Moldovan: „Am în spate oameni potenți financiar, e greu să mă bazez doar pe ce am eu”

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 15:10 Liga 2
Moldovan:**

Antrenorul Viorel Moldovan, care negociază preluarea pachetului majoritar de acțiuni al FC Rapid, a declarat, marți, că va fi greu să se bazeze doar pe potența sa financiară pentru a ține gruparea giuleșteană, dar a menționat că are în spate oameni de afaceri dispuși să investească sume importante.

„Eu am o anumită potență financiară. Dar e greu să mă bazez pe ceea ce am eu când vorbim despre nevoile unui club ca Rapid. Rapid necesită foarte mulți bani, necesită o implicare totală din punct de vedere financiar. Dar am în spatele meu oameni potenți, oameni capabili să clădească un club puternic”, a spus Moldovan.

Tehnicianul a recunoscut că la începutul negocierilor cu actualul proprietar Adrian Zamfir credea că tranzacția va fi mai ușor de realizat, însă a explicat că lucrurile sunt puțin mai complicate și pentru că el insistă pentru realizarea unui audit financiar la club. „Nu e ușor să preiei un club, mai ales Rapidul care se află într-o situație destul de delicată. Suntem pe un drum bun. Căutăm soluții, avocații studiază actele atât din punct de vedere juridic, cât și din punct de vedere financiar. Vom vedea ce se va întâmpla, unde vom ajunge. Eu credeam că este mai ușor, dar nu e chiar așa. Însă se fac eforturi. Sunt în legătură permanentă cu actualul acționar, căutăm soluții împreună cu avocații și sper ca în scurt timp, deși e chiar foarte scurt timpul până la 28 martie, să găsim anumite soluții. Însă cred eu că aceste negocieri se vor mai lungi pentru că este vorba și de un audit pe care eu mi-l doresc foarte mult”, a menționat antrenorul.

Întrebat dacă îi va plăti lui Adrian Zamfir și o sumă de bani sau tranzacția implică doar preluarea datoriilor, Moldovan a răspuns: „Nu vreau să intru în detalii. Avocații se ocupă, iar la vremea respectivă, dacă se va face această tranzacție, atunci le voi explica și voi spune care au fost condițiile”.

Viorel Moldovan nu a luat încă nicio decizie privind cumpărarea clubului în situația în care planul de reorganizare din dosarul de insolvență nu va fi aprobat, vineri, de Tribunalul București. „Rămâne de văzut. Eu sper însă să treacă, s-a muncit foarte mult și sper să reușim”.

Tehnicianul se bucură de susținerea suporterilor rapidiști în intenția sa de achiziționare a clubului. „Am avut întâlniri cu suporterii, sunt în contact și cu ei, normal. Și ei sunt nerăbdători, dar sunt optimiști de când mi-am arătat disponibilitatea de a prelua acțiunile. Lucrurile nu sunt ușoare, sunt un pic complicate, dar sperăm să le rezolvăm”, a afirmat antrenorul.

Moldovan susține că și-a neglijat familia de la începerea negocierilor cu Adrian Zamfir și a precizat în glumă că speră ca „soția să nu divorțeze”. „Așa e Rapidul, îți ocupă tot timpul, nu mai ai timp de nimeni și de nimic. Sper să nu divorțeze soția pentru că și așa am neglijat familia în ultimul timp. Dar avem un țel, ne batem pentru ceva măcar”, a menționat Moldovan.

El a adăugat că unii dintre prietenii săi l-au numit „nebun” când au aflat că intenționează să cumpere clubul. „Unii mă susțin, alții spun că sunt nebun. Voi avea și eu anumite probleme, dar ce să fac… Când îți intră în sânge «vișiniul» e cam complicat să te mai dai la o parte. Sufăr și eu alături de acești băieți care până acum au realizat lucruri extraordinare. Mă zbat pentru ei, vreau ca totul să intre într-o linie dreaptă și să își primească drepturile salariale și să vină la antrenamente cu zâmbetul pe buze. Iar pentru asta merită efortul”, a explicat acesta.

Antrenorul nu a dorit să dezvăluie dacă după preluarea clubului va continua și la conducerea tehnică a echipei, însă a precizat că la Rapid va avea loc o „reorganizare totală”. „E clar că după va fi o reorganizare totală. Vor fi în organigramă oameni capabili din toate punctele de vedere. Îmi doresc enorm de mult să reușesc pentru că nu vreau să văd jucătorii și suporterii suferind. Vreau să îi văd fericiți și să văd Rapidul în Liga I cât mai repede. Mă intersează ca acest club, atât sportiv cât și administrativ, să intre pe un făgaș normal. Este capital pentru noi să promovăm. Vrem să trecem aceste examene dificile din 28 (n.r. – termenul în dosarul de insolvență pentru aprobarea planului de reorganizare) și 31 martie (n.r. – termenul limită pentru depunea dosarului în vederea obținerii licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I) și să obținem actele necesare pentru a evolua acolo unde ne este locul”, a declarat Moldovan.

În vârstă de 41 de ani, Viorel Moldovan ar putea deveni primul acționar majoritar al unui club din România care a activat atât ca jucător, cât și ca antrenor la aceeași grupare. Fostul atacant și-a încheiat cariera de fotbalist în 2006 la Rapid, iar la începutul ediției 2013-2014 a Ligii a II-a a fost instalat în funcția de antrenor principal al formației giuleștene.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, declara agenției MEDIAFAX la 4 februarie că „este momentul ca altcineva să preia” gruparea giuleșteană. La începutul acestui an el a mai încercat vânzarea clubului către un grup de investitori, printre care se afla și omul de afaceri Nicolae Sarcină, însă negocierile au eșuat.

Adrian Zamfir, împreună cu partenerul său Nicolae Criestescu, a achiziționat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acționarul majoritar George Copos.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul București din cauza contestațiilor depuse de diverși creditori. Următorul termen în dosarul de insolvență este 28 martie.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă