Poli Iași țintește al treilea succes consecutiv în Liga 2, contra unui Metaloglobus aflat în cădere liberă. Costel Enache explică cum pot câștiga elevii săi duelul din Copou

Narcis POHOAȚĂ 01 Oct. 2021, 20:22 Liga 2
Poli Iași țintește al treilea succes consecutiv în Liga 2, contra unui Metaloglobus aflat în cădere liberă. Costel Enache explică cum pot câștiga elevii săi duelul din Copou

Politehnica Iași va încerca, sâmbătă, să continue ascensiunea spre zona locurilor de play-off, cu un nou succes, al treilea consecutiv, împotriva formației Metaloglobus București.

Echipa lui Costel Enache vine după două victorii la rând pe teren străin, 6-0 cu Unirea Constanța și 3-2 cu Dunărea Călărași, puncte cu care a urcat până pe locul 8 în clasament, iar un nou succes ar putea aduce Iașiul tot mai aproape de locul 6, cu condiția ca acesta să facă pași greșiți.

Metaloglobus, în cădere liberă

Stările de spirit în loturile celor două combatante sunt total diferite. Dacă Iașiul vine după două victorii la rând și patru succese în ultimele cinci etape, Metaloglobus pare o formație în cădere liberă. Trupa fraților Ovidiu și Claudiu Herea a câștigat un singur meci de șase etape încoace, iar în ultimele două meciuri a suferit tot atâtea umilințe, 1-4 în deplasare cu FC Buzău și tot 1-4 acasă cu Unirea Constanța.

În ciuda acestor două rezultate, al doilea fiind chiar un șoc, Metaloglobus rămâne însă un adversar incomod în Liga 2, o echipă greu de învins, aspect subliniat și de către antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache.

Costel Enache: ”Avem nevoie de consecvență în rezultate”

Antrenorul Politehnicii Iași consideră că ultimele două eșecuri la scor nu arată adevărata față a grupării din Capitală și este convins că oaspeții vor veni în Copou deciși să spele rușinea celor două înfrângeri.

”Pentru noi este un joc important, avem nevoie de confirmare, avem nevoie de consecvență în rezultate și mâine (n.r. – sâmbătă) avem o oportunitate pentru a face asta. Din păcate, nu ne așteaptă un joc ușor, sunt convins că vom avea o luptă foarte grea. Metaloglobus este o echipă pe care o cunosc destul de bine, am jucat de multe ori în ultimul timp contra lor. Este o echipă cu maturitate, care gestionează bine jocul, greu de învins. Mental ne așteaptă o luptă foarte dură, sunt convins că vor veni să corecteze accidentul din etapa trecută”, a declarat Costel Enache în cadrul unei conferințe de presă.

Accentul pe forța grupului: ”Starul la Poli Iași este echipa, nu un jucător anume”

Enache pune accentul pe forța grupului său și a întărit în mai multe momente acest aspect.

”Sper să fim pregătiți pentru joc, în primul rând din punct de vedere fizic și în al doilea rând din punctul de vedere al concentrării, pentru că acolo se va face diferența. Echipa care va fi mai setată, mai reactivă și mai atentă la detaliile de joc cred că va fi cea câștigătoare. Sper să fim noi aceea, pentru că suntem pregătiți, deși ne lipsesc mai mulți jucători, dar eu cred că avem resurse pentru a gestiona bine jocul. Ar trebui să simțim o energie și o motivație foarte bună după ultimele victorii. Sper ca grup să reușim să facem lucrurile bine, să fim atenți, concentrați, modești, să fim în ziua aceea în care unitatea de grup să fie la cel mai înalt nivel. Rămân cu dorința și ideea că starul la Poli Iași este echipa și nu un jucător anume”, a completat Enache.

Mulți absenți în tabăra ieșeană

Enache are în continuare probleme de lot, mai mulți jucători fiind indisponibili sau incerți, între care Pop, Stoenac, Deretti, Mihalache, Serediuc, Pușcaș și Stan.

Legat de multitudinea jucătorilor accidentați, Costel Enache a admis că a grăbit pregătirea elevilor săi în perioada dinaintea startului sezonului, deși mulți dintre ei nu mai jucaseră de mult timp. Dar asta pentru a-i aduce la un nivel optim cât mai rapid.

”Am spus de la început că o să fim fluctuanți, pentru că nu am avut timp să ne antrenăm într-un grup, am format o echipă în cele 3 săptămâni pe care le-am avut la dispoziție. Jucătorii au venit pe rând, până ne-am dat seama ce putem să jucăm ne-au luat două-trei etape de campionat. Era normal ca echipa să fie într-o creștere acum, din toate punctele de vedere, dar încă e mult de lucru. Faptul că am făcut lucrurile pe repede înainte ne costă în momentul acesta cu accidentările. Nu am avut o pregătire de bază clară, am forțat mulți dintre jucători pe un fond de pregătire redusă la eforturi mari și asta ne costă acum. Strângem rândurile, ne adunăm, iar cei care suntem apți pentru jocuri o să ducem lupta și pentru cei care nu pot acuma. Dar ei vor reveni și vor ajuta din nou echipa”, a completat antrenorul Politehnicii Iași, care s-a referit și la creșterea bruscă a numărului de cazuri de Covid-19 în ultimele zile: ”Doar la Caritas am mai văzut o creștere din asta exponențială. Am văzut un grafic greu de imaginat. Dacă e real, e groaznic! Sănătatea și siguranța fiecăruia dintre noi sunt primordiale. Jocul de fotbal e important, dar până la urmă siguranța ar trebui să primeze.”

Ionuț Pelivan, convocat la Naționala Under 18

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de tânărul fotbalist Ionuț Pelivan, convocat în premieră la Naționala Under 18. Acesta crede că Poli Iași se poate impune în fața lui Metaloglobus, dacă jucătorii vor fi concentrați pe ceea ce au de făcut pe teren.

”Este un meci foarte important pentru noi. Întâlnim o echipă bună, omogenă, care ne poate pune probleme, dar sper să gestionăm bine jocul și să luăm cele trei puncte. Cheia va fi să tratăm meciul serios și să ne concentrăm pe fiecare moment al jocului”, a spus Ionuț Pelivan, care s-a referit și la convocarea la lotul Under 18: ”M-a bucurat foarte mult această convocare, îmi doresc să dau tot ce am mai bun și să fac o figură frumoasă la lot. Va fi un sentiment foarte frumos să îmi cânte imnul, e o bucurie să fii la lotul național și să reprezinți România.”

La națională, la selecționata U20, a fost convocat și Andrei Istrate, de la Poli Iași.

Meciul Poli Iași – Metaloglobus este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Echipa din Copou ocupă locul 8, cu 12 puncte, în timp ce formația din București se află pe poziția a 12-a, cu 10 puncte acumulate în primele opt etape.

Conferința de presă la care au participat Costel Enache și Ionuț Pelivan înainte de Poli Iași – Metaloglobus:

Narcis POHOAȚĂ 01 Oct. 2021, 20:22 Liga 2
Pe aceeași temă