Mircea Rednic, omul „din umbră” care a vrut să cumpere Gloria Buzău

19 Aug. 2009, 00:47 Liga 2
Mircea Rednic, omul

Tranzacția a căzut zilele trecute, după ce Bucur a solicitat recuperarea sumei de zece miliarde de lei vechi investita la stadion
 

Imediat cum finanțatorul Gloriei Buzău, Costel Bucur, a anunțat că este dispus să cedeze gratis acțiunile deținute, a apărut cineva interesat să le preia. Un prosper om de afaceri, dar buzoian și tot credincios. Numele său este Ion Turturică, un apropiat al grupării din Crâng și prieten cu Dan Tulpan. Mai mult decât atât, după cum avea să declare chiar el, se află în relații foarte bune și cu primarul Constantin Boșcodeală. Așadar, drumul spre Gloria, echipă pe cale de dispariție, pare deschis pentru Turturică. Totul depinde și de Bucur, care are ultimul cuvânt de spus. Unele voci susțineau săptămâna trecută că de fapt omul de afaceri buzoian era doar o interfață între adevăratul investitor și club. Surse demne de încredere ne-au dezvăluit că cel care a vrut să cumpere Gloria Buzău în urmă cu câteva zile este nimeni altul decât fostul antrenor al lui Dinamo, Mircea Rednic.

 

Referitor la implicarea sa financiară la clubul din Crâng, Ion Turturică a recunoscut faptul că în spatele său se afla altcineva și anume un om de fotbal. Întrebat dacă este vorba despre Rednic, afaceristul buzoian nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest lucru. “Într-adevăr, săptămâna trecută, primul care intenționa să cumpere Gloria Buzău era un personaj priceput în fotbal. Nu vă pot spune dacă este sau nu Mircea Rednic. Este vorba despre un om de mare caracter cu nume în fotbal românesc și multe realizări atât ca jucător, cât și antrenor. Pe lângă asta, are și simțul afacerilor. Persoana respectivă era de acord să preia acțiunile gratis și să achite datoriile, dar după ce Bucur s-a sucit înscriind echipa în campionat și a cerut bani, a renunțat”, ne-a declarat Ion Turturică.

După ce “Puriul” a spus “stop joc”, Turturică a găsit pe altcineva dispus să investească la Gloria Buzău. Tot un personaj misterios despre care în momentul de față se știe că este un om de afaceri “bazat” din București. Numai că după negocierile de luni seara nu s-a ajuns la o înțelegere, deoarece Bucur a solicitat suma de 10 miliarde de lei vechi pentru a ceda pachetul de acțiuni (96 la sută).

 

“Nu este normal, din moment ce de fiecare dată a zis că dă acțiunile gratis. Acum, mi-a cerut bani pe care susține că îi datorează Primăria pentru investițiile făcute la stadion (8,5 miliarde) și FC Gloria (1,5 miliarde). Apoi, mi-a propus o variantă pentru recuperarea sumelor respective, însă nu este legală, așa că logic nu puteam accepta. Clubul are datorii mari și nu cumpăr un «mort» cu bani”, a precizat Turturică.

 

Acesta  susține că GloriaSA are datorii de aproximativ 26 miliarde de lei vechi la buget de stat, salarii, litigii, împrumuturi, diverși furnizori, FRF și Liga profesionistă.

“Vioară”, acceptat la Gloria dacă o dă la pace cu Tulpan
 

În cazul în care joi, când va avea loc ultima rundă de negocieri, Bucur și Turturică vor bate palma, atunci lucrurile ar începe să se miște. Prin târg se tot vorbește și despre o revenire a lui Ion Viorel pe banca tehnică. Privitor la asta, omul de afaceri buzoian spune că dacă cel pe care-l reprezintă agreează varianta sus-amintită, mai rămâne un singur lucru de făcut. Adică “Vioară” și Tulpan să îngroape securea războiului, mai ales că sunt doi oameni de  fotbal cunoscuți. Ion Turturică ne-a confirmat faptul că atunci când Gloriaa promovat în Prima Ligă, i-a pus pe cei doi să încheie un pact de neagresiune chiar în biroul său.


“Așa este, numai că a doua zi unul dintre ei l-a încălcat. Pentru binele fotbalului buzoian, ar trebui să lasă orgoliile deoparte și să își dea mâna, fiindcă așa este normal”, a încheiat Ion Turturică.

Firma lui Turturică, “abonată” la contracte publice
 

Ion Turturică este patronul firmei AGI CONSTRUCT, recunoscută în Buzău, unde a executat numeroase lucrări importante. Majoritatea obiectivelor aparțin Primăriei și Consiliului Județean, contractele fiind încheiate în urma licitațiilor publice. Printre lucrările respective se numără renovarea sediului Stării Civile, Căminul de Bătrâni de la Marghiloman, stadionul GLORIA, școli și licee și acum Piața Dorobanți. Anul acesta, în primăvară, firma AGI CONSTRUCT a câștigat la Paris “Globul de aur” – lider în calitate în Europa.

 

articol scris de Adrian SOARE

 

19 Aug. 2009, 00:47 Liga 2
Pe aceeași temă