Metalul Buzău, aproape de victorie la Târgoviște, cu Chindia. Valentin Stan: ”Ne-a lipsit curajul!”

Ionuț MARIN 26 Oct. 2024, 20:55 Liga 2
Metalul Buzău, aproape de victorie la Târgoviște, cu Chindia. Valentin Stan: ”Ne-a lipsit curajul!”

Metalul Buzău a obținut un punct pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, din disputa cu Chindia, pe care a controlat-o autoritar. 0-0 s-a încheiat jocul desfășurat sâmbătă, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2.

Buzoienii au avut cele mai mari ocazii ale partidei, dar Mario Contra a prins o zi bună și a ținut intactă poarta Chindiei.

Impresia generală a fost că Metalul a pierdut două puncte, nu a câștigat unul, în fața unei formații pentru care fiecare meci a ajuns să însemne o prelungire a agoniei. Nou-promovata din Buzău a ajuns la 15 puncte după 11 meciuri, în timp ce Chindia are o medie rotundă, un punct pe meci, 10 după 10 jocuri.

Valentin Stan laudă forța grupului Metalului

Antrenorul celor de la Metalul, Valentin Stan, a avut un discurs politicos și rezervat la finalul jocului de la Târgoviște, așa cum a obținuit de când a reușit promovarea în Liga 2.

Stan a concluzionat că jucătorilor săi le-a lipsit curajul pentru a forța victoria lângă Turnul Chindiei și că atuul echipei este forța grupului.

”Am avut o prestație destul de bună, am avut posibilitatea să câștigăm meciul, dar cred că ne-a lipsit o doză de curaj să câștigăm la Târgoviște. Așa cum am spus-o înainte să înceapă campionatul, grupul este cel care contează, mai ales în momente când, din punct de vedere financiar, nu-ți permiți să aduci și alți jucători. Chiar dacă ai avea o stabilitate financiară, nu cred că este un mare plus să aduci jucători într-un număr atât de mare, la o echipă care cel puțin pentru Liga a 3-a a defilat.
Ne dorim să fim una dintre echipele care au emoții puține sau deloc, care nu au probleme cu retrogradarea. Dacă lucrurile vor merge înspre mai bine, ne vom gândi și mai sus. Deocamdată suntem unde suntem, că avem și noi ceva probleme. Uitați-vă câte goluri avem primite”
, a vorbit Stan într-o intervenție telefonică la Metropola TV.

  • 15-13 este golaverajul Metalului Buzău după 11 meciuri disputate în Liga 2. Are, alături de Ceahlăul, al cincilea atac în campionat, dar și al șasea cea mai slabă apărare, la egalitate cu Chindia și din nou Ceahlăul.

Metalul Buzău e calificată în grupele Cupei României și face sărbătoare din asta

Egalul cu Chindia vine înaintea unui meci ”de gală”, așa cum îl numesc buzoienii pe cel din prima etapă a grupelor Cupei României, cu Universitatea Craiova, joi, de la ora 18:30, pe stadionul Gloria, de lângă propria arenă, fiindcă a sa nu are nocturnă.

În play-off-ul competiției, Metalul a eliminat-o pe ”U” Cluj, după prelungiri, iar în grupe va avea de jucat cu U Craiova, Dinamo și Agricola Borcea (Liga 3).

”Pentru noi este o sărbătoare. Avem trei meciuri cu echipe de Liga 1, pentru prima oară în istoria clubului (n.r. – U Cluj, U Craiova și Dinamo). Toți cei care reprezentăm clubul trebuie să dăm tot ce avem mai bun și, cine știe, poate vin și rezultate pe măsură. Noi suntem într-o formulă foarte restrânsă, și la conducerea clubului, și pe banca tehnică. Este loc și de mai bine, nu ținem neapărat să rămânem în formula aceasta, dar nici să aducem oameni doar de dragul de a aduce. Așteptăm pe cineva să ne ajute, fie în staff, administrativ sau financiar”, a declarat Stan cu referire la jocul de joi, dar și la situația clubului.

  • 11 este locul ocupat de Metalul Buzău în clasamentul Ligii 2, cu 14 puncte acumulate în 11 partide și cu golaveraj 15-13. Tot 14 puncte au și Corvinul (8-6 golaveraj în 9 meciuri) și FC U Craiova (8-9 / 10), situate mai jos în ierarhia campionatului.

Fanii Chindiei au cerut (iar) demisia băncii tehnice

Altfel, fluierul final de la Târgoviște a adus un cor de reproșuri din tribune, din partea puținilor spectatori prezenți, circa 500, după ce la începutul jocului erau 300. Asta pentru că la tribuna dinspre oraș a fost deschisă o singură casă, iar vânzarea a mers oricum dificil din cauza unor probleme tehnice.

”Demisia, demisia” s-a strigat din toată Tribuna a II-a, spectatorii cerându-le lui Marian Vătavu – antrenor și Nicu Croitoru – director sportiv să plece de la echipă. Cu Vătavu ”principal”, Chindia a pierdut șapte meciuri din zece oficiale (șase în campionat și unul în Cupă), a câștigat trei și a remizat astăzi, pentru prima dată în acest sezon.

Nicio reacție oficială nu a avut Chindia Târgoviște după meci, în spiritul în care ne-a obișnuit în ultima vreme.

Foto: Marius Tudor

Ionuț MARIN 26 Oct. 2024, 20:55 Liga 2
Pe aceeași temă