FC Brașov, un punct în prelungiri cu Minaur! Dan Alexa, supărat pe jocul echipei și furios pe arbitraj: ”Am avut două penalty-uri neacordate”

Adi MARICA 14 Aug. 2022, 18:08 Liga 2

FC Brașov a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul disputat pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, cu un gol marcat în prelungiri, la ultima fază, de Eduard Lambrinoc!

Dan Alexa a făcut trei schimbări în primul 11 față de meciul din prima etapă cu CS Comunal Șelimbăr (scor 0-1). Astfel, Jovanovic, Dan Spătaru și Chică-Roșă au intrat în primul 11, iar Burlacu, Marc și Lambrinoc au fost trimiși pe bancă.

Cu goluri marcate în prelungiri, FC Brașov și Minaur au terminat meciul la egalitate

Brașovenii au început tare primul meci de pe teren propriu din noul sezon, iar Chică-Roșă a ieșit la rampă în minutul 7, atunci când a reluat peste transversală din 6 metri, după o centrare bună a lui Sorsa. Același Chică-Roșă a tras primul șut pe spațiul porții (16), în timp ce băimărenii au fost periculoși la lovitura liberă executată de Stanciu de la 20 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Micu (19).

După startul animat de meci, jucătorii ambelor echipe au început să se întreacă în gafe, cu multe greșeli neforțate, pase simple greșite, iar Chică-Roșă a ieșit în evidență prin trei lufturi din situații mai mult decât favorabile! Dumbravă i-a dat emoții lui Băilă cu un șut deviat la colțul scurt, iar oaspeții au dat lovitura în prelungirile primei reprize prin Bogdan Rotar, cu un șut de la marginea careului, deviat nefericit de Jovanovic!

Alexa a mutat la pauză cu Covalciuc și Amorim, iar prima ocazie i-a aparținut lui Angelov, însă bulgarul a finalizat modest. Oaspeții au replicat prin Donca, șut de la 25 de metri respins de Micu în corner. Brașovenii au cerut în două rânduri penalty, la Fustar și Chică-Roșă, însă, de fiecare dată, centralul George Roman a lăsat jocul să continue.

Dan Alexa a fost un car de nervi și s-a ales cu un galben pentru proteste.

Finalul meciului a oferit momente de stand-up comedy cu Chică-Roșă și Gneba în rolurile principale, iar Chinde, în două rânduri, și Bakare au ratat ocazii uriașe de a închide meciul în favoarea băimărenilor.

Eduard Lambrinoc a salvat un punct în prelungirile meciului, după o fază confuză în careul oaspeților. S-a terminat 1-1, iar cele două echipe au bifat primul punct din acest sezon. Totul după un joc modest.

Dan Alexa: ”Supărarea mea este că am arătat rău în ultima jumătate de oră”

Dan Alexa a obținut doar un punct cu FC Brașov în primele două etape. Antrenorul spune că echipa este în reconstrucție totală și că are mare încredere în lotul format în această vară.

”Nu e bilanțul la care mă așteptam, dar suntem o echipă în reconstrucție totală, cu mulți jucători nou-veniți. Pentru mulți jucătri care are au venit în ultimele 10 zile, acesta a fost primul joc în ultimele trei luni! Avem un lot bun, dar avem mult de muncă pentru a aduce echipa la un nivel bun de pregătire. În primul rând trebuie să creștem de la meci meci. Avem probleme din punct de vedere al omeginătății, al pregătirii și aceste lucruri trebuie să le rezolv în cel mai scurt timp”, a spus Dan Alexa.

”Am început bine jocul, am avut multe situații, dar am ales tot timpul procedeul greșit. Ne-a lipsit ceva acolo. Apoi s-a văzut lipsa de pregătire a unor jucători, iar în ultimele 25 de minutre am arătat chiar foarte rău. Am reușit să egalăm pe final, iar atunci când reușești să egalezi în ultimul minut ești mulțumit și cu un punct. Supărarea mea este că am arătat rău în ultima jumătate de oră”, a comentat Alexa despre joc.

Alexa a făcut reproșuri arbitrului: ”Am avut două penalty-uri. Lucrurile sunt evidente”

După fluierul final al jocului, Dan Alexa a mers la centrul terenului și le-a reproșat mai multe decizii arbitrilor George Roman și Marilena Nan.

”Am avut două penalty-uri neacordate, la fel ca la Vâlcea! Chiar nu ai ce să mai spui! Mi-am propus să nu mai comentez arbitrajul, însă lucrurile sunt evidente. I-am reproșat centralului cele două penalty-uri neacordate și faptul că a dat doar patru minute de prelungiri, asta deși oaspeții au tras de timp încă din minutul 60. Chiar mă așteptam să fie măcar 5-6 minute de prelungiri!”, a spus Alexa.

FC Brașov și Minaur au obținut primul lor punct în acest sezon de Liga 2, după două etape, iar în runda a treia vor juca cu Poli Timișoara (20 august, ora 11:00, deplasare), respectiv Ripensia (20 august, ora 11:00, acasă).

FC BRAȘOV – MINAUR BAIA MARE 1-1

Eduard Lambrinoc 90+4′ / Bogdan Rotar 45+1′

FC Brașov: Micu – Sorsa, Fustar, Jovanovic, Dumbravă (cpt.)(Tud. Oltean 71′) – Spătaru (Lambrinoc 55′), R. Lazăr, Rz. Iorga (Covalciuc 46′, Martinov 71′), Saim Tudor (Joao Amorim 46′) – Chică-Roșă, Angelov
Rezerve neutilizate: D. Mutu – M. Burlacu, Vas. Constantin, Marc
Antrenor: Dan Alexa

Minaur Baia Mare: Băilă – Potcoavă, Rz. Lazăr, Dav. Simion, Ius. Neacșu (Al. Stoian 82′) – Gneba, Raph. Stănescu (K. Bakare 70′), Donca – Rotar (Mărieș 59′), Cip. Stanciu (cpt.), Chinde
Rezerve neutilizate: Al. Costache – Văsălie, Jucan, D. Matei, Muacir, Ct. Alexe
Antrenor: Ciprian Danciu

Stadion: Tineretului (Brașov). Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara). Asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator arbitri: Ioan Duma (Sibiu). Delegat joc: Ciprian Prisăcaru (Târgovişte).

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 14 Aug. 2022, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă