Marius Măldărășanu, înaintea derby-ului cu ”U” Cluj, aproape decisiv pentru promovarea directă: ”Cel mai important meci. Uiți de probleme, de durere, dai totul pe teren!”

Ovidiu BOICA 09 May. 2022, 21:40 Liga 2
Marius Măldărășanu, înaintea derby-ului cu ”U” Cluj, aproape decisiv pentru promovarea directă: ”Cel mai important meci. Uiți de probleme, de durere, dai totul pe teren!”

Marți seara, pe Cluj Arena, FC Hermannstadt joacă poate cel mai important meci al ei din actualul sezon de Liga 2. Echipa lui Marius Măldărășanu are nevoie de victorie pentru a păstra șansele la promovarea directă.

Un rezultat de egalitate cu ”U” Cluj ar amâna pentru ultima etapă lupta pentru locul secund, în vreme ce o înfrângere ar însemna că ”alb-roșii” vor fi nevoiți să dea baraj cu Dinamo pentru revenirea în Liga 1, ceea ce nu va fi deloc o misiune ușoară.

Marius Măldărășanu, înaintea meciului de la Cluj: ”Este cel mai important, fiindcă se joacă promovarea directă”

Marius Măldărășanu consideră că atmosfera va fi apăsătoare nu doar pentru jucătorii săi, ci și pentru cei ai lui Lincar în acest meci pe care-l consideră ”cel mai important”. ”Dacă este un meci de totul sau nimic, asta depinde de rezultat”, a spus antrenorul echipei sibiene înaintea plecării spre localitatea de la poalele Feleacului.

”Presiunea a existat de la început. Meciul acesta este cel mai important, fiindcă se joacă promovarea directă și probabil fotbaliștii simt o presiune mult mai mare ca până acum. Te faci fotbalist tocmai ca să poți juca astfel de meciuri, cu public numeros. Într-un astfel de meci uiți de tot, de probleme, de durere și dai totul pe teren. Atmosfera este apăsătoare și pentru jucătorii gazdă și pentru jucătorii oaspeți pe o astfel de arenă. Dacă este un meci de totul sau nimic, asta depinde de rezultat. Reușind un rezultat pozitiv, promovarea directă se va juca în ultima etapă”, a declarat Măldărășanu.

Antrenorul grupării din Sibiu așteaptă să vadă dacă Raul Opruț, Florin Bejan și Ionuț Biceanu vor putea fi recuperați până la ora jocului pentru a se edifica în privința primului ”unsprezece”.

Variantele de rezervă ar fi ghanezul Saeed Issah, dacă va absenta Opruț, Antoche pentru Bejan, iar în cazul lui Biceanu, fie va intra Năstăsie, fie se va trece din nou la sistemul cu doi mijlocași la închidere, Baba Alhassan și Mino Sota, un 1-4-2-3-1.

FC Hermannstadt își complică serios șansele la promovarea directă dacă nu câștigă la Cluj

Revenind la varianta unui egal, în acest caz, în ultima etapă, sibienilor le-ar fi de ajuns un egal, la Mediaș, cu Steaua, dacă ”U” ar pierde la Chiajna. Dacă echipa lui Lincar ar scoate un egal cu Concordia, atunci FC Hermannstadt ar trebui să câștige cu ”roș-albaștrii” pentru o eventuală promovare directă. Dar, dacă ”U” va câștiga pe sinteticul ilfovenilor, atunci va promova direct, indiferent de rezultatul de la FC Hermannstadt – Steaua.

Înaintea acestui meci, cele două echipe sunt la egalitate de puncte (57), pe celelalte două locuri ale podiumului, în spatele Petrolului, care e matematic promovată după victoria de astăzi cu Concordia Chiajna, scor 2-0.

”U” Cluj și FC Hermannstadt s-au mai întâlnit de două ori în actuala ediție de campionat. În sezonul regular, echipa ”șepcilor roșii” a câștigat cu 2-0, la Mediaș, iar în play-off, tot pe Târnava Mare, jocul s-a încheiat la egalitate (0-0).

Partida dintre ”U” și FC Hermannstadt se dispută pe ”Cluj Arena”, marți seara, începând cu ora 19:30, în cadrul etapei a 9-a a play-off-ului Ligii 2.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Ovidiu BOICA 09 May. 2022, 21:40 Liga 2
Pe aceeași temă