Jumătate marți, jumătate joi! Așa au primit jucătorii Chindiei salariul pe luna februarie, înaintea rundei de Paște, în care au liber

Bogdan ISTRATE 02 May. 2024, 18:43 Liga 2
Jumătate marți, jumătate joi! Așa au primit jucătorii Chindiei salariul pe luna februarie, înaintea rundei de Paște, în care au liber

Lucrurile s-au mai îndreptat în ultimele două luni la Târgoviște, însă doar din punct de vedere financiar, jucătorii și antrenorii Chindiei primind în acest interval cel puțin trei salarii, toate restante, câtă vreme până la acest moment clubul este dator cu banii aferenți lunii martie.

Interesant este că ultimele plăți s-au făcut într-un mod ciudat: jumătate din salariul pe luna februarie a fost virat marți, iar restul astăzi la prânz, în cele mai multe cazuri.

La Chindia s-a dat dat salariul pentru luna februarie în două tranșe în această săptămână!

Au existat și angajați care marți nu au primit vreun leu, însă azi au încasat salariul integral pentru luna februarie.

La Chindia e o liniște vecină cu nepăsarea, aproape de finalul unui sezon plin de rezultate contradictorii, de tensiuni, demiteri și numiri, toate cu iz politic, după cum Liga2.ro a relatat de-a lungul ultimul an. ”Bine că am primit și acești bani, pentru că după ce va pleca Gabriel Boriga (n.r. – președintele actual al clubului, al treilea în acest sezon), nu vor mai fi nici bani, nici garanții că se va mai plăti ceva”, vorbesc surse din vestiar.

Cel mai probabil, Boriga își va anunța demisia după ultima etapă din play-out, meciul cu CSM Slatina, programat weekendul viitor la Târgoviște, urmând să se întoarcă la primărie, în funcția de administrator public al municipiului.

Licența, pe stick-ul lui Marcel Ghergu!

În ultimele zile, după anunțul public al oficialilor Chindiei că clubul a obținut licența pentru Liga 1 – fără a exista însă vreo informare a FRF în acest sens – au apărut detalii șocante despre cele întâmplate vara trecută, la momentul demiterii lui Marcel Ghergu din funcția de președinte executiv.

Din informațiile Liga2.ro, se pare că înainte de a preda cheile de la fostul sediu al clubului Ghergu ar fi șters toate documentele din arhiva electronică a clubului, de pe un PC și trei laptop-uri.

”Când s-a pus problema, prin decembrie, de întocmirea noului dosar, Lorin Petrescu, care oricum nu avea habar de asemenea proceduri, a pus angajații să caute prin calculatoare documentația din sezoanele precedente. Totul fusese șters, nu înainte ca documentele să fie copiate de Ghergu pe un stick”, povestesc apropiați ai clubului.

Imediat, chiar din finalul anului trecut, Marcel Ghergu a fost contactat pentru a reveni în club, iar din februarie, după ce a fluturat stick-ul izbăvitor în fața asociaților, a fost anunțat oficial de Gabriel Boriga ca și ”manager de licențiere”. În club a revenit și Georgiana Niculae, jurista de care Chindia se despărțise în octombrie, ca și ajutor de nădejde al aceluiași Ghergu, amintit mai sus.

Conducerea, cazare separată de lotul de jucători în deplasări

Un alt amănunt interesant din ultimele trei luni a fost povestit chiar de jucători și antrenori: în nicio deplasare din 2024, conducătorii clubului nu au fost cazați în același hotel cu lotul.

O practică incredibilă pentru o formație care viza promovarea în prima ligă, iar fotbaliștii ar fi trebuit să îi aibe alături pe cei care îi conduc și îi plătesc.

În deplasarea de la Cisnădie, de exemplu, pentru meciul cu Șelimbăr, lotul a fost cazat la un hotel mărginaș, aproape de aeroport, în timp ce șefii s-au lăfăit în centrul Sibiului.

Nicu Croitoru și Irinel Voicu au făcut parte de fiecare dată din delegație, ultimul părând mai degrabă în vacanță, fără atribuții delegate de conducere. Celălalt, Croitoru, este vicepreședinte, revenit la sentimente mai bune față de club după ce își dăduse demisia în ultima săptămână de mandat a lui Petrescu.

  • 3 din 7 este locul ocupat de Chindia Târgoviște în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 35 de puncte și un meci mai mult disputat decât primele două clasate Steaua și Concordia Chiajna. Dacă s-ar ivi un baraj între echipe din play-out pentru a lua locul unei formații din play-off-ul Ligii 2, dacă ar exista una fără licență de prima ligă, Chindia n-ar intra în calcul, Concordia fiind în fața sa.

Foto: Marius Tudor

Bogdan ISTRATE 02 May. 2024, 18:43 Liga 2
Pe aceeași temă