”Zorro” Lupu a recidivat! A reușit al doilea hattrick pentru Corvinul, dar acum în ce meci, în Europa League! ”Pentru noi nu a fost o surpriză. Am crezut de la început, am muncit”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 11:07 Liga 2

Corvinul a început senzaționat parcursul european din acest sezon, la a doua sa experiență într-o competiție continentată în istoria sa de peste 100 de ani, precedenta fiind acum 42 de ani!

În prima manșă a Turului 1 din Europa League, echipa din Liga 2, câștigătoarea Cupei României în 2024, a zdrobit-o în deplasare pe Paksi FC, câștigătoarea Cupei Ungariei și a doua clasată în prima ligă din țara vecină.

Cu 4-0 s-au impus românii la Paks, iar trei goluri au fost marcate de Marius Lupu, aflat la debut într-o competiție europeană.

Lupu este la al doilea hattrick pentru Corvinul.

Marius Lupu, omul meciului pentru Corvinul împotriva maghiarilor de la Paski. A înscris de trei ori

Sergiu Buș a deschis scorul în minutul 9 al jocului disputat joi seară în Ungaria, iar Marius Lupu a tranșat jocul tur cu reușitele sale din minutele 45+2, 86 și 90+3. Diferența putea fi chiar mai mare de atât, după cum a admis și antrenorul Florin Maxim, chiar Lupu irosind una dintre celelalte mari situații de gol ale Corvinului. Singur cu portarul, Lupu a trimis pe lângă mingea primită de la Bradu. Însă cel puțin în minutul 86 a avut noroc la golul marcat, pasa pe care Roger Junio voia să i-o dea în fața porții fiind direct la un adversar, iar acesta a respins greșit chiar la el.

”Dedic cele trei goluri familiei mele. La primul gol, m-am descătușat. Toate golurile au fost importante. Toată echipa a contribuit la acest succes.

Pentru noi nu a fost o surpriză. Am crezut de la început, am muncit, am câștigat Cupa României cu Oțelul. Aici ne este locul”, a spus Marius Lupu, la microfonul DigiSport, după jocul cu Paksi FC.

”Zorro” al Corvinului, la al doilea hattrick pentru echipa hunedoreană

Marius Lupu a jucat cu mască și în acest meci, și o va mai face încă multe alte partide înainte, după accidentarea suferită la nas în sezonul trecut, în sfertul de finală al Cupei României contra CFR Cluj.

”Am jucat cu mască pentru că la meciul cu CFR Cluj din sferturi mi-am rupt nasul. Ar trebui să joc șase luni cu mască.

Ne așteaptă un meci foarte greu în retur, nu contează scorul, jucăm de la 0-0. Sper să scoatem un rezultat bun”, a declarat Lupu, integralist în meciul cu Paksi FC.

  • Lupu nu e la primul hattrick pentru Corvinul. A înscris de trei ori și în jocul din faza grupelor Cupe României contra Progresului Pecica, partidă contra unui adversar din Liga 3 câștigată cu scorul de 6-0.

Lupu, în vârstă de 24 de ani, a debutat sezonul trecut în Liga 2, când a jucat în 28 din cele 29 de meciuri disputate de Corvinul. A înscris 5 goluri, fiind al doilea golgheter al echipei, la egalitate cu căpitanul Alexandru Neacșa și după atacantul Marius Coman, cu 10 goluri, plecat între timp în prima ligă, la Sepsi OSK.

  • Meciul retur dintre Corvinul și Paksi are loc joi, 18 iulie, de la ora 21:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal. În cazul în care trece de maghiari, Corvinul va întâlni în turul 2 al Europa League echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Dacă va pierde, atunci Corvinul merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Foto: Emil Sebastian Popescu (Corvinul Hunedoara) și Paksi FC

Marius ANGHEL 12 Jul. 2024, 11:07 Liga 2
Pe aceeași temă