Meciurile play-off-ului Ligii 2 ar putea avea și spectatori în tribune. Ce spun Răzvan Burleanu și Justin Ștefan după întâlnirea de la Ministerul Sănătăţii

Marius ANGHEL 09 Jun. 2020, 23:49 Liga 2
Meciurile play-off-ului Ligii 2 ar putea avea și spectatori în tribune. Ce spun Răzvan Burleanu și Justin Ștefan după întâlnirea de la Ministerul Sănătăţii

Meciurile de fotbal ar putea să beneficieze de spectatori din luna iulie, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19. Afirmațiile au fost făcute marți seară de Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), la finalul întâlnirii la care a participat alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului și Federaţiei Române de Fotbal.

  • Potrivit calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020, aprobat de FRF, Liga 1 urmează să se reia la 12 iunie, iar play-off-ul Ligii 2 începe la 4 iulie. Ar fi șanse, astfel, ca jocurile din eșalonul secund să se desfășoare încă de la început cu un număr limitat de spectatori în tribune.

Justin Ştefan: ”S-a discutat legat de prezenţa spectatorilor la meciuri. E o decizie care va rămâne la latitudinea cluburilor”

Oficialul LPF a mai spus că decizia finală privind permiterea accesul spectatorilor pe stadioan va aparţine fiecărui club organizator în parte.

”A fost o întâlnire interesantă, s-a discutat legat de prezenţa spectatorilor la meciuri. A rămas ca în următoarele două săptămâni să evaluăm situaţia şi în funcţie de ceea ce se va întâmpla, din luna iulie să existe şi această posibilitate. FRF a venit cu o propunere interesantă, respectiv ca în 10 la sută din capacitatea stadionului să fie prezenţi spectatorii. Dar există doctori, epidemiologi care vor evalua şi ei şi îşi vor spune părerea. Dacă ne raportăm la Arena Naţională ar fi 5.000 de spectatori, iar acesta e un număr rezonabil.

Ba chiar, la un moment dat, trebuie să vedem dacă există capacitate din partea cluburilor pentru a controla accesul tuturor acestor fani. Aşa că eu cred că e o decizie care va rămâne la latitudinea cluburilor. Nu îi poţi obliga să permită accesul spectatorilor. Ei îşi vor evalua situaţia şi vor lua o decizie. Deci se va evalua modul în care e implementat protocolul în forma actuală în următoarele două săptămâni şi vedem ce se întâmplă şi cu numărul de cazuri. Iar dacă lucrurile stau aşa cum trebuie mergem în zona de a permite accesul spectatorilor”, a spus, citat de Agerpres, Justin Ştefan, secretarul general al LPF, forul care organizează Liga 1.

Respectarea protocolului medical la meciuri va fi supravegheat de observatorii de joc. ”A mai fost o discuţie legată de observatorii de joc, pentru că ei sunt cei care vor verifica modul în care se respectă protocolul. Iar dacă vor exista observatori care vor încălca regulile din protocol vor fi excluşi din corpul de observatori”, a mai declarat Ștefan.

Răzvan Burleanu: ”Poziţia noastră este de a permite până la 10 la sută din capacitatea arenei”

Prezent și el la această ședință de la sediul Ministerului Sănătății, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a spus că forul pe care îl conduce își dorește ca spectatorii să revină cât mai repede pe stadioane.

”S-a interpretat greşit că FRF este împotriva revenirii suporterilor pe stadioane. S-a discutat de prezenţa a 500 de spectatori, dar nu, poziţia noastră este de a permite până la 10 la sută din capacitatea arenei. Asta bineînţeles, după un protocol în care, de exemplu, se prevede ca la fiecare loc ocupat alte 12 sunt libere. Pentru că obiectivul este siguranţa şi sănătatea suporterilor. Inclusiv mâncarea şi băutura la stadion sunt bine reglementate în protocolul medical depus de federaţie la Ministerul Sănătăţii şi MTS”, a spus Răzvan Burleanu, citat de Agerpres.

Șeful FRF a transmis că finala Cupei României, care ar trebui să aibă loc la 22 iulie, ar putea să aibă loc pe un alt stadion, nu la Craiova, dar totul depinde de situația dacă se permite sau nu accesul publicului în tribune.

”Finala Cupei s-ar putea disputa cu spectatori, e adevărat. Dar noi, ca şi federaţie, ne dorim să vedem spectatori pe stadioane mai devreme de 22 iulie. Unul dintre obiectivele noastre a fost acela de a permite accesul spectatorilor până în 10 la sută din capacitatea stadioanelor la meciurile din România. În primă fază doar la meciurile din Liga 1, iar apoi şi la cele din Liga 2”, a susținut Burleanu.

Totodată, președintele FRF a declarat că nerespectarea regulilor din protocolul medical odată cu reluarea competiţiilor nu va fi sancţionată cu depunctarea echipelor, ci cu penalităţi financiare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-incalca-protocolul-medical-vor-fi-sanctionate-doar-financiar-razvan-burleanu-dupa-intalnirea-de-la-ministerul-sanatatii-nu-consideram-oportuna-depunctarea-19135255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-ramase-de-disputat-in-sezonul-2019-2020-vor-incepe-cu-un-moment-de-reculegere-decizia-frf-privind-fundalul-sonor-pe-durata-partidelor-cantecele-galeriilor-se-vor-auzi-din-boxe-19135237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/barajul-de-promovare-mentinere-in-liga-1-ramane-in-dubla-mansa-frf-a-aprobat-calendarul-finalului-de-sezon-2019-20-la-liga-1-liga-2-si-cupa-romaniei-si-protocolul-medical-19134856

Marius ANGHEL 09 Jun. 2020, 23:49 Liga 2
Pe aceeași temă