Messie Biatoumoussoka, de la CS Comunal Șelimbăr, convocat la naționala statului Congo. Clubul sibian, la prima astfel de realizare: ”E o confirmare a selecției făcute în vară”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2021, 14:28 Liga 2
Messie Biatoumoussoka, de la CS Comunal Șelimbăr, convocat la naționala statului Congo. Clubul sibian, la prima astfel de realizare: ”E o confirmare a selecției făcute în vară”

Acțiunile naționalelor se apropie cu pași repezi, iar în această perioadă se fac loturile și se trimit convocările. CS Comunal Șelimbăr este una dintre echipele din Liga 2 care vor avea cel puțin un jucător la națională, însă nu a României, ci a statului Congo.

Fundașul Messie Biatoumoussoka a atras atenția conaționalilor săi și a fost convocat în premieră la naționala statului Congo. Tot o premieră este și faptul că CS Comunal Șelimbăr va da un jucător la o națională de seniori.

Messie Biatoumoussoka, convocat la naționala statului Congo

Biatoumoussoka are 23 de ani, are dublă cetățenie, franceză și congoleză, la trupa din Șelimbăr a ajuns în această vară, iar în actualul sezon are cinci meciuri jucate în opt etape, în care a totalizat 330 de minute pe teren.

”Primul jucător din istoria Șelimbărului convocat la naționala de seniori!
Fundașul central cu dublă cetățenie franceză și congoleză, Messie Biatoumoussoka (23 ani) a fost convocat de naționala statului Congo pentru meciurile cu Togo!
Messie Biatoumoussoka va participa la acțiunea lotului național al statului Congo, privind campania de calificare pentru Cupa Mondială din Qatar 2022, acțiune ce va avea loc în perioada 8-12 Octombrie. Fundașul central a sosit la Șelimbăr în această vară a reușit să se acomodeze rapid și să devină om de bază al echipei antrenată de Eugen Beza”, a anunțat CS Comunal Șelimbăr.

Pe lângă Biatoumoussoka (foto, cu numărul 23), CS Comunal Șelimbăr mai are în lot alți doi jucători de altă naționalitate, pe moldoveanul Ion Cărăruș (25 ani) și pe italianul Massimo Goh N’cede (22 ani, foto, cu numărul 60). Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Cornel Stanilă: ”Convocarea ne arată că suntem pe drumul cel bun”

Cornel Stanilă, director general al echipei sibiene, s-a arătat entuziasmat de această convocare, fiind convins că CS Comunal Șelimbăr se află pe o traiectorie bună.

”Convocarea la naționala statului Congo a lui Messie ne arată că suntem pe drumul cel bun și reprezintă o confirmare a selecției făcute în vară, a rezultatelor obținute de jucător și club, cât și o îndeplinire a unui obiectiv important al clubului și anume selecționarea jucătorilor la loturile naționale. Mă bucur și sunt mândru că Șelimbărul reușește sa trimită jucatori la loturile naționale, pe care să le reprezinte cu succes și sunt convins că pe lângă Messie și Antone (n.r. – Nicolas Antone, un mijloc de 18 ani convocat și el în trecut la naționala de juniori a României), vom trimite în curând și alți jucători care să își reprezinte cu mândrie țara”, a declarat Stanilă.

Referitor la convocări din Liga 2 la naționale de seniori, în toamna anului 2017, Foresta Suceava îl dădea pe Charles Acolatse, acum aflat la ”U” Cluj, la naționala statului Togo. Din Liga 3, CS Tunari l-a avut în martie 2021 pe mijlocașul Elijah Gregory Seymour, acum aflat la Dunărea Călărași, convocat la naționala Insulelor Cayman. De-a lungul timpului, de la echipele din Liga 2 au mers la naționala Moldovei mulți jucători, ca Nicolae Calancea, Denis Rusu, Artur Crăciun, Cristian Dros, Petru Racu sau Cristian Ursu.

CS Comunal Șelimbăr, pe locul 10 în Liga 2

CS Comunal Șelimbăr vine după remiza de pe teren propriu, de la Avrig, 1-1 cu Astra, cu punctul obținut ajungând la un total de 11 puncte acumulate în acest sezon de Liga 2, cu care se află pe locul 10 în clasament, la egalitate cu o altă nou-promovată, Unirea Dej.

În etapa a 9-a, Șelimbăr joacă în deplasare la Ploiești, cu Petrolul (locul 1, 21 puncte), la 3 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 29 Sep. 2021, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă