Mina: „Reconstrucția e cel mai bun lucru pentru Farul”

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 12:38 Liga 2
Mina:**

Pentru FC Farul, retrogradarea din punct de vedere matematic în Liga a III-a a venit cu patru etape înainte de finalul play-out-ului Ligii a II-a. Oficialii constănțeni speră ca echipa să se mențină totuși în eșalonul secund, în urma unei decizii favorabile a Federației Române de Fotbal, care va aproba sistemul competițional din sezonul viitor în ședința din 28 mai. Mai multe echipe au cerut să se revină la campionatul cu 16 echipe, iar dacă această solicitare va fi aprobată, Farul nu va mai retrograda.

Însă, indiferent de ce eșalon îi va fi hărăzit echipei constănțene, oficialii clubului par deciși să remanieze din temelii lotul de jucători. „O să încercăm să integrăm juniorii care au venit lângă echipă. Procesul trebuie să se facă ușor, din mers, că e greu și pentru ei. Le dăm o șansă la fiecare meci. Deja am început să chemăm câte patru – cinci, pe cei mai buni, la antrenamente. În timp, o să începem o reconstrucție. Cred că asta se vrea din vară. Ar trebui să vină la echipă și să rămână cei care vor să lupte cu adevărat, cu sufletul, și care au caracter. Reconstrucția e cel mai bun lucru pentru Farul. Acest club are un nume în fotbalul românesc, iar în timp, sper să revină acolo unde-i este locul”, a declarat antrenorul secund al Farului, Gică Mina.

În ultimele partide, au fost aruncați în lupta din campionat juniori precum Alexandru Muscă (titular în atac în ultimele trei partide), Dincă Stere Caciandone și Claudiu Popa. În lotul de 18 au mai fost opriți Petre Barbă, Nicola Culețu, Dragoș Dinu, Andrei Malancă (în disputa cu Dunărea Galați), Bogdan Meleandră (cu CF Brăila), iar Cezar Beșleagă și Ionuț Gheorghe au participat și ei la antrenamentele echipei mari.

Robert Băjan, în lotul lărgit pentru Turul de Elită

Claudiu Popa l-a înlocuit, ca fundaș dreapta, în meciul cu Gloria Buzău, pe Robert Băjan, care se resimțea după o lovitură primită la genunchi în prima repriză. Ieri însă, internaționalul de juniori al Farului se refăcuse. Băjan a fost anunțat, ieri, în lotul lărgit (de 24 de jucători) al echipei naționale de până în 19 ani a României care va participa la Turul de Elită al Campionatului European (ultima fază de calificare la turneul final).

Turul de Elită se va desfășura între 5 și 10 iunie, în România (la Mogoșoaia și Buftea), alături de tricolori evoluând și sportivi din Rusia, Norvegia și Austria. Din lot fac parte și cinci fotbaliști de la FC Viitorul: Cristian Manea, Bogdan Vasile, Ionuț Mitriță, Ionuț Vână și Răzvan Marin.

Sursa: Ziua de Constanța

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă