Minaur Baia Mare ar putea avea stadion nou peste câțiva ani. Primarul Cătălin Cherecheș pare decis să înceapă proiectul și așteaptă răspunsul autorităților. La cât se ridică investiția

Andrei PASCU 20 Oct. 2022, 15:59 Liga 2

Baia Mare se numără printre orașele din România care vor să aibă stadion nou de fotbal. Primarul Cătălin Cherecheș a anunțat, în cadrul conferinței de prezentare a noului antrenor al echipei Minaur, Mihai Iosif, că are în plan acest proiect, dar până acum nu s-a decis clar dacă va fi sau nu demarat din diverse motive.

Minaur Baia Mare ar putea avea un nou stadion! Investiția s-ar ridica la 7 milioane de euro

Edilul este hotărât să facă o nouă ”casă” pentru Minaur Baia Mare, solicitând public ca Guvernul României, Parlamentul României și reprezentații județului să răspundă unei solicitări pe care o tot face, dar care nu a găsit un răspuns până acum.

Cătălin Cherecheș a lăsat impresia că vrea să demareze neapărat proiectul unui nou stadion, practic reconstruirea Stadionului ”Viorel Mateianu”, și are în plan două idei, în funcție de răspunsurile pe care le va primi din partea oficialilor statului și oficialilor județeni.

Primarul Cătălin Cherecheș, informații despre ideea unui nou stadion la Baia Mare

Primarul din Baia Mare a anunțat că, în urma unor studii făcute probabil, e nevoie de 7 milioane de euro pentru o nouă arenă în oraș, iar dacă răspunsul va fi unul negativ, atunci se gândește să găsească fonduri interne, de la primărie, și, poate, în funcție de ce prevede legislația, accesarea unor fonduri europene.

Sunt un om care se ține de cuvânt, iar în România gestionarea unei comunități ține doar de politic. Din această logică, mi-am dorit să lansez o invitație către cei care dețin puterea politică în județul Maramureș, la nivel național, reprezentaților PSD, PNL și UDMR, din Parlamentul României, din zona guvernamentală, reprezentanții de la nivelul structurilor centrale sau județene, oameni care au cuvânt de spus în politică.

Am mai lansat această invitație, nu au dat semn de viață, dar le fac un ultim apel, să îmi spună în două săptămâni dacă Guvernul României poate finanța acest stadion sau ne uităm spre Viena, nu ne ma uităm spre București și facem noi, din bugetul nostru, acest lucru.

Eu voi învita oamenii la întâlnire și sper ca peste două săptămâni să nu dea 20, 30, 50 de milioane, cum au dat pe la Târgu Jiu sau pe nu știu unde, nouă ne trebuie undeva la 7 milioane – 8 milioane de euro, ca să facem din acest stadion, un simbol pentru noi, unul pe care să onorăm, cândva, prezența în Liga 1 și să poată fi un loc pentru alte evenimente sportive, culturale, unde să se desfășoare.

Voi invita și presa la întâlnirea cu factorii politici, menționând că eu nu fac politică. Eu dau cu sapa, cu mătura, cu pixul, dar politică nu prea vreau să fac, pentru că nu are sens. Eu le mai dau o șansă celor care ne reprezintă în Parlamentul României și în Guvernul României sau la nivel județean, în cele mai mari foruri administrative”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Stadionul ”Viorel Mateianu”, cu accesul interzis pe jumătate de stadion

Stadionul ”Viorel Mateianu” are în jur de 15.500 de locuri, dar se află într-o stare evidență de degradare, în ultimii ani fiind făcute doar lucrări minore la el. În plus, o peluză nici nu dispune de scaune, iar accesul este interzis în acea zonă, situație în care se găsește și una din tribune. Practic, jumătate de stadion este închisă.

Conferința de presă în care a fost prezentat Mihai Iosif și a fost anunțată ideea unui nou stadion la Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-sc-otelul-si-minaur-baia-mare-joaca-astazi-meciul-de-la-galati-incepe-de-la-ora-1500-19250385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-prezentat-oficial-la-minaur-baia-mare-am-venit-din-dorinta-de-a-promova-sezonul-viitor-primarul-catalin-chereches-caracterizare-interesanta-e-antrenor-de-pe-19250207

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-danciu-a-iesit-din-scena-ca-un-domn-tot-ce-am-facut-la-minaur-baia-mare-am-facut-cu-sufletul-mesaj-pentru-jucatori-si-raspuns-pentru-contestatari-daca-nu-jignesc-19249968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/contestatul-ciprian-danciu-a-reziliat-cu-minaur-baia-mare-viceprimarul-a-dat-o-iar-in-bara-si-l-a-numit-prieten-dupa-ce-i-a-pus-la-indoiala-caracterul-noul-antrenor-ca-si-numit-19249886

Andrei PASCU 20 Oct. 2022, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă