Metalul Buzău a mai pierdut un meci în Liga 2, iar Valentin Stan și-a pus jucătorii la punct după eșecul cu FC Bihor: ”Ține de personalitate ceea ce am arătat, iar personalitatea e reflectată de valoare”

Andrei PASCU 24 Aug. 2024, 14:21 Liga 2

Până acum, Metalul Buzău are trei eșecuri în cele patru etape de Liga 2. După înfrângerea cu CSC Dumbrăvița din prima rundă, în a 2-a nou-promovata a cedat și contra Stelei, în ceea ce a consemnat primul duel pe teren propriu în campionat. Buzoienii au cedat la limită, scor 0-1, dar ulterior a venit un succes, 3-0 cu CSM Focșani, în deplasare.

În runda cu numărul 4, sâmbătă, 24 august, Metalul Buzău a mai bifat un insucces, pe teren propriu, cu FC Bihor Oradea, scor 1-2.

Metalul Buzău a pierdut și contra FC Bihor

Partida a început bine pentru Metalul Buzău, care a reușit să deschidă scorul foarte repede, încă din minutul 8, când a punctat Valentin Robu. A încheiat prima repriză în avantaj, părea că poate bifa a doua victorie a noului sezon de Liga 2, doar că partea secundă a aparținut bihorenilor.

Oaspeții partidei de sâmbătă au marcat de două ori în decurs de numai 10 minute, prin Sergiu Jurj, în minutul 58, și Ioan Hora, în minutul 68, astfel că și-au trecut ei în cont alte trei puncte.

  • Metalul Buzău, contra FC Bihor Oradea: I. Dinu – Alb. Olaru, M. Manea, Perju, Rz. Radu – Opaiț (Dr. Lazăr 58′), Borțoneanu, A. Manea (Ed. Rusu 68′) – Tudorică (cpt.) – Mat. Constantinescu (Ad. Moldovan 46′), Val. Robu
    Rezerve: Micle – Panaite, D. Stan, Petra, Al. Anton, I. Croitoru.

La final, Valentin Stan a concluzionat că eșecul a fost unul meritat pentru echipa lui, din punctul său de vedere, dar că putea să profite de anumite momente și să marcheze mai mult în primele 20-25 de minute, în care echipa s-a ridicat la un nivel apreciat de el.

Valentin Stan, dezamăgit de evoluția Metalului

Antrenorul a remarcat, din nou, și faptul că în apărare au fost anumite erori individuale, faza analizată de el fiind chiar cea de la golul lui Ioan Hora, care a adus victoria pentru FC Bihor Oradea și un nou eșec pentru Metalul Buzău.

Cu toate acestea, premergător golului doi al orădenilor Valentin Stan a precizată că Metalul Buzău trebuia să primească o lovitură liberă. Nu și-a menajat, însă, jucătorii, despre care a spus că personalitatea e reflectată de valoare.

Am jucat 20-25 de minute, după care jocul a fost în favoarea celor de la Bihor, cel puțin așa am avut impresia. Normal, repriza a doua a aparținut Bihorului. Golul… normal, trebuia să greșească cineva ca să vină. Pe construcție greșim, centrarea nu e blocată, marcajul nu e aproape și din trei posibilități de a câștiga mingea și a menține posesia, ne trezim cu 1-1.

Apoi, golul doi… nu o să mă duc niciodată către arbitraj când jucăm prost sau foarte prost, dar golul doi a venit în urma unui fault în atac, unui picior ridicat prea sus. Trebuia să ne dea indirectă, dar a venit lovitura lor liberă și s-a marcat golul doi. A fost destul de ușor primit, nu a fost în forță sau cu plasament care nu putea fi respins balonul.

Apoi, am mers pe un joc fără nimic consistent. (…) Celelalte echipe cu care am jucat până acum nu au fost interesate de construcție, de posesie. Azi am greșit din vina noastră, greșeli individuale, în urma unui joc colectiv… .

Mai fac aici o remarcă, a faptului că s-a cunoscut o diferență în favoarea Bihorului, din perspectiva jucătorilor veniți de pe bancă. S-a văzut clar valoarea în plus pe care au avut-o.

Ține de personalitate ceea ce am arătat, iar personalitatea e reflectată de valoare. Câtă valoare ai, atâta personalitate ai, pentru că încerci. Când nu încerci, nu poți să reușești, iar noi am arătat rău azi”, a spus Valentin Stan în urma partidei cu FC Bihor Oradea, pierdută de Metalul Buzău.

Metalul Buzău stă mai bine în Cupa României

În vederea sezonului 2024/2025 din Liga 2, Metalul Buzău a început, așadar, campionatul în deplasare, contra CSC Dumbrăvița, iar ulterior a urmat duelul cu Steaua, de pe teren propriu. Acum, în urma întâlnirii cu FC Bihor Oradea, se pregătește pentru întâlnirea cu FK Miercurea Ciuc (deplasare).

A arătat mai bine, până acum, în Cupa României, pentru că s-a calificat în play-off-ul competiției. În runda a 2-a a trecut de CSM Râmnicu Sărat cu 3-1 după reprizele adiționale, după ce la finalul primelor 90 de minute rezultatul a fost egal, 1-1. Ulterior, în runda a 3-a, a învins Dacia Unirea Brăila, scor 5-1.

În play-off, Metalul Buzău va întâlni Universitatea Cluj, pe teren propriu.

Declarația lui Valentin Stan de la finalul partidei Metalul Buzău – FC Bihor Oradea: 

Foto: FC Bihor Oradea
Video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 24 Aug. 2024, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă