurenașu (aflați la lotul Under 18), antrenorul Costel Enache a rulat întreg lotul în amicalul de la Botoșani.

”A fost un test foarte bun pentru noi. Am încercat să ținem ritmul pentru campionat cu același mod de pregătire în cursul săptămânii și cu un meci amical la final. Le mulțumim celor de la FC Botoșani pentru că au acceptat să jucăm acest meci, știam că va fi un adversar puternic și ne-a ajutat foarte mult jocul de astăzi”, a declarat la finalul partidei antrenorul ieșenilor, Costel Enache.

Ieșenii vor reveni acasă imediat după meci, duminică vor avea zi liberă, iar de luni vor începe pregătirea meciului de campionat cu Dacia Unirea Brăila, programat sâmbăta viitoare, în Copou, de la ora 11:00, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 26 Mar. 2022, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă