Miriuță, verde-n față: ”Un joc modest al ambelor echipe.” Ciprian Danciu crede că remiza dintre FC Brașov și Minaur e echitabilă: ”Dacă eram puţin mai atenţi plecam cu toate punctele”

Adi MARICA 14 Aug. 2022, 19:43 Liga 2

Nou-promovata Minaur Baia Mare a solicitat federației ca în prima etapă a Ligii 2 să nu joace acasă. Programul stabilit prin tragere la sorți i-a adus însă un debut cu două deplasări.

În prima etapă a pierdut cu 0-3 la Unirea Slobozia, iar în a doua, astăzi, duminică, a remizat pe stadionul Tineretului din Brașov, 1-1 cu FC Brașov.

Băimărenii au fost însă aproape de o victorie în fața echipei lui Dan Alexa. Au deschis scorul, cu ceva noroc, în prelungirile primei reprize, prin Bogdan Rotar (45+1), pe final de joc puteau da lovitura prin Chinde, în două rânduri, și Bakare, dar au fost egalați la ultima fază de Eduard Lambrinoc (90+4).

Vasile Miriuță, după remiza de la Brașov: ”La 1-0 am avut două-trei șanse a închide jocul. Când au egalat m-a luat, așa, pe șira spinării, o undă rece!”

După joc, directorul tehnic al Minaurului, Vasile Miriuță, a spus că jocul de la Brașov a fost unul modest.

”Este primul punct în Liga a 2-a, după o partidă dificilă, așa cum vor fi toate în acest campionat. Am întâlnit o echipă cu un antrenor bun. Brașovul a avut mai multe ocazii de gol, însă la 1-0 am avut două-trei șanse a închide jocul. Dacă marcam, meciul era gata! Așa, pe final, o neatenție ne-a costat victoria. Când a marcat Brașovul m-a luat, așa, pe șira spinării, o undă rece! Una peste alta, un joc modest făcut de ambele echipe. La noi, poate e vorba și de tracul unor jucători care au jucat doar la nivelul Ligii a 3-a. Eu sper să se obișnuiască rapid cu nivelul Ligii a 2-a. Cred că jucătorilor le trebuie mai multă încredere și tupeu! Calitate au! Sper să să bifăm prima victorie, etapa viitoare, cu Ripensia”, a spus Miriuță, care inclusiv el a antrenat echipa în sezonul trecut, când a ratat promovarea la baraj încă din faza semifinală.

Ciprian Danciu: ”Un rezultat care este echitabil, dar dacă eram puţin mai atenţi puteam să plecăm cu toate cele trei puncte”

În schimb, antrenorul Ciprian Danciu spune că punctul obținut la Brașov este unul echitabil.

”Un punct câştigat, păcat că am primit gol în ultima fază. Per total, un joc bun, organizat, am preconizat că jocul va fi de maniera asta. A fost și neşansa ocazilor ratate la 1-0. Făceam 2-0 și nu mai conta acest gol din prelungiri. Până la urmă e un punct câştigat. Când munceşti sau alegi 93 – 94 de minute şi îţi lipseşte concentrarea în ultima fază e clar că nu ai vrut să realizezi asta. Trebuie să ţinem capul sus, suntem o echipă care acum a promovat. Pe fondul lor de precipitare, pentru că brașovenii îşi doreau foarte mult să înscrie, noi am avut trei-patru ocazii mari. Un rezultat care este echitabil, dar dacă eram puţin mai atenţi puteam să plecăm cu toate cele trei puncte. Vrem să facem cât mai multe meciuri bune şi să ne salvăm. Baia Mare merită să aibă echipă în Liga a 2-a”, a spus Danciu.

Minaur Baia Mare în meciul cu FC Brașov: Băilă – Potcoavă, Rz. Lazăr, Dav. Simion, Ius. Neacșu (Al. Stoian 82′) – Gneba, Raph. Stănescu (K. Bakare 70′), Donca – Rotar (Mărieș 59′), Cip. Stanciu (cpt.), Chinde. Rezerve neutilizate: Al. Costache – Văsălie, Jucan, D. Matei, Muacir, Ct. Alexe.

Minaur are un punct obținut după două etape și ocupă locul 16 în Liga 2, cu 1-4 golaveraj. În etapa a treia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Ripensia (locul 18, 0 puncte, 1-3 golaveraj).

Foto: Minaur Baia Mare și FC Brașov

Adi MARICA 14 Aug. 2022, 19:43 Liga 2
Pe aceeași temă