Marian Cristescu nu renunță după ce a dus Corona Brașov în Liga 2. La 36 de ani e pus pe fapte mari, să joace în Liga 1: ”Vrem să ducem Brașovul pe prima scenă fotbalistică, unde îi e locul”

Andrei PASCU 01 Jun. 2021, 14:43 Liga 2
Marian Cristescu nu renunță după ce a dus Corona Brașov în Liga 2. La 36 de ani e pus pe fapte mari, să joace în Liga 1: ”Vrem să ducem Brașovul pe prima scenă fotbalistică, unde îi e locul”

Corona Brașov a promovat în Liga 2, iar unul din pionii principali ai echipei a fost, în mod evident, Marian Cristescu (36 de ani). Mijlocașul a pus umărul la revenirea unui club din Brașov în a doua divizie din România și nu vrea să se oprească aici, vrea să o ducă pe Corona chiar în Liga 1.

Marian Cristescu: ”Vrem să aducem Brașovul pe prima scenă fotbalistică, unde îi este locul” 

Corona Brașov a învins Vedița Colonești, în returul dublei decisive pentru Liga 2, cu 1-0, pe teren propriu. În tur, la Colonești, scorul a fost 2-1 pentru brașoveni. La finalul acestei duble care a adus promovarea mult visată, Marian Cristescu a declarat că a venit chiar cu acest gând la Brașov, iar proiectul a fost conturat de așa natură încât un eșec era imposibil, după cum a declarat mijlocașul.

Este o bucurie enormă pentru noi, pentru băieți, pentru acest moment minunat. Am venit aici cu sufletul deschis. Am început munca din Liga 4, am ajuns în Liga 2 și vrem să ajungem și în Liga 1. Vrem să aducem Brașovul pe prima scenă fotbalistică, unde îi este locul”, a declarat Marian Cristescu la finalul partidei cu Vedița Colonești, pentru pagina de Facebook a clubului, Corona Brașov – Fotbal.

Marian Cristescu a jucat la echipe importante din România. În cariera sa, până să se alăture proiectului de la Corona Brașov, a jucat pentru FC Brașov, Universitatea Cluj, Astra, Petrolul, Dinamo și Concordia Chiajna. A reușit să câștige și trei trofee, Cupa României în 2013 și 2014, cu Petrolul și Astra, și Supercupa României, cu Astra în 2015.

Reacțiile jucătorilor de la Corona Brașov, după obținerea promovării în Liga 2 

Corona Brașov în returul cu Vedița Colonești: Daniel Mutu – Ioan Rusu (Richard Aszalos 89), David Tălmaciu, Radu Leonte (cpt.), Florin Dumbravă – Diego Alupoaie (Adrian Voicu 89′), Radu Linguraru, Ștefan Nicolau – Iulian Drăgoi, Marian Cristescu (Nicolae Roșu 66′), Vlăduț Boția (Alin Damian 82′)
Rezerve neutilizate: Sebastian Ciuperceanu – Ionuț Olaru, Dorin Argăseală, Marius Manole, Raul Toader
Antrenor: Călin Moldovan

Corona Brașov, invincibilă în acest sezon 

Corona Brașov a câștigat Seria 5 a Ligii 3 de o manieră clară, cu 46 de puncte. Următoarea clasată, SR Brașov, a avut 28 de puncte la finalul sezonului regular. Corona Brașov a adunat, în cele 18 etape, 14 victorii și patru egaluri și a avut un golaveraj de 41 de goluri marcate și numai 11 primite.

În play-off-ul pentru Liga 2, Corona Brașov a trecut inițial de ACSO Filiași, 5-0 la general. Apoi, în turul 2 al play-off-ului a trecut, iată, de Vedița Colonești, cu 3-1 la general.

Foto: Corona Brașov – Fotbal și Alexandru Nicodim/Mediafax Foto 
Video: Corona Brașov – Fotbal

 

 

 

Andrei PASCU 01 Jun. 2021, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă