Marius Bratu a debutat cu eșec în Liga 2, ca antrenor! AFC Câmpulung Muscel n-a ”mișcat” în fața Corvinului. ”Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2024, 14:24 Liga 2

Așteptările de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg, iar AFC Câmpulung Muscel a plecat cu traista goală de la Hunedoara, unde Corvinul a fost mult prea puternică pentru trupa argeșeană, iar tandemul Marian Rada – Marius Bratu au consemnat un eșec dur la debutul lot la cârma nou-promovatei în Liga 2.

Echipa musceleană a cedat fără drept de apel jocul din etapa a 7-a a Ligii 2, scor 0-3 contra Corvinul, și rămâne cu cele șase puncte acumulate până acum.

După jocul de la Hunedoara, Marius Bratu a vorbit despre o echipă puternică a lui Florin Maxim și despre faptul că elevii săi n-au reușit să aibă un joc fără greșeli în apărare. A apreciat a doua repriză, în care trupa sa a încasat mai multe goluri, ca fiind mai bună decât prima.

Eșec la debutul lui Marius Bratu ca antrenor al AFC Câmpulung Muscel. Și-a ridicat în slăvi adversarul

Corvinul a învins AFC Câmpulung Muscel, sâmbătă, în runda a 7-a a sezonului regular de Liga 2, prin golurile marcate de Andrei Hergheligiu (39), din penalty, Nicolae Pîrvulescu (77) și Ibuchi Chukwu (90+2), astfel că debutul noilor conducători ai staffului tehnic al echipei argeșene a fost unul cu eșec.

Înainte de meci, Marius Bratu spera la punct sau puncte de la Hunedoara, însă realitate de pe teren a fost dură. Noua sa echipă aproape că nu a trecut jumătatea terenului în prima repriză, iar în partea a doua a primit și mai multe goluri.

După joc, Bratu a ridicat în slăvi Corvinul, care, totuși, nu mai este un adversar așa de greu de bătut, cum era în sezonul trecut, după ce din lotul său au plecat mai mulți jucători după încheierea parcursului european, iar în acest moment Maxim are și doi titulari accidentați.

”Știam de la început că întâlnim un adversar puternic, eram conștienți de forța sa, chiar dacă a avut absențe mari în lot. Cei care au rămas și care au dus și duc greul fac o treabă foarte bună. Sunt jucători cu experiență, cu calitate mare, cu state vechi în Liga 1 sau a 2-a. Știam ce ne așteaptă. Am pregătit meciul și mi-am dorit foarte-foarte mult să plecăm de la o organizare defensivă impecabilă. Știam că dacă le dăm prilejul pe tranziție pozitivă sunt foarte-foarte periculoși. Tot timpul le-am spus la băieții mei, pe construcția noastră să pregătim faza de apărare, să fim atenți, pentru că sunt jucători periculoși, cu mare calitate și foarte speculativi”, a spus Bratu.

”O victorie meritată a celor de la Corvinul, dar mi se pare că scorul exagerat”

Mai departe, nou antrenor al echipei din Câmpulung a spus că victorie Corvinului este meritată, dar că diferența de scor este exagerată.

”Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Consider că e o victorie meritată a celor de la Corvinul, dar mi se pare că scorul exagerat. E clar că am suferit, mai ales în prima repriză nu am pus probleme, iar o echipă care vrea să facă rezultate trebuie să pună probleme în atac. A doua repriză a fost ceva mai bine, dar am neglijat faza de apărare și pe tranziție negativă am suferit. Ce să zic? Trebuie să mergem înainte, să ne pregăti. Ne așteaptă meciuri importante, meciuri grele, pentru că, na, avem statutul ăsta de nou-promovată. Vrem, nu vrem, trebuie să ne depășim condiția, să ne ridicăm, din punct de vedere mental, la nivelul și importanța fiecărui meci în parte, să tratăm sărios și să facem cât mai multe puncte. Asta am și declarat înainte de meci, că îmi doresc de la fiecare meci să facem puncte. Asta nu înseamnă că am tratat superficial adversarul sau că nu am încercat să ne ridicăm condiție. Ba, din contră, am fost încrezător, am fost, sunt și voi fi tot timpul pozitiv, încerc să pregătesc fiecare meci foarte-foarte bine și să scoatem maxim din fiecare meci, cel puțin până în iarnă. Din iarnă vedem ce se va mai întâmplat”, a mai declarat Marius Bratu.

AFC Câmpulung Muscel, în eșecul cu Corvinul: M. Voicu – Andr. Stelea (Stănici 75′), Gîsă, Sanda, Cacior – Bg. Vasile – Longher (Florică 66′), Jenaru (cpt.), Ciurea (Rob. Dumitrescu 86′), L. Stancu (Rob. Ene 86′) – Al. I. Popescu (Șt. Ghiță 75′). Rezerve neutilizate: Bălănică – Șt. Coman, Ntamak, D. Popescu.

Bratu consideră că Muscelul a avut timp să se pregătească pentru Liga 2, să joace ”după chipul și asemănarea ta”. Dar nu a lui!

Bratu a fost întrebat și dacă nu cumva parcursul din Liga 2 al AFC Câmpulung Muscel este rezultatul unei treceri bruște la acest nivel fotbalistic, ținând cont că, în afară de CS Afumați, și celelalte nou-promovate au probleme în acest început de sezon.

Aflat la debutul său în Liga 2, după o experiență de antrenor principal la trei echipe în Liga 3 în ultimii cinci ani, ultima fiind insignifiantă, la Agricola Borcea, doar pentru câteva săptămâni, iar la celelalte nu a avut rezultate care să fie remarcate, la CSM Focșani și CS Dinamo, Bratu și-a spus părerea și aproape că nu se mai oprea, de parcă mai trecuse prin așa ceva și era competent să vorbească dintr-o experiență anterioară.

A spus despre predecesorul său că a făcut o treabă ”foarte-foarte bună”, dar, pe de altă parte, a dezvoltat ideea că AFC Câmpulung Muscel și-a dorit promovarea și a avut destul timp să se pregătească pentru Liga 2. Rezultatele nu o ajută.

”În momentul în care dorești promovare și reușești să promovezi, ai o vară la dispoziție în care să-ți faci un lot echilibrat, să pregătești echipa așa cum îți place, așa cum îți dorești și să joace după chipul și asemănarea ta. Din păcate, eu am preluat echipa din mers. Oricum, nu vreau… Colegul meu, Costin Lazăr, a făcut o treabă foarte-foarte bună. Am spus și înainte de meci, că îmi pare rău pentru ceea ce i s-a întâmplat. Asta e soarta și viața noastră, a antrenorilor, să fim tot timpul pregătiți și cu bagajul la ușă. Când lucrurile nu merg bine, primul care pleacă este antrenorul.
Eu consider că atâta timp cât ești conștient de promovare și că nivelul este altul, trebuie să-ți aduci jucători de nivelul de nivelul respectiv, să pregătești echipa foarte-foarte bine și să-și depășești condiția și să spargi plafonul dacă vrei să supraviețuiești, pentru că sunt de părere că întotdeauna, pentru nou-promovate, indiferent de eșalon, primul an este foarte important și e important să te menții. După care lucrurile se schimbă, se așază, jucătorii încep să prinsă curaj, contur, încep să apară relațiile de joc, se încheagă un grup și atunci îți e mult mai ușor ca antrenor să lucrezi, dar eu consider că avem șansele noastre și, așa cum spuneam mai devreme, vom aborda fiecare meci în parte și ne vom bate pentru fiecare punct”, crede Marius Bratu.

Urmează meciul cu Metaloglobus, o echipă clasată mai bine decât Corvinul

Așadar, cu un nou eșec suferit în acest sezon, al cincilea în șapte etape, la fel ca Metalul Buzău, Chindia Târgoviște și Unirea Ungheni, AFC Câmpulung Muscel rămâne cu 6 puncte acumulate până acum și ocupă locul 19 din 22, ultimul dintre cele patru pe care stau echipe cu acest număr de puncte. Argeșenii sunt la egalitate cu CSC Șelimbăr, Metalul Buzău și Chindia, dar toate au un golaveraj superior.

În etapa a 8-a a Ligii 2, AFC Câmpulung Muscel joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus București, clasată pe locul 2 în acest moment, cu 15 puncte.

Muscelul a debutat cu adevărat acasă runda trecută, când a trecut cu 1-0 de CS Mioveni. În primele două meciuri pe care le-a organizat, echipa a evoluat la Buftea și a înregistrat o victorie, 2-1 cu FC Bihor, și un eșec, 0-5 cu CSM Slatina.

Declarația lui Marius Bratu după Corvinul – AFC Câmpulung Muscel 3-0:

Foto: Călin Corpaciu și Emil-Sebastian PopescuCorvinul Hunedoara
Video: AFC Câmpulung Muscel

Marius ANGHEL 23 Sep. 2024, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă