Marian Pană: „Nu ne taie nimeni capul dacă nu promovăm”

18 Aug. 2011, 16:40 Liga 2
Marian Pană:** „Nu ne taie nimeni capul dacă nu promovăm

FC Farul începe sâmbătă un nou sezon în Liga a II-a, al treilea consecutiv. Echipa de pe litoral a fost restructurată din temelii în această vară. Schimbări au existat de la conducere, unde a venit Marcel Lică, pe bancă a venit Marian Pană, iar lotul a avut și el parte de multe schimbări. Tehnicianul echipei de pe litoral se așteaptă la un sezon dificil care însă, cu un pic de șansă, ar putea fi încununat de succes.

Antrenorul marinarilor crede că Farul va avea mult de lucru încă din prima etapă când Farul joacă pe terenul celor de la FCM Bacău. „FCM este o echipă puternică, iar faptul că au revenit în Liga a II-a îi va face să evolueze cu multă determinare în fața noastră. Noi suntem pregătiți pentru acest joc și sperăm să luăm cele trei puncte puse în joc. Suntem încrezători în forțele noastre, însă recunoaștem că pentru a obține victoria la Bacău avem nevoie și de un pic de șansă”, a declarat antrenorul echipei de pe litoral.

În ceea ce privește obiectivul Farului, tehnicianul a spus: „Avem un lot complet. Mai era loc de îmbunătățiri, dar jucăm cu ce avem și eu nu sunt dezamăgit. Promovarea? Nu ne taie nimeni capul dacă nu reușim să ajungem în Liga I. Noi ne dorim în primul rând să formăm o echipă care să lupte pentru fiecare minge și să arate pe teren că își dorește să câștige fiecare meci în parte. Ne trebuie meciuri bune pentru a face suporteri să revină în tribunele stadionului”.

Transferat în acest sezon, Adrian Pătulea vine din divizia a III-a engleză și speră să promoveze cu Farul. „Individual nu se pune problema că nu avem lot de promovare. Avem totuși nevoie de timp pentru ca acești jucători să se cunoască suficient de bine pentru a evolua ca o echipă. Cred că nu doar suporterii, toată Constanța ar trebui să aibă răbdare cu această echipă pentru că sigur nu va dezamăgi”, a spus Pătulea care a mai adăugat: „Este adevărat că stilul englezesc este unul mult mai dur și este posibil să am probleme aici deoarece eu sunt obișnuit cu jocul de acolo. Voi face tot posibilul să nu intru în clinciuri care să îmi aducă suspendări. Părerea mea este că în Anglia se pune mai multă dorință în joc și fotbaliștii dau totul pe teren. Cred că mentalitatea fotbaliștilor din România ar trebui schimbată, iar arbitrii să lase jocul mai liber”.

Atacantul constănțenilor este de părere că echipele din eșalonul secund autohton nu ar putea face față în Liga a III-a din Anglia, ci mai degrabă în divizia a patra.

Articol scris de Cristian BANCIU

18 Aug. 2011, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă