Mihai Iosif, mulțumit de egalul obținut de Minaur cu Poli Timișoara. Fostul rapidist n-a văzut niciun penalty pentru bănățeni: ”Atâtea țipete, urlete, nu știu pentru ce”

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 20:55 Liga 2

Minaur Baia Mare a terminat la egalitate, la scorul de 1-1, meciul din etapa a 12-a a Ligii 2 cu Poli Timișoara, după ce a dominat clar prima repriză.

Ciprian Stanciu a marcat înainte de intrarea la vestiarele stadionului Știința din Timișoara, dar, apoi, poliștii au contrabalansat jocul și au înscris prin Daniel Benzar. Au fost foarte mulți nervi, iar antrenorul Minaurului a spus că nu înțelege de ce gazdele au cerut trei penalty-uri, dar le-a urat să revină în prima ligă.

Mihai Iosif, mulțumit cu egalul obținut la Timișoara

Chiar dacă și maramureșenii stau în partea de jos a clasamentului Ligii 2, Mihai Iosif a declarat că l-a mulțumit rezultatul de egalitate cu penultima clasată.

”Per total, sunt mulțumit. Băieții au dat dovadă de atitudine. Am pierdut un pic de posesie în repriza a doua. Puteam să ne desprindem în prima repriză. Până la urmă, plecăm cu un punct de aici”, a declarat ”principalul” băimărenilor, aflat la al doilea joc în campionat pe banca acestora, după debutul cu victorie, 3-0 acasă cu Șelimbăr.

Întrebat dacă Zaluschi a schimbat fața jocului, Iosif a spus că nu neapărat, ci au contat și erorile echipei sale în modificarea raportului de forțe din repriza a doua. ”Nu foarte mult. În repriza a doua poate a părut că ne-au dominat mai mult, dar a fost o dominare sterilă și nu cred că au avut ocazii decât pe anumite greșeli ale noastre. Pe noi cred că ne ajută un pic, pe Timișoara nu știu cât îi ajută. Nu cred că-i ajută prea mult pe Timișoara. Pe noi… Suntem mulțumiți că luăm ceva!”, a mai punctat Iosif despre punctul obținut.

  • Ciprian Stanciu a marcat pentru Minaur în minutul 45, iar Daniel Benzar a egalat pentru Poli Timișoara dintr-o lovitură liberă bătută în minutul 63.

Vrea să ducă pe viitorul Minaurul în SuperLigă și dorește asta și Politehnicii

Întrebat despre obiectiv, după ce a preluat echipa de la Ciprian Danciu, Mihai Iosif, a punctat că doar salvare de la retrogradare poate fi considerat obiectiv în situația echipei sale.

”Altul care aș putea? Care e diferența că ești pe 9 sau 10? Ală nu e obiectiv. Obiectiv există play-off și promovare. Sau salvare de la retrogradare. Primele zece, acestea sunt obiective egale cu zero. Să trecem de sezonul acesta și mi-aș dori să facem acolo o echipă frumoasă și să putem ataca promovarea. Ceea ce mi-aș dori ca pe viitor să se întâmple și la Timișoara”, a punctat Iosif, rapidist de ”formare”. Reamintim, galeriile lui Poli și Rapid sunt înfrățite.

Iosif nu consideră că Poli trebuia să primească penalty

Timișorenii au cerut trei lovituri de la 11 metri în repriza a doua, la scorul de 1-1. Mai întâi, Zaluschi a fost împrins de Lazăr, apoi Mondragon l-a fruscat pe Tsvetkov, iar în prelungiri Mondragon a comis henț la un șut al lui Zaluschi. Toate trei fazele impuneau lovitură de pedeapsă pentru Politehnica, însă arbitrul Constantin Olaru nu a dat nimic.

La final, Ioan Mera, managerul sportiv al alb-violeților, a mers nervos spre arbitri, dar a fost oprit de jandarmi, iar unii spectatori au înjurat și aruncat cu apă spre brigadă și toți cei prezenți lângă vestiare.

La Poli, numărul de stewarzi e mereu mic, pentru ”economie”, care nu e la fel de imperioasă și la salarii. Și indiferent cine vine conducător, nu sesizează această problemă.

Iosif a apreciat că, pentru miza meciului, manifestările au fost exagerate. ”Nu știu… Atâtea țipete, urlete, nu știu pentru ce. Nu mi s-a părut nicio fază litigioasă. Acum, nici nu vreau să vorbesc, că nu am revăzut nimic. Am înțeles că s-a cerut un penalty, aș fi ipocrit că vorbesc că a fost sau nu a fost, pentru că nu am văzut decât în momentul respectiv. Mie mi s-a părut un arbitraj ok, per total”, a mai comentat antrenorul Iosif.

Minaur Baia Mare în meciul cu Poli Timișoara: Al. Costache – Ct. Alexe, Rz. Lazăr, Mondragon (cpt.), Ius. Neacșu – Gneba, Donca (Bakare Ouato 80’) – Ciocan, Raph. Stănescu (Oiță 69’, Muacir 80’), Chinde (Chitaș 85’) – Cip. Stanciu (Rotar 69’). Rezerve neutilizate: Băilă – Dav. Simion, Potcoavă, Gherman.

Cu 13 puncte, Minaur se află, momentan, pe locul 14 în Liga 2. Runda viitoare, a 13-a, va primi vizita celor de la Progresul Spartac, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/furata-ca-n-codru-poli-timisoara-a-scos-doar-o-remiza-cu-minaur-dupa-ce-arbitrul-olaru-i-a-refuzat-trei-penalty-uri-fanii-si-mera-si-au-varsat-nervii-pe-arbitri-19251677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dati-afara-cu-zambetul-pe-buze-la-meci-italienii-adusi-in-staff-de-bogdan-andone-out-de-la-poli-timisoara-la-o-luna-dupa-demiterea-principalului-19251598

Anda DELIU 29 Oct. 2022, 20:55 Liga 2
Pe aceeași temă