Marius Măldărășanu și Dănuț Coman, meci special cu FC Hermannstadt la Brașov. ”Abia aștept să-i revăd pe Toto, Buga și Surdu. Sunt convins că vom avea viață grea”

Adi MARICA 29 Oct. 2021, 14:20 Liga 2
Marius Măldărășanu și Dănuț Coman, meci special cu FC Hermannstadt la Brașov. ”Abia aștept să-i revăd pe Toto, Buga și Surdu. Sunt convins că vom avea viață grea”

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 13:00, cu FC Hermannstadt, în cadrul etapei a 12-a din Liga 2. Andrei Șanta s-a izbit de un program infernal la primele meciuri ca antrenor principal la FC Brașov. A debutat într-un meci de coșmar cu Petrolul (scor 0-4), apoi a urmat înfrângerea la limită la Chiajna (0-1 cu Concordia), o altă echipă cu pretenții la promovare.

Andrei Șanta, înainte de meciul cu FC Hermannstadt: ”Va fi pe viață și pe moarte”

Sâmbătă, pe Tineretului, ajunge FC Hermannstadt, o altă echipă care se bate la promovare. Un duel în care Șanta își va înfrunta doi foști elevi la FC Brașov, Dănuț Coman și Marius Măldărășanu, acum președinte, respectiv antrenor la echipa sibiană.

”Sunt doi foști elevi ai mei. Cu Dani Coman am relație specială, pentru că am lucrat direct cu el ca portar. Acum el e conducător, a învățat meserie. Sunt convins că Dani nu va fi niciodată antrenor, el se pricepe la afaceri, este un președinte bun de club și cred că va continua pe această linie. Măldă e un antrenor foarte bun, are o echipă bună, cred că au în lot 12 jucători care au jucat în Liga 1”, a spus Andrei Șanta, care anticipează un meci de totul sau nimic cu sibienii: ”Meciul de sâmbătă va fi pe viață și pe moarte. E vor să rămână acolo sus, iar noi trebuie să ieșim odată din această situație grea și sper să o facem.”

În meciul din Cupa României, Măldărășanu a menajat mai mulți jucători cu ACSO Filiași, însă eșec la lovituri de departajare în fața echipei de Liga 3 nu poate avea niciun scuză. ”Meciul de sâmbătă va fi pe viață și pe moarte. Ei vor să rămână acolo sus, iar noi trebuie să ieșim odată din această situație grea și sper să o facem. La meciul de la Chiajna s-a văzut o crește în joc, dar am luat goluri ca-n curtea școlii, pe greșeli individuale. Le-am arătat, la analiza jocului, unde s-a greșit, cine nu a strâns, cine nu a ieșit. E păcat pentru munca lor! Au muncit bine săptămâna asta, sper să iasă bine la meciul cu Hermannstadt pentru că nu ami merge fără puncte, fără victorie. Este adevărat că ne-am creat puține ocazii în cele două jocuri, dar să nu uităm că a jucat cu locul 1 și cu locul 3. Am lucrat foarte mult și la partea ofensivă. I-am văzut pe jucători cu capetele plecate după eșecul de la Chiajna, asta înseamnă că și-au dorit și că simt ceva pentru această echipă. I-am încurajat, trebuie să mergem mai departe”, a spus Șanta, care s-ar putea baza și pe serviciile lui Marius Burlacu, revenit după suspendarea de o etapă, dar și pe Vlad Boția, refăcut după o accidentare care l-a ținut departe de gazon o lună.

Marius Măldărășanu: ”Vom avea viață grea la Brașov”

De cealaltă parte, Marius Măldărășanu a fost la un pas ca în vară să fie numit antrenor la FC Brașov, dar Dănuț Coman s-a mișcat mai rapid.

Măldărășanu crede că Andrei Șanta a schimbat în bine jocul echipei brașovene, după ce l-a înlocuit pe Ilie Stan. ”Abia aștept să-l revăd pe Toto, un om extraordinar și pe care îl respect enorm, dar și pe foștii mei colegi, Buga și Surdu. Șanta mi-a fost antrenor, se vede că are experiență și am văzut la ultimele două jocuri, cele cu Petrolul și Chiajna, că le-a redat jucătorilor plăcerea de a juca fotbal. Și la meciul cu Petrolul, până la eliminarea lui Burlacu, au jucat un fotbal bun, au pus probleme, iar la Chiajna au jucat bine. Este clar că Brașovul este într-o creștere de formă. Sunt convins că vom avea viață grea la Brașov, dar trebuie să câștigăm”, a spus Măldărășanu.

Și-a băgat jucătorii în ședință

Sibienii vin la Brașov după ce la mijlocul acestei săptămâni au fost eliminați din Cupa României de ACSO Filiași (5-6 după lovituri de departajare).

Măldărășanu nu a trecut ușor peste această eliminare și și-a băga jucătorii în ședință. ”Am avut o discuție cu jucătorii. Eu am fost obișnuit, ca fotbalist, să joc meciuri cu echipe mari, să câștig trofee. Ei trebuie să-și dorească mai mult. Este păcat, pentru că aveam și un culoar favorabil în cupă, iar în astfel de meciuri trebuie să dai totul pe teren. Din cauza relaxării am suferit la unele meciuri din campionat. Acum aștept o reacție din partea lor, vreau să fim echilibrați și concentrați pe tot parcursul meciului”, a spus Măldărășanu.

Vlad Mihalcea, sărbătorit pe teren

La FC Brașov, la finalul antrenamentului de ieri, mijlocașul Vlad Mihalcea a fost sărbătorit de colegi și antrenori cu ocazia împlinirii celor 23 de ani.

”Dudu” a primit, la finalul antrenamentului de la Metrom, un tort din partea clubului, iar colegii i-au cântat ”La mulți ani”. ”Pune-ți o dorință!”, i-au cerut colegii.

Aflat pe marginea terenului, Marian Constantinescu i-a strigat lui Mihalcea: ”Să fii titular sâmbătă!”. Remarca lui ”Costică” a stârnit hohote de râs în tabăra brașoveană.

Mihalacea pare în revenire de formă, acesta având o prestație apreciată în meciul de la Chiajna. ”Mihalcea a avut o evoluție bună, dar poate mult mai mult”, a spus Șanta.

  • FC Brașov ocupă locul 16 în clasamentul Ligii 2, cu 9 puncte, în timp ce FC Hermannstadt se află pe poziția a 4-a, cu 25 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-la-al-treilea-joc-infernal-cu-andrei-santa-antrenor-fc-hermannstadt-e-urmatorul-adversar-un-meci-pe-viata-si-pe-moarte-vlad-mihalcea-sarbatorit-la-antrenament-19207471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/japonezul-de-la-fc-hermannstadt-si-a-cerut-scuze-suporterilor-pentru-ratarea-de-la-loteria-penalty-urilor-din-meciul-de-cupa-cu-filiasi-promisiunea-facuta-si-reactiile-fanilor-sibieni-19207322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-din-nou-in-deschiderea-etapei-de-liga-2-tot-intr-un-derby-al-rundei-doua-meciuri-au-suferit-modificari-de-program-fata-de-cum-fusesera-stabilite-initial-partidele-televizate-19207287

Adi MARICA 29 Oct. 2021, 14:20 Liga 2
Pe aceeași temă