Metaloglobus a remizat cu Poli, la Timișoara. Nicolae Grigore: ”Am avut o primă repriză execrabilă.” Antrenorul bucureștenilor e mulțumit cu ce s-a realizat în acest sezon

Anda DELIU 30 Apr. 2022, 23:11 Liga 2
Metaloglobus a remizat cu Poli, la Timișoara. Nicolae Grigore: ”Am avut o primă repriză execrabilă.” Antrenorul bucureștenilor e mulțumit cu ce s-a realizat în acest sezon

Metaloglobus București a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat sâmbătă cu Poli Timișoara, în ultima deplasare din acest sezon, din cadrul etapei a 6-a a play-off-ului Ligii 2.

Antrenor Nicolae Grigore a analizat și sezonul, cu toate că mai e de jucat un meci, și a apreciat că a fost unul reușit pentru echipa sa, în condițiile date.

Nicolae Grigore a recunoscut că echipa sa a jucat foarte slab în prima repriză

Antrenorul bucureștenilor a recunoscut că echipa a jucat prost în prima repriză, când a comis două penalty-uri, ambele ratate de poliști, și, deci, egalul e un rezultat care îl mulțumește.

”Pentru noi consider că este mulțumitor acest punct, în condițiile date. Ca să caracterizez puțin evoluția și partida, am avut o primă repriză, din punctul meu de vedere, execrabilă. Le-am spus și la pauză jucătorilor. Poli ar fi putut să-și ia un avans considerabil. Au ratat și două penalty-uri. Dar, cred că a doua repriză a fost mai bună pentru noi. Am schimbat sistemul la pauză, am schimbat și jucătorii. Doi la pauză plus unul pe parcursul primei reprize și cred că am reușit să reglăm lucrurile. A venit acea eliminare a lui Claudiu Herea, precedată imediat de gol. Ce mă bucură mult e reacția jucătorilor, pentru că au avut tăria de a reveni și de a egala în zece oameni”, a spus Grigore.

Din prima repriză, Pandele a fost înlocuit, iar Grigore a explicat de ce a procedat așa. ”La Pandele s-a datorat faptului că luase un cartonaș galben. Era expus. L-am văzut ferindu-se să atace în anumite momente. Plus că am vrut să reacționăm de pe bancă, puțin să schimbă sistemul. Poli chiar și în 11 contra 11 venea peste noi și reușea să își creeze multe situații”, a punctat antrenorul.

Iz de vacanță sau oboseala de final de sezon

Altfel, Grigore a punctat că nu crede că elevii săi au fost deja cu gândul la vacanță, ci că, mai degrabă, i-a obosit deplasarea de la București la Timișoara.

”Nu cred. Eu am încercat toată săptămâna să-i capacitez, să le spun același lucru. Faptul că fotbalul pentru ei este o plăcere și să se bucure de fiecare moment pe care îl petrec pe teren, indiferent dacă mai au sau nu obiectiv. Am încercat să le insuflu acest lucru. Poate că la prima repriză nu am intrat tocmai bine. Poate a contat și faptul că am venit cu autocarul, o deplasare destul de lungă și dificilă. Au intrat mai greu în meci. Dar îi felicit pentru modul în care au reușit să revină în a doua repriză”, a spus Nicolae Grigore.

Sezon pe plus pentru Metaloglobus

Altfel, Grigore e mulțumit de cum a mers echipa în acest sezon.

”Din punctul meu de vedere, este un sezon pozitiv pentru Metaloglobus. Având în vedere condițiile și tot ceea ce reprezintă Metaloglobus, am reușit să fim la pauza din iarnă la șase puncte de play-off. Din păcate, am avut unele probleme de-a lungul acestui campionat, și nu doar într-un meci, cu deciziile arbitrilor, care ne-au defavorizat și ne-au privat de câteva puncte, care poate ne-ar fi dus în lupta aceea cu șanse reale. Dar, ulterior, am reușit, din punctul meu de vedere, să gestionăm această parte a campionatului foarte bine, să nu avem nicio secundă emoții în ceea ce privește barajul. Totuși sub Metaloglobus sunt echipe cu nume, care reprezintă orașe importante: Iași, Timișoara, Brașov. Eu consider că este un sezon pozitiv, cu atât mai mult cu cât în vară s-a pierdut un jucător extrem de important, Mino Sota. Avându-l, am fi reușit să mergem în play-off”, a concluzionat tânărul antrenor.

Altfel, Nicolae Grigore spune că încă nu a discutat dacă va continua la echipă. ”Nu am discutat absolut nimic de ceea ce urmează pentru viitor”, a mai precizat fostul jucător și antrenor al Rapidului.

  • Metaloglobus în remiza cu Poli Timișoara: Gavrilaș – Grosu, Lung, Caramalău (Cazan 46’), Andr. Sava – Pandele (Negoescu 32’, Ad. Sîrbu 90+1′), Andr. Răuță, Borțoneanu – Al. Enache (Liv. Mihai 46’), Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.)(Potecea 74’). Rezerve neutilizate: Păduraru – Iul. Roșu, R. Sîrbu, Covalciuc.

Cu 36 de puncte, Metaloglobus e pe locul 3 în Grupa A de play-out, la egalitate cu CS Comunal Șelimbăr, care are un golaveraj mai bun și a urcat pe 2. În ultima etapă, bucureștenii vor primi tocmai vizita Șelimbărului, meciul urmând să aibă loc sâmbătă, 7 mai, de la ora 11:00.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-parasita-de-galerie-a-remizat-cu-metaloglobus-intr-un-meci-in-care-a-ratat-doua-penalty-uri-in-prima-repriza-nicolae-croitoru-foarte-ganditor-dupa-meci-19229463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-penultima-etapa-din-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dacia-unirea-braila-si-unirea-constanta-sunt-la-ultima-reprezentatie-19229215

Anda DELIU 30 Apr. 2022, 23:11 Liga 2
Pe aceeași temă