Sibienii se întorc pe podium! FC Hermannstadt, cea mai clară victorie din acest sezon, 4-1 cu FK Csikszereda. Ciucanii abia au sparg gheața în privința golurilor

Ovidiu BOICA 30 Aug. 2021, 17:52 Liga 2

FC Hermannstadt împarte podiumul cu Steaua și Concordia după victoria de astăzi, luni, 4-1 cu FK Csikszereda, din ultimul meci al etapei a 5-a a Ligii 2.

Toate cele trei formații au câte 13 puncte, ”roș-albaștrii„ fiind lideri nu pentru că au un golaveraj puțin mai bun decât echipa lui Măldărășanu și cea din Chiajna, +8 față de +7 al celorlalte două.

Multe ratări și doar un gol, al lui Petrișor Petrescu, în prima repriză a meciului FC Hermannstadt – FK Csikszereda

Sibienii au fost vioara-ntâi în debutul întâlnirii de astăzi cu FK Csikszereda, de la Mediaș, dar Baba Alhassan (8) n-a mai prins cadrul porții ca în primele două jocuri din actualul sezon, apoi Buhăcianu a primit în spatele liniei defensive a oaspeților, l-a driblat în exterior pe Gyenge și a șutat, dar Bor a respins de pe linia porții până la Balaure (11), care a reluat defectuos însă, din apropiere.

Oaspeții au replicat dintr-o fază fixă și Pop a respins cu dificultate, de la rădăcina barei, mingea reluată cu capul de Kelemen (12).

Jocul s-a mutat din nou în jumătatea de teren adversă și Gyenge a reținut de la picioarele lui Buhăcianu mingea centrată de Opruț (18), apoi a scos cu piciorul la reluarea aceluiași Buhăcianu (25) de la 8 metri lateral dreapta.

Oaspeții au îndrăznit mai mult pe finalul reprizei întâi și Ionuț Pop a avut o nouă intervenție reușită la șutul lui Bara de la distanță (36), apoi goalkeeper-ul l-a blocat în două rânduri pe Ivanovici la aceiași fază (39).

Diferența la pauză a făcut-o căpitanul Sibiului, cu 5 minute înainte de odihnă. Petrișor Petrescu a pătruns ca prin brânză prin defensiva ciucanilor și nu i-a dat nicio speranță lui Gyenge.

Show la poarta lui Gyenge, ratări la cea a lui Pop

”Alb-roșii” au început sus repriza secundă și, după șutul năprasnic al lui Mino Sota și cel al lui Plazonja, intrat la pauză, Alexandru Oroianu (54) – jucător convocat în premieră la loturile naționale – l-a copiat pe Petrescu și a făcut 2-0 cu un șut pe sub portar.

Ciucani au căutat cu îndârjire primul lor gol din acest sezon, însă Ionuț Stoica a deviat, din zid, mingea șutată dintr-o lovitură liberă de Takacs, de pe 16 metri (57), apoi Pop a fost mai rapid decât Ivanovici la centrarea lui Jelena (59), iar același Ivanovici (65) a trimis pe lângă portarul Sibiului din centrarea lui Bara, dar și pe lângă bară, la colțul lung.

Bejan a deviat în corner șutul lui Jelena (67), iar un minut mai târziu Pop a reținut mingea reluată cu capul de Schieb în urma unui corner.

Jocul s-a mutat apoi la celelalte buturi și Gyenge a respins în corner mingea șutată de Balaure (72). Portarul ciucanilor n-a mai avut însă ce face la o fază ca la carte a lui Hermannstadt. Centrare Plazonja, Balaure a scos pentru șutul lui Călin Popescu (74), iar nou-intratul a îndeplinit o simplă formalitate.

Călin Popescu i-a întors serviciul lui Balaure (83), dar mijlocașul a ratat incredibil de la doar 2-3 metri, la bara a doua.

Nou-venitul Richard Jelena a înscris primul gol pentru FK Csikszereda în acest sezon. Balaure, la a treia sa reușită pentru sibieni

Trupa din Miercurea Ciuc a înscris în sfârșit primul gol din actualul sezon cu două minute înainte de final, Richard Jelena (88) învingându-l pe Pop cu un șut de la 8 metri, lateral stânga, la colțul lung.

Nu acesta a fost însă rezultatul final, Silviu Balaure (90+1) trecându-și în cont a treia reușită din actuala ediție cu un șut surprinzător, la colțul scurt, dintr-o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri.

Sibienii au bifat al patrulea succes în cinci meciuri și sunt în obiectiv, dar mai au de așteptat cel puțin două săptămâni pentru a redeveni lideri, în vreme ce Valentin Suciu are ceva timp la dispoziție pentru a pregăti următorul joc, în speranța obținerii primului sau primelor puncte în actualul sezon, în cazul în care nu va demisiona sau nu va fi demis.

FC HERMANNSTADT – FK CSIKSZEREDA 4-1

Petrișor Petrescu 39′, Alexandru Oroian 54′, Călin Popescu 74′, Silviu Balaure 90+1′ / Richard Jelena 88′

FC Hermannstadt: I. Pop – Pantea (Tomșa 78′), Bejan, I. Stoica, Opruț (Issah 78′) – Alhassan, Mino Sota, P. Petrescu (cpt.)(Andr. Lungu 63′) – Balaure, Buhăcianu (Plazonja 46′), Al. Oroian (C. Popescu 63′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Antoche, Buzan, I. Năstăsie
Antrenor: Marius Măldărășanu

FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Kelemen (cpt.), Vereguț, Bor (Jelena 51′) – Bara, Casiadi – P. Ivanovici (Rotar 82′), Schieb (Rodri Hernando 75′), Gal-Andrezly – Krusnauskas
Rezerve neutilizate: Rybansky – Bujdoso, Bărăbaș, Gergely, Szondi, A. Meszaros
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu); Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); Asistenți: Vlad Bârleanu și Cosmin Vatamanu (ambii din Bucureşti); Rezervă: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Romeo Malac (Timişoara).

Urmează pauza din timpul meciurilor naționalelor, campionatul Ligii 2 întrerupându-se în premieră la fel ca Liga 1, iar în etapa a 6-a FC Hermannstadt va juca la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în timp ce FK Csikszereda va juca pe teren propriu cu ”U” Cluj. Partidele încă nu au fost programate cu exactitate, ele urmând a avea loc în jurul datei de 11 septembrie.

Foto: Valentin Macea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-fk-csikszereda-incheie-etapa-a-5-a-a-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1400-la-medias-19198614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-brasov-giurgiu-avrig-si-buzau-gazdele-primelor-meciuri-care-se-disputa-astazi-u-cluj-joaca-acasa-la-sanmartin-19198050

Ovidiu BOICA 30 Aug. 2021, 17:52 Liga 2
Pe aceeași temă